Лъчист или електрически конвектор?

• 71 070
  • 156
  •   1
Отговори
# 15

Няколко пъти се е случвало да спира тока. Когато бяхме с климатиците веднага става студено, а с лъчистото температурата в стаите пада постепенно и бавно.

Ашколсун!!!       bouquet  bouquet  bouquet
Култово. Само дето рекламната агентка не се усеща че бавното изстиване е показател за добра изолация, от което е естествено да има разлика в разхода за различните стаи, та  белким докара че уж радиатора харчел едва ли не колкото климатика...
Не че съществува тоя "апартамент" и тези "стаи". Плоско, много плоско...

# 16

Няколко пъти се е случвало да спира тока. Когато бяхме с климатиците веднага става студено, а с лъчистото температурата в стаите пада постепенно и бавно.

Култово. Само дето рекламната агентка не се усеща че бавното изстиване е показател за добра изолация, от което е естествено да има разлика в разхода за различните стаи, та  белким докара че уж радиатора харчел едва ли не колкото климатика...

Peace Peace Simple Smile Simple Smile

# 17

Казах Ви, че нищо не разбирам от техника и само казвам това, което виждам и усещам. Вие си мислете каквото си искате! Казаха ни, че било така, защото лъчистото отопление затопляло предметите и после те отдавали топлина.  Аз само си изказвам мнението. Нито съм рекламна агентка, нито ми пука, за каква ме мислите.
Ако мислите, че им правя реклама, добре... Голям боклук са, да знаете!!! От 5 години се топлим с тях и ни харчат много повече от всичко останало... На нас ни е кеф да даваме пари за ток, затова занесохме климатиците на вилата, за да може там да плащаме по-малко ток, защото там сме само за малко...
  Така сигурно по-Ви харесва... 

# 18
Бъдете щастливи с тях!

# 19
Aдакс, Аирелек, Атлантик, Ноитро, Теси, Дипломат......кой е най-добър все пак /и икономичен/

# 20
Aдакс, Аирелек, Атлантик, Ноитро, Теси, Дипломат......кой е най-добър все пак /и икономичен/

Да топли и да бъде икономичен-това са противоположни неща.

# 21
От темата се вижда, че хем е актуална, хем няма достатъчно инфо, очевидно, защото продуктите са нови за България. Да, всяко тяло с температура над абсолютната нула, излъчва инфрачервени лъчи, не само отоплителните тела, а дори и човешкото тяло е печка с постоянна температура. Инфрачервени лъчи ще рече буквално топлинни лъчи. При инфрачервените панели (масовите панели-картини и т.н.) имаме 93% излъчване и 7% конвекция. И преди вл да е почнал да опонира.. Най-лесният начин да се усети това е да си поставим ръката над обикновен конвектор и над инфрачервен панел. Над конвектора се усеща топлият въздух, който се издига нагоре, докато при панела - това е едва доловимо, и точно в това се крие разликата между двата уреда. Затова и когато избираме инфрачервено отоплително тяло, повече ни интересуват квадратите, отколкото обема на помещението, защото не топлим въздуха. Въздухът е прозрачен за инфрачервения (топлинен) лъч, лъчът се движи докато не срещне предмет и тогава отдава топлина. И в това няма нищо толкова чудно и свръхестествено, слънцето топли по същия начин... Стените се затоплят, тавана и пода също, когато температурата им надвиши тази на въздуха, те започват да отдават топлина. И разбира се, трябва да има хубава изолация, иначе няма да вършат работа. Това е най-важното изискване и го повтарям винаги по три четири пъти. Няма как да икономисаме енергия без да сме изолирали жилището, независимо дали се топлим на ток, газ, дърва, пелети и т.н. За да спестим енергия е нужна първоначална инвестиция. Инфрачервеното отопление е подходящо за добре изолирани помещения, с хубава дограма, тогава са икономични, те така или иначе няма да ви харчат повече, но ако не е изолирано, просто няма да е топло.. Освен това са красиви, имат дълъг живот и са изключително лесно за експлоатация.. Така че са вярното решение, ако сме взели мерки за топлостабилност на помещенията и отоплението е решено на ток. Могат да бъдат сравнени с висок клас климатик, само че го няма вредното течение. Просто факт.. И не виждам къде е измамата и кое е толкова неясно.. Поне за пасивни къщи всички сме чували, нали? При тях почти не се използва енергия за затопляне и охлаждане, и тайната пак е в страхотната изолация. Да си направиш такава къща излиза двойно по-скъпо, но инвестицията се изплаща и с годините се възвръща. Така че преди всичко съветът ми е да направите необходимото за изолиране на жилището си. Инфрачервено отопление има и във вид на фолио, което се вгражда в стените и е още по-икономично. Комфортна температура и ниски сметки, възможно е с малко труд и инвестиция от наша страна, да не говорим, че е крайно време да се ограмотим и да започнем да мислим за въглеродния си отпечатък върху планетата, която ще завещаем на децата си! Simple Smile

# 22
Тъй, тъй.....Ниски сметки.....Може би по-ниски, отколкото с обикновена печка??? В пъти по-ниски?

Вече обясних, че самото наименование "ИЧ" е силно смущаващо. То служи за заблуда на нещастния потребител! "Лъчист"-също. Дали е красиво и дълготрайно не зная и не ме интересува. Но много пари за красота и дълготрайност не давам. Ние сме на парно, а ако не бяхме сигурно щяхме да бъдем на обикновени ел.печки. И да се развалят, ремонтът им е много лесен.
Някои тук си мислят, че ще смаят хората и се опитват да демагогстват по всякакви начини. Същото е и с "Биоптрон".

Вграждало се в стените. Голям кеф! Значи, ако прекъсне трябва да къртим! То и още едно усложнение се получава. Без специална апаратура няма да се разбере къде точно е прекъснало. Да му мислят потърпевшите.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 12:35 от vl

# 23
Не, не е нужно да се кърти Simple Smile може и да се пробие и пак ще си работи.. няма да се впускам в подробности. Точно, защото смяташ (на "ти" съм), че понятието инфрачервени лъчи е силно смущаващо, писах, че това са просто топлинни лъчи, смятам, че обясних достатъчно ясно каква е разликата. И най-вече това е въпрос на личен избор, не разбирам омразата и ядът, които струят от всичките ти постове, във всички теми за инфрачервено отопление. Кажи си мнението спокойно, така че да те разберат хората, все пак целта на форума е да бъде полезен Wink

# 24
Аз пък съм доволна от топловълновия радиатор, който си купих наскоро.
По повод икономичност не мога да кажа нищо, защото уредът е нов, ползваме го на вилата, а там сметките не се засичат всеки месец.
За нашите цели е по-ефективен от конвектор или маслен радиатор, тях сме ползвали в същото помещение, къщата е тухлена, с изолация и дървена дограма, с голяма височина в помещенията.
Температурата, от която започваме затопляне е около 5 градуса над нулата, но уредът започва да топли веднага и за разлика от алтернативните методи усещането за комфорт и топлина се случват много по-бързо, няма го това усещане за студ след 5 часа топлене, каквото има при другите отоплителни уреди - леден стол, леден под, ледени завивки...Всички мебели се затоплят (и не, не се нагряват до червено, та на плазмата нищо няма да й се случи, споко, просто са приятни на допир и не излъчват студ), подът и стените също.
vl, прегледах и останалите опити за теми по повод ИЧ отопление, навсякъде нападаш хората, които питат за това отопление, като изрично обясняваш, че ти всъщност се топлиш на парно, предполагам ТЕЦ имаш предвид, та не знам какви наблюдения имаш върху останалите видове отопление, а на мен по-скоро ми е интересно да споделят хора, които са ползвали различните видове и говорят от опит.

# 25
Не, не е нужно да се кърти Simple Smile може и да се пробие и пак ще си работи.. няма да се впускам в подробности. Точно, защото смяташ (на "ти" съм), че понятието инфрачервени лъчи е силно смущаващо, писах, че това са просто топлинни лъчи, смятам, че обясних достатъчно ясно каква е разликата. И най-вече това е въпрос на личен избор, не разбирам омразата и ядът, които струят от всичките ти постове, във всички теми за инфрачервено отопление. Кажи си мнението спокойно, така че да те разберат хората, все пак целта на форума е да бъде полезен Wink

Не е омраза, а раздразненост от ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА, която виждам!

Можело да се пробие....Но пак е необходима СПЕЦИАЛНА АПАРАТУРА,  за да се намери прекъсването.

# 26
Аз пък съм доволна от топловълновия радиатор, който си купих наскоро.
По повод икономичност не мога да кажа нищо, защото уредът е нов, ползваме го на вилата, а там сметките не се засичат всеки месец.
За нашите цели е по-ефективен от конвектор или маслен радиатор, тях сме ползвали в същото помещение, къщата е тухлена, с изолация и дървена дограма, с голяма височина в помещенията.
Температурата, от която започваме затопляне е около 5 градуса над нулата, но уредът започва да топли веднага и за разлика от алтернативните методи усещането за комфорт и топлина се случват много по-бързо, няма го това усещане за студ след 5 часа топлене, каквото има при другите отоплителни уреди - леден стол, леден под, ледени завивки...Всички мебели се затоплят (и не, не се нагряват до червено, та на плазмата нищо няма да й се случи, споко, просто са приятни на допир и не излъчват студ), подът и стените също.
vl, прегледах и останалите опити за теми по повод ИЧ отопление, навсякъде нападаш хората, които питат за това отопление, като изрично обясняваш, че ти всъщност се топлиш на парно, предполагам ТЕЦ имаш предвид, та не знам какви наблюдения имаш върху останалите видове отопление, а на мен по-скоро ми е интересно да споделят хора, които са ползвали различните видове и говорят от опит.

Ох и тук какви глупости са написани! Веднага започвал да топли! Тя всяка печка веднага започва да топли. Но колко бързо ще затопли стаята-това зависи от няколко неща. В другите теми ги обясних даже с формули. Какво повече? Тези обяснения ги има във всеки учебник по физика, ама кой да чете!

Какво название-"топловълнов радиатор"-нямам думи!

На тези, които питат винаги обяснявам старателно. Но конфликтът се получава с тези, които правят реклама на въпросните чудеса! Имам чувството, че всички включително и ти сте ходили на един и същ курс за манипулиране на хората. Който не е виждал въпросното творение, значи не го познава, не му разбира и НЯМА ПРАВО да го обсъжда! Направо гениално!  

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 13:47 от vl

# 27
Искаш да ми кажеш, че аз, която съм ползвала маслен радиатор, духалка, конвектор и топловълнов уред (нека не е радиатор), не мога да направя разлика между това с кое от тях ми е по-топло, а ми трябва велик ум от някой форум да ме светне, че не е възможно да ми става по-бързо по-топло с един уред, отколкото с друг и усещането ми за комфорт и топлина е плод на богатото ми въображение, а твоите заключения на база опит само с ТЕЦ са меродавни?
 Joy Joy Joy

ПП. Да обсъжда има право всеки, да, дори и тези, които харесват и са имали опит с въпросните уреди.

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:06 от нова

# 28
Искаш да ми кажеш, че аз, която съм ползвала маслен радиатор, духалка, конвектор и топловълнов уред (нека не е радиатор), не мога да направя разлика между това с кое от тях ми е по-топло, а ми трябва велик ум от някой форум да ме светне, че не е възможно да ми става по-бързо по-топло с един уред, отколкото с друг и усещането ми за комфорт и топлина е плод на богатото ми въображение, а твоите заключения на база опит само с ТЕЦ са меродавни?
 Joy Joy Joy

ПП. Да обсъжда има право всеки, да, дори и тези, които харесват и са имали опит с въпросните уреди.

Ти продължаваш най-атрактивно писането на глупости.  Нямам желание да повтарям обясненията, които вече дадох в другите подобни теми-кое как и защо топли. Не искам да кажа, че НОВАТА ТИ ПРИДОБИВКА топли по-слабо, а намирам названието и също силно смущаващо, както и ИЧ, ЛЪЧИСТО  и др. подобни. Както и мъдрото ти заключение, че ВЕДНАГА ЗАПОЧВАЛ ДА ТОПЛИ.

Значи според твоята манипулативна нагласа, който не е употребил въпросните  ЧУДЕСА НА ТЕХНИКАТА няма право на коментар???

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 14:23 от vl

# 29
Не драги, но докато аз споделям опит с различни отоплителни уреди в тема за отоплителни уреди, ти размахваш пръст и се опитваш да натриваш носове с някакви твои спомени от уроци по физика в училище и поредната идея за световна конспирация, манипулиране на населението и тем подобни фантасмагории.
Не, няма световна конспирация, няма под вола теле, включваш уреда и за разлика от маслен радиатор той започва веднага да излъчва и след минути мебелите в помещението са приятни на допир, не излъчват студ, след половин час ледените стени и под не са ледени... Кое не разбра?
"Започва да топли веднага" съм го дообяснила в същото изречение, "но уредът започва да топли веднага и за разлика от алтернативните методи усещането за комфорт и топлина се случват много по-бързо, няма го това усещане за студ след 5 часа топлене, каквото има при другите отоплителни уреди - леден стол, леден под, ледени завивки...Всички мебели се затоплят (и не, не се нагряват до червено, та на плазмата нищо няма да й се случи, споко, просто са приятни на допир и не излъчват студ), подът и стените също."
Да, другите уреди също започват да харчат ток веднага, но това не означава, че на теб ти става по-топло с натискане на копчето, нали?
С този уред ми става топло много по-бързо, това е.

ПП. Можеш да разсъждаваш колкото си искаш, но бъди така добър да се придържаш към темата и да използваш аргументи, а не да правиш личностна характеристика на тези, които не са на твоето мнение.
Тъпо е.

Относно названието на уредите ми е все тая, ако искат и совалки да ги кръстят, мен ме интересува какво вършат за колко пари.

Общи условия

Активация на акаунт