Както Ледената кралица каза, ето на какво трябва да обърнете внимание при подаването на документите:
- на всяка декларация и заявление най-отдолу трябва да има надпис Инвестира във вашето бъдеще. Ако не ви излиза при принтиране, ще трябва да форматирате страницата, но без този надпис връщат.
- на всяко копие от дипломите и личната карта трябва да бъде написано Вярно с оригинал и подписано от вас
- задължително трябва да си снимате всички страници от дипломите, дори заглавната, защото връщат и за това. (мен ме върнаха за това, но момчето, което ми приемаше документите беше много точно и ми каза веднага след като го снимам да му го занеса без да чакам отново на опашка.)
- ако има промяна във имената в дипломите и личната карта се попълва декларация, която бюрото по труда не ви дава, а сами трябва да си я снимате от тях, ако имат копие, или както Ледената кралица е дала линк към нея
- правеха много забележки на хора, които имаха пълномощни да подават документи и за други лица. Казаха, че първо ще минават тези, които лично ще си подават документите и след това тези с пълномощните, защото много щели да се бавят.
- правеха проблеми за много зле подпълнени документи (не се разчитаха)
По възможност си носете копия на всички документи, а не чакайте да ги снимате пред бюрата. В Пловдив, в района на "Чернишевски" имаше само една книжарница с ксерокс, която отвори чак в 9,30. Там същото имаше опашка.
Относно часовете за езика, учени в училище и университет, не ми казаха нищо. Аз за английски имам изучени към 700 часа и ми казаха, че няма проблем. Върнаха ми документите за професионално обучение. Исках да уча геодезия, но понеже това ми е специалността от средното, ми казаха, че няма да ме одобрят и ако искам да подам за друго.
Мисля, че това беше най-важното, което трябва да знаете. Въоръжете се с голямо търпение! Успех на всички!
От бюрото ми казаха, че още нямат заповед дали ще работят с удължено работно време. За сега работят от 8,30 до 17,00.

Незнам кога ще е най-удачно да се отиде... това днес беше кошмар

заради многото часове информатика от гимназията.