Добре охранявани мъже или поддава ли се мъжът на дресура?

• 15 665
  • 278
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Лизет, в момента ти си типичен пример за това, как ти самата се вземмаш за норма, само защото едно нещо е нормално за теб и съответства на твоите вярвания и възгледи. Искаш ти да си нормата, ама не си! Норма можеш да бъдеш само за себе си, но не и за другите хора. Поне не по твое желание. Човещинка, ама не излизай извън нея!

# 181
Лизет, в момента ти си типичен пример за това, как ти самата се вземмаш за норма, само защото едно нещо е нормално за теб и съответства на твоите вярвания и възгледи. Искаш ти да си нормата, ама не си! Норма можеш да бъдеш само за себе си, но не и за другите хора. Поне не по твое желание. Човещинка, ама не излизай извън нея!

Специално в любовните отношения нормите отдавна са определени и не са измисляни от мен и теб. Те са описани и възпявани в безброй творчески произведения- литературни, художествени, музикални.... Та, точно ти или който и да е, няма тепърва да открива топлата вода.

Това е любов- (иска ли ти се или не) - тогава когато тя е доказвана по отношение към жената с много романтика. Неромантично влюбен няма. "Практично влюбените" са влюбени ама явно в нещо друго...

# 182
  • София
и какво сега, ти си олицетворение и пазител на предписанията ли?  newsm78

# 183
и какво сега, ти си олицетворение и пазител на предписанията ли?  newsm78

Предписание....предписание си е за мен, да. Никого не съм спряла да смята мъжа си за супер-обичлив само защото плащал ипотеката, но това няма нищо общо с обич колкото и ще да си се самозаблуждава. Доколко съм олицетворение и пазител- за тези неща другите да съдят. Мен моите критерии на преценка що е то любов и как се доказва тя, си ме устройват прекрасно.

# 184
  • София

Специално в любовните отношения нормите отдавна са определени и не са измисляни от мен и теб. Те са описани и възпявани в безброй творчески произведения- литературни, художествени, музикални.... Та, точно ти или който и да е, няма тепърва да открива топлата вода.

Това е любов- (иска ли ти се или не) - тогава когато тя е доказвана по отношение към жената с много романтика. Неромантично влюбен няма. "Практично влюбените" са влюбени ама явно в нещо друго...

И какво? Всеки влюбен трябва да пее стихове на лунна светлина и да носи цветя и подаръци додето смъртта ги раздели? Иначе не е влюбен?

# 185
И какво? Всеки влюбен трябва да пее стихове на лунна светлина и да носи цветя и подаръци додето смъртта ги раздели? Иначе не е влюбен?

Всеки влюбен си измисля своите романтични жестове. Толкова романтика на белия свят, колкото и влюбени. Няма ли романтика, значи и влюбени няма.

Подаръците...те заемат огромна част от романтичния арсенал и особено когато става дума за подаръци за жена. Не случайно поетите са го възпяли с възклицания като "Ще сложа звездите в краката ти!". Жената е музата, олицетворение на красота и добро, пред която трябва да се прекланят и която заслужава не само цветя и стихове под луната.

Последна редакция: вт, 16 окт 2012, 16:24 от Lizet33

# 186
Ако приемаш знаците на внимание/ухажване от един мъж, това значи, че го насърчаваш и си готова да отвориш вратата. Жена, която няма никакво намерение да си ляга с един мъж, отказва всякакви жестове, които в културата се възприемат със сексуален подтекст.

Нещата са толкова ясни и прости, не разбирам защо все се върти и се суче, че не било това, което изглеждало! Никой чужд мъж не подарява цветя на чужда жена просто ей така, и това го  знае всяка жена от западната култура. Ако разберете, че вашите мъже проявяват пособни знаци на внимание към някоя друга жена, как ще го разтълкувате - че е просто така, или защото иска да легне с нея? Бас държа, че хич няма да ви станеприятно, защото много добре уссещате, че ако тя приема цветята, значи свалката си върви съвсем желана и от двамата. Същото е, ако мъжете ви разберат, че получавате цветя и други знаци на внимание от чужд мъж. Какво се правите на утрепани, не мога да разбера!

Ако си лягах с всеки мъж, който ми подарява цветя, трябваше отдавна да не им знам бройката и имената. Laughing Моите вази никога празни не остават.
Отърви се от тези бабешки стереотипи! Има си приказка "дават ли ти вземай, гонят ли те- бягай!" Подаръци и цветя не отказвам никога и от никой, без да съм давала каквито и да било надежди за успех на нечия свалка (ако на някой му е скимнало да ги приема така).
Приемала съм даже подаръци за десетки хиляди без да давам поводи за надежди на интимност.]
]

Лизет,законът за гравитацията изисква все пак хората да се да се допират някъде до земната повърхност.
По темата–от математиката,поезия не претендирам.

# 187
  За фантазията гравитация няма Laughing

# 188

Всеки влюбен си измисля своите романтични жестове. Толкова романтика на белия свят, колкото и влюбени. Няма ли романтика, значи и влюбени няма.
Подаръците...те заемат огромна част от романтичния арсенал и особено когато става дума за подаръци за жена. Не случайно поетите са го възпяли с възклицания като "Ще сложа звездите в краката ти!". Жената е музата, олицетворение на красота и добро, пред която трябва да се прекланят и която заслужава не само цветя и стихове под луната.

Аз съм напълно съгласна. Влюбването е болест и има съответните симптоми. Ако ли не – значи не е такова.

# 189
Според мен трябва да избягваш чести контакти с тези жени, защото са глупави. Един мъж може нищо да не ти подари цял живот и пак да те обича колкото целия свят, съответно да разполагаш с портфейла му не само на окаяния св. валентин! Моят мъж не ме слуша, аз съм си го харесала силен и нестандартен и безкрайно интересен с това,  не съм и помислила да го дресирам, защото аз не съм омъжена за животно... Е, само понякога прилича на животно, но тогава винаги сме сами и никой друг освен мен самата не го вижда.

# 190
Специално в любовните отношения нормите отдавна са определени............................................
Аз пък що си мисля, че точно в любовните взаимоотношения общовалидни норми няма?!
И всяка двойка си измисля, определя и налага свои си норми?

Това, дето е възпято в безброй творчески произведения, пак е норма на възпелия го, а не на читатели/слушатели и потребители.     Peace

# 191
  • София
Според мен трябва да избягваш чести контакти с тези жени, защото са глупави. Един мъж може нищо да не ти подари цял живот и пак да те обича колкото целия свят, съответно да разполагаш с портфейла му не само на окаяния св. валентин! Моят мъж не ме слуша, аз съм си го харесала силен и нестандартен и безкрайно интересен с това,  не съм и помислила да го дресирам, защото аз не съм омъжена за животно... Е, само понякога прилича на животно, но тогава винаги сме сами и никой друг освен мен самата не го вижда.

Ooo, Шанел! Hug

Ми то и аз държа картата на ММ през цялото време.
За какво да го охранявам или дресирам повече?
Въобще не ме слуша - вместо цветя ми носи торби с цимент /да изолира стаята, та да ни е топличко/. Wink

# 192
Специално в любовните отношения нормите отдавна са определени............................................
Аз пък що си мисля, че точно в любовните взаимоотношения общовалидни норми няма?!
И всяка двойка си измисля, определя и налага свои си норми?

Това, дето е възпято в безброй творчески произведения, пак е норма на възпелия го, а не на читатели/слушатели и потребители.     Peace

Щот не четеш, затва така си мислиш и не казваш нищо различно.
Жената го е казала доста преди теб.

# 193
  • Kопенхаген
Романтиката няма нищо общо с любовта и не е задължително да присъства в нея.

Това е един вид захаросване: свещи, листенца, сърчица... измислено от някой, който се е чудел как да спечели любовта на своя си страна.

Когато двама се обичат истински не е задължително това да се доказва задължително с романтични жестове или др. подбни.

Няма нищо по силно и убеждаващо от думите.

# 194
Мадам - учудваш ме - разлика любов - влюбване правиш ли първо?
И също така всеки жест към партньора може да се приеме и за вид романтика - внимание, грижа, изненада...

Общи условия

Активация на акаунт