Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 498
  • 774
  •   1
Отговори
# 120
И аз ходих сутринта до бюрото в Люлин и се отказах да чакам. Ще ходя утре пак.
Ще кандидатствам за курс по английски и шофьорски (за него не съм сигурна какъв код точно да пиша)
Успех на всички!

Защо се отказа? Какво беше положението е Люлин? И мислиш ли че утре ще е по-различно?
Аз си мислех след около час да ходя там. Ако е много страшно да не се хабя.

Отказах се защото трябваше да ходя и до детската кухня(сигурно имаше  около 80  чакащи). Сега не знам как е. Надявам се да е намаляла опашката.
И аз ще мина след 2 часа да видя как е.

# 121
  • София
Подадох в БТ Възраждане за икономика и мениджмънт. Оидох 8.40 (голяма грешка) и опашката беше огромна, но в 11.30 бях готова. Определено имаше много по-малко хора на обяд. Много бяха със стари заявления - при нас гледаха на 2-та страница, дясната колона, 3-та точка да е превод и легализация... Декларация за съответствие на имената дадоха от там, бях забравила да снимам приложенията на дипломата и ще трябва да мина да я оставя, но взех номер. Сега се замислям, че не съм попълнила предишни курсове за повишаване на квалификацията, а карах английски с предишната вълна - дано не е проблем!

# 122
Готово  Party Сега остава чакането за одобрение  Simple Smile В Карлово нямаше опашки, преди мен имаше 4 човека, след мен пак толкова дойдоха. Подадох за водач на МПС и език.
Може ли да уточниш кой код написа за водач на МПС .
Благодаря предварително   bouquet
Видях после че ми се повтаря въпроса, но и аз искам да знам отговора  Mr. Green
А за двата курса две заявления с декларация ли подадохте, или ви ги приеха написани на едно?

# 123
Здравейте!

Ще си позволя да повторя част от въпросите, на които все още не виждам отговор тук, а в сайта на ОП липсват -

1. За желаещите да изкарат шофьорски курс - "Водач на МПС за обществен превоз" ли трябва да попълнят в заявлението или има и друг код?

2. Ако се кандидатства по месторабота - адресът, на който е регистрирана фирмата ли попълваме, или адресът, на който е офисът?

Успех на всички   umnikuu

# 124
  • Пловдив
Соленка, какво значи да се снима и "заглавната страница" на дипломите - корицата ли се има предвид?
Всяка една страничка от дипломата да си я снимате, че после да не се заяждат. Имам предвид страницата, а не самата подвързия. Дано разберете какво имам предвид.  Embarassed
Дипломите двустранно ли ги искат снимани?
  bouquet  
Ами моите бяха снимани двустранно. Чак пък за такива неща двустранно/едностранно, едва ли ще връщат.

# 125
  • Бургас
Тъй като сайта не се отваря да попитам тук. Не ми се карайте ако е обсъждано. Разбрах, че мога да подам едновременно за Професионално обучение и Чужд език. Две различни заявления ли да подам или да ги пиша в едно. И след като не мога едновременно да карам двата курса каква е процедурата в този случай - първо чакам да ме одобрят за едното, да изкарам курса и след това ме одобряват за другото? Или ме одобряват за двете, но ги изкарвам един след друг. Каква е технологията???

# 126
Тъй като сайта не се отваря да попитам тук. Не ми се карайте ако е обсъждано. Разбрах, че мога да подам едновременно за Професионално обучение и Чужд език. Две различни заявления ли да подам или да ги пиша в едно. И след като не мога едновременно да карам двата курса каква е процедурата в този случай - първо чакам да ме одобрят за едното, да изкарам курса и след това ме одобряват за другото? Или ме одобряват за двете, но ги изкарвам един след друг. Каква е технологията???

Подаваш две отделни заявление с отделно за всяко копия на дипломите. Обученията трябва да се проведат едно след друго.

# 127
2. Ако се кандидатства по месторабота - адресът, на който е регистрирана фирмата ли попълваме, или адресът, на който е офисът?

И мен това ме интересува Peace

Доколкото разбирам, ние сами можем да си изберем дали по регистрация или по адрес на офиса да кандидатстваме в съответното бюро, но в т.1 на декларацията кой адрес трябва да напишем? Може би не е лоша идея да се остави това празно и да се попълни на място, че то всяко БТ явно си има различни възгледи за нещата  Laughing

Успех на всички!

# 128
Аз искам да се оплача как ме направиха на маймуна.
Отивам рано сутринта пред БТ Варна в 8ч. Записвам се в един списък и по едно време излиза един господин и казва, че на друго място щели да се приемат заявленията. Тръгваме ние цялата тумба към новия адрес. Оказва се, че там има 30тина човека, които са си направили друг списък. Уговорихме се да изчакаме предишните. Аз минах в около 12.30ч, защото само една служителка обработваше документите за цяла Варна, представете си! Като влизам се оказва, че въпреки, че съм изчела всички възможни места, където има информация, какво трябва да нося, пак нещо ми липсва. За това казвам на всеки, на който това може да е от полза:
ако сте имали средно техникум и имате свидетелство за професионална квалификация отделно от дипломата трябва да носите копие, независимо, че то е напълно безполезно;
ако сте изкарали друг курс по програмата от предишните турове, трябва да носите копие от свидетелството за завършен курс;
ако случайно на него няма ЕГН трябва да си вземете бележка от общината, че името ви съответства на ЕГНто ви, представете си;
Не ми приеха документите и не ми дадоха входящ номер. Единствено спечелих, че след това не чаках пак ами направо влязох. Направих си копие на удостоверението и си изкарах заветната бележка. Само дето бележката ставала на следващия ден.
И след 5 часа чакане пред БТ и разкатаване, като чух тая новина изпаднах в див плач и служителката ме съжали и ми го издаде на момента. Е след половин час, но все пак на деня. Най-накрая благополучно получих заветния номер 4991. Как става това не знам, явно продължават номерата от предишната вълна.
Това беше моята история, желая на всички успех!

# 129
Аз в 8.30 часа бях пред бюрото в Младост. Опашката беше ужасяваща. А за още половин час колко много хора дойдоха след мен  Shocked   Не знам колко човека са били преди мен, но влязох чак към12.30 и съм номер 900 и някой.

Работното време на бюрата е удължено засега до 18.00 часа, така ми каза служителката. Но според мен ще го направят и до по-късно!

За тези, които ги интересува кое е адрес на фирмата, мисля, че и самите служители не знаят, но където и да отидете, смятам, че ще ви приемат документите. Аз отидох на адреса на седалището на фирмата, а те като ти приемат документите, не обръщат внимание на това. Аз попитах жената в бюрото и тя сериозно се замисли, но вече ми беше дала входящ номер и каза, че щом съм преценила на този адрес, значи е този.

Също така ми каза, че до 3 месеца ще ми се обадят дали съм одобрена.

За часовете по език   Naughty   Не е проблем, ако часовете в дипломата по език са 500 или 600, стига да не е първи изучавам език в гимназията. На мен ми казаха, че със над 600 часа по диплома ще бъде одобре, тъй като ми е втори език, а първият ми е с 1800 часа. Значи, гледайте да не пишете първия език по диплома, това гледат!

За друго, май не се сещам в момента, но ако някой има въпроси, да пита.    Wink

# 130
Nikitali, кода, който написах беше 8400901 - Вътрешни и международни превози на пътници, попитах преди това служителката за шофьорски курс, категория Б това ли е редно да напиша, тя каза "да" и това написах, надявам се, че е подготвена и не ме е объркала. Кода си го бях извадила предварително, никой не ми го е диктувал.
Иначе, да - заявленията, декларациите, копията от дипломите, всичко е по две, поотделно за ключовата компетентност и за професионалното обучение.

Направи ми впечатление, че когато някой новодошъл искаше да му дадат бланки, служителката подаваше само по един комплект документи, т.е. едно заявление и една декларация, аз обаче си исках по две, защото бях подготвена, че може и по двете направления да се кандидатства, но според мен много хора не знаят, а от БТ не им обясняват въобще.

# 131
  • софия
Да попитам език и например компютърна грамотност –Word  ,Excel  може ли да подам?Има ли ходили следобяд да Младост да споделят пак ли е такава лудница?

# 132

И аз си тръгнах, въобще не мога да си позволя да отсъствам от работа в момента, единственият начин е да замъкна един стол там в 6 часа и една кана с кафе  hahaha

На всичкото отгоре и сайта им се бъгна ...

Само в основните ДБТ-та ли приемат заявления, защото гледам, че има и филиали?  Rolling Eyes
http://drsz.dyndns.org/bt.php#sof

Да, Green&shiny , само в основните БТ в София може да се подават документи. Във филиалите НЕ може, питала съм!

# 133
....кода, който написах беше 8400901 - Вътрешни и международни превози на пътници, попитах преди това служителката за шофьорски курс, категория Б това ли е редно да напиша, тя каза "да" ....

Защо тогава ДО и от Варна и от софия, аз лично звънях на един, казват другия код АВТОТРАНСПОРТНА ТЕХНИКА” – КОД 5250201 newsm78

# 134
Да попитам език и например компютърна грамотност –Word  ,Excel  може ли да подам?Има ли ходили следобяд да Младост да споделят пак ли е такава лудница?

Не може и двете, или език избираш или компютърна грамотност. Но като избереш едно от двете, можеш освен това и професионално обучение, разгледай специалностите. Не знам как е сега в Младост, но в 13.00 часа имаше сигурно около 200 човека чакащи!

Общи условия

Активация на акаунт