Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 538
  • 774
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте, искам да попитам някой има ли ваучер за онлайн обучение по английски език? Може ли да ми разясните някои подробности относно обучението? Много искам да кандидатствам за ваучер, но се притеснявам да не би да не съм разбрала нещо в условията и да нямам време да се обучавам. Аз в момента съм по майчинство и не мога да посещавам курсовете на живо. Това, което разбрах за онлайн обучението е, че трябва да покриеш определени часове, поне 6-7 седмично в системата, във време, което ми е удобно, като и два пъти в седмицата трябва да присъствам в часове във виртуална класна стая, които вече са определени и трябва да си избера според удобен за мен час. Нали така, поправете ме ако греша? Притеснява ме и часовете за самоподготовка да на са в определени часове, с които трябва да се съобравявам, защото моето свободно време е предимно, когато детето спи и аз тогава мога да влизам в системата и да уча. Моля някой ако е наясно да обясни. Благодаря предварително.
В "Кабината" часовете обикновено са от 18-20ч. или от 19-21ч. като за английски език мисля вървят 3 паралелни виртуални стаи и може да си избираш при кой преподавател да влизаш. Това 2 пъти седмично. По немски имаше и преговорен час в събота, като не е задължително да го посещаваш. Изборът си е твой. За виртуалните стаи бяха задължителни 2 часа седмично присъствие, а иначе общо 8 часа престой в Системата - виртуални стаи + самоподготовка. За самоподготовка може да влизаш по което време на денонощието искаш стига да направиш 6 часа престой седмично в четене на материалите. успех  Peace

# 481
Ледената кралица  

bouquet  bouquet  bouquet

# 482
Момичета, дали подаването на документи може да стане в БТ по постоянен адрес, който е различен от настоящия (в друг район)? Питам, защото бюрата са само 4 за цяла софия и повечето са доста неудобни като местоположение, особено за работещи, които имат проблеми с излизането от работа, за да висят с часове по опашки..  Confused

# 483
Момичета, дали подаването на документи може да стане в БТ по постоянен адрес, който е различен от настоящия (в друг район)? Питам, защото бюрата са само 4 за цяла софия и повечето са доста неудобни като местоположение, особено за работещи, които имат проблеми с излизането от работа, за да висят с часове по опашки..  Confused

Подаването става по постоянен адрес (този който ти е написан на личната карта) или по месторабота .

# 484
  • В Балкана
Някой подал за C категория, има ли идея какъв е кода, който се записва в заявлението?
От това, което видях в нета, намерих - водач МПС - вътрешни и международни превози на товари - 8400902. И това ми се видя най-близко.

п.п. Може и по настоящ адрес, като си носиш копие от удостоверението.

# 485

Може да се регистрираш по постоянен адрес (по лична карта) или по месторабота, т.е адреса, на който е регистрирана фирмата, в която работиш.

# 486
  • София
Rain

"Автотранспортна техника", код 5250101  - но все пак попитай там на място

# 487
Някой подал за C категория, има ли идея какъв е кода, който се записва в заявлението?
От това, което видях в нета, намерих - водач МПС - вътрешни и международни превози на товари - 8400902. И това ми се видя най-близко.

п.п. Може и по настоящ адрес, като си носиш копие от удостоверението.

Здр, по този начин е описано (кода не го помня, но името е това). В момента брат ми кара за кат С. Основното е много теория - 3 месеца в неговата школа и накрая имаш малко кормуване. Заинтересувай се в школата (може още от сега) какви пари ще трябва да доплащат. До сега брат ми е дал 250 + 40 лв, дано да няма повече. Питай директно, в школите са лаконични и спестяват, че тези пари ще трябва да се платят. На едно място искаха повече пари. Мога да споделя мнение за школите във Варна. Успех!

# 488
Rain

"Автотранспортна техника", код 5250101  - но все пак попитай там на място

Това дали не е за автомонтьор?
На мен в бюрото ми казаха: "Вътрешни и международни превози на товари - 8400902" (за кода не съм сигурна), най-добре попитай на място.

# 489
  • София
Мъжа ми днес подава за С категория и написа това -  "Автотранспортна техника", код 5250101

Говорихме с една школа в София и единственото, което трябва да си платиш там е издаването на нова книжка в КАТ.... но навсякъде е различно

# 490
  • В Балкана
Благодаря, момичета! Записах си ги и ще питам допълнително на място.

Пламена би ли споделила, коя е школата. Ако карам, ще карам в София.

Знам, че четенето е доста. Но един курс си струва към 600лв., така или иначе. Аз се колебая между това и планински водач. Не съм го измислила още. Искаше ми се и летец, ама май фирма, която да предлага обучение няма. Или аз не намерих.. Не може и "сигурност"..
Въобще .. записва ми се на нещо, дето да ми носи кеф на душица.  Laughing Уж "хубавите" образования вече ги имам.  Rolling Eyes

# 491
  • София
и според мен Вътрешни и международни превози на товари трябва да е, но в Сердика са казали другото. И в школата Автотранспортна техника ни казаха...

# 492
Здравейте, искам да попитам дали за да получиш ваучер за шофьорски курс категория B  трябва да имаш категория А? Вчера сестра ми е била в Бюрото по труда  и оттам са й казали, че има такова условие и то от сряда - 17.10. Simple Smile Така ли е наистина? Simple Smile
Не, не става. Вчера изрично заявиха в БТ Младост, че ваучери за кат.B не се дават, защото е любителска. Дават за кат. С с копие на шоф. книжка за кат.В. Също казаха и че ще се правят строги проверки на ДО дали провеждат обявения курс по обявения код.

Не знам това вярно ли е или не, май всяко бюро си коват законите? Брат ми в момента кара за кат С (има А и В от много години). Групата е сборна, 3 месеца теория и след това кормуване. Половината група, които са само жени са за кат В (5-6 мацки), другите, са за С, Д, Е - само мъже. Дават кетап за професионална квалификация по Вътр и м/унар превоз на товари (на брат ми е така, другите може да са на пътници, не знам) и ей така като бонус един вид изкарваш категория правоспособност. Не мисля, че А и В кат имат връзка, поне не знам за такава, по скоро си мисля, че има голям интерес и изменят правилата.

# 493
  • В Балкана
Така.. Звъннах на една фирма. Господинът по телефона ми обясни, че ако не искам да доплащам, при подаване на заявление трябва да напиша - Автотранспортна техника - 5250101. Получавам документ за автомонтьор, но и изкарвам C категория. Всичко си се включва в цената.
Ако запиша - водач МПС, вътрешни и международни превози, трябвало да си доплащам за книжката, защото ваучера бил крайно недостатъчен (600 лв.) и включвал други неща. Не задълбочих по темата, какво се учи, защото не ме интересува.
Според мен, идеята им е да вземат повече пари.  Laughing Ама все тая.

# 494
Така.. Звъннах на една фирма. Господинът по телефона ми обясни, че ако не искам да доплащам, при подаване на заявление трябва да напиша - Автотранспортна техника - 5250101. Получавам документ за автомонтьор, но и изкарвам C категория. Всичко си се включва в цената.
Ако запиша - водач МПС, вътрешни и международни превози, трябвало да си доплащам за книжката, защото ваучера бил крайно недостатъчен (600 лв.) и включвал други неща. Не задълбочих по темата, какво се учи, защото не ме интересува.
Според мен, идеята им е да вземат повече пари.  Laughing Ама все тая.

Аз по въпроса с тези курсове- изпитът не се ли държи пред представител на ДАИ, т.е. плаща си се отделно. Това,че е изкаран курс,не задължава "издаване" на книжка.
 newsm78Освен пък,ако изрично не е упоменато ,че влиза в парите, предоставени по програмата.

Общи условия

Активация на акаунт