Обучение по ОП "Аз мога" и "Аз мога повече" - 11

• 49 510
  • 774
  •   1
Отговори
# 525
  • There I was on a July morning
Знае ли някой как седи въпроса с пълномощните?
С пълномощно подават само фирми, които имат най-малко 15 служители, които кандидатстват.

На съпруг/съпруга/дете, не можеш да подадеш.
Точно така!
Така ,ама не е така! Миналата кампания подадох на съпруга ми с пълномощно (генерално, ако нямате такова си направете или за конкретната цел или такова което да ви послужи. Каквото да е точно нотариусът ще ви каже не съм толкова компетентна). Днес също подадох на съпруга ми като приложих и копие на пълномощното и представих оригинала за сверка. Така че става.

П.П. за дете не мога да кажа нищо, не съм запозната, но не мисля че ще откажат

Peace Да, днес казаха на един господин, че ще приемат документите на съпругата му, само с нотариално заверено пълномощно, значи - може.
Да се отчета - подадох в БТ - Изток, София. Отидох в 17.00 ч., хванах буквално "последния влак" и за половин час свърших.

# 526
С пълномощно подават само фирми, които имат най-малко 15 служители, които кандидатстват.

Точно така!
Така ,ама не е така! Миналата кампания подадох на съпруга ми с пълномощно (генерално, ако нямате такова си направете или за конкретната цел или такова което да ви послужи. Каквото да е точно нотариусът ще ви каже не съм толкова компетентна). Днес също подадох на съпруга ми като приложих и копие на пълномощното и представих оригинала за сверка. Така че става.

П.П. за дете не мога да кажа нищо, не съм запозната, но не мисля че ще откажат

Къде това , бе ? Thinking
При нас , изрично , преди да започнат да приемат документи , предупредиха , че само ЛИЧНО се подават . Peace
За Варна става въпрос. Не ми се вярва да има разлика в изискванията!Другия вариант е всичко да зависи от служителя и неговото желание. Но както ви казвам и миналата година и днес ми приеха документите!

# 527
  • Canada
Да, във Варна не приемат с пълномощно освен в случаите на над 15 работника.

# 528
Да, във Варна не приемат с пълномощно освен в случаите на над 15 работника.
Във Варна приемат! Днес подадох. Минах в 4.30 като трябваше да бъде по рано но имало някакъв човек от фирма със 70 заявления за това се забавихме. Като излезе служителката изрично попита има ли хора с пълномощни от фирми и на физически лица като за вторите подчерта че трябва да са нотариално заверени.

# 529
Може с пълномощно, но задължително трябва да е нотариално заверено. Аз така подадох документите на мой близък роднина и нямаше проблем.

# 530
Аз не мога пък да разбера как дават входящите номера. Моят номер е със 19 по преден от на съпруга ми а подавам едновременно и на двамата. Миналата година бяха последователни. Сестра ми която влезе малко след мен (след около 2-3 души) е с номер между нас двамата???

Не че е нужно да отговаряте, просто споделям учудването си Simple Smile

Успех на всички! Дано и този път ни одобрят!

Аз пък да ти кажа въобще не се и учудвам! Подадох си документи още в първия ден, и като видях как ги раздават тези номера, ц,ц.ц.ц.ц.ц #Crazy.........Със сигурност пазят за техни хора.........все пак сме в България.

# 531

Аз пък да ти кажа въобще не се и учудвам! Подадох си документи още в първия ден, и като видях как ги раздават тези номера, ц,ц.ц.ц.ц.ц #Crazy.........Със сигурност пазят за техни хора.........все пак сме в България.

В БТ в Младост четиримата служители си имаха отделни тестета с номера, които даваха. Предполагам, че от това идва разликата, няма как да примат четирима души и да са поредни номерата на всеки служител, така може да стане повторение на номер.

# 532
Здравейте искам да попитам знаете ли за колко време долу горе се взимат 960 часа обучение? Също така знаете ли дали ако случайно не изкараш курса т.е не си вземеш изпита те карат да го заплатиш? ( предполагам, че отговорът е не, но реших да попитам за да изясня един спор с моя пр)

Както вече са ти отговорили - плаща се при натрупване на отсъствия или при невзет изпит. Продължителността му е между 6 и 9 месеца в зависимост от честитата на занятията.

# 533
  • Пловдив
Здравейте искам да попитам знаете ли за колко време долу горе се взимат 960 часа обучение? Също така знаете ли дали ако случайно не изкараш курса т.е не си вземеш изпита те карат да го заплатиш? ( предполагам, че отговорът е не, но реших да попитам за да изясня един спор с моя пр)

Както вече са ти отговорили - плаща се при натрупване на отсъствия или при невзет изпит. Продължителността му е между 6 и 9 месеца в зависимост от честитата на занятията.
Абсурд 960 часа да се вземат за 6 месеца, пък дори и онлайн. Crazy

Присъствено обучение отнема средно 1,5 година - елементарни сметки:

3 пъти в седмицата х 4 уч.часа (4х45 мин = 3 астрономически часа) -->

Това са 12 уч.часа/седмица,   или 960 : 12 = 80 седмици, което си е приблизително 19 месеца или повече от година и половина.

Естествено, ако ДО и обучаващите се понапънат Mr. Green, курсът може да се ускори, но продължителността му няма да е по-малко от година  Peace

# 534

ЕДно момиче преди мен подаваше за колегите си без пълномощно. Отказаха и, защото ако били под 15 човека трябвало да е с нотариално заверено пълномощно. Но ако са над 15 човека от фирмата явно може.

# 535
  • В Балкана
Явно при мен са връщали хора, чието пълномощно не е било нотариално заверно. Всички те носеха документи на съпрузите си.. Въпреки, че изрично казваха, че с пълномощно може само фирмиThinking Явно във всяко Бюро си тълкуват както искат разпоредбите.

Мен обаче ме притесни това, че искали да пише "Инвестираме във вашето бъдеще!" На моите документи не пише и изрично попитах дали са ОК или не. Казаха ми, че са от верните.

# 536

В БТ в Младост четиримата служители си имаха отделни тестета с номера, които даваха. Предполагам, че от това идва разликата, няма как да примат четирима души и да са поредни номерата на всеки служител, така може да стане повторение на номер.

Навсякъде е различна системата . Thinking
При нас , след проверката на документите , без номер , отиваш при единственият служител , който дава номера и те записва в една книга . Peace

# 537
здр,аз съм по маиченство,може ли да кандидатствам newsm78

# 538
Относно пълномощните - може и няма пречка да се подадат документи на приятел/съпруг/дете/майка/баща/ стига да имате нотариално заверено пълномощно.
За фирмите така или иначе се изисква, защото обикновено счетоводител или ТРЗ подават за група от служители и няма как да е без пълномощно.

# 539
А знаете ли дали собствениците не фирми трябва да носят някакви допълнителни документи? Освен копието на булстата, за което ми казаха? Аз искам да добавя да внимавате с датите. Колкото и да е странно, имаше хора, на чийто документи пишеше дата от предния ден и естествено ги върнаха.

Общи условия

Активация на акаунт