Децата

• 9 649
  • 112
  •   1
Отговори
# 15
Ето , това ми попадна днес и мисля , че е много точно :

Не можеш да научиш човека на нищо. Можеш само да му помогнеш да го открие вътре в себе си. - Галилео

Има голямо значение възпитанието , но от все пак резултатите зависят до голяма степен от характера и темперамента .

# 16
.:Диди:. тези родители са били прекрасни ЗА ТЕБ, а не за собственото си дете

# 17
  • София
Възможно е,но ще трябва да са били доста добри актьори,наистина бяхме близки,имам преки наблюдения върху тях...Както и да е,жалко е!Не искам да задълбавам повече...

# 18
  • с/у ОколоМръсТното
.....децата си идват на този свят със собствени личностни характеристики.

май само това е цялата истина.
Примери - бол.

# 19
  • София
Опитвам се с всички сили да положа една добра основа във възпитанието на детето. Засега виждам, че трудът ми не отива напразно.
Надявам се, че когато порасне, дъщеря ми ще е достатъчно разумна да се възползва от предимствата си.

# 20
  • на правилното място, в точното време
Възпитанието е от огромно значение. Въпроса е обаче кое е подходящото възпитание за едно дете. Диди каза, че тези родители са били прекрасни хора, но дали възпитанието, което са давали на детето си е било подходящо за сина им бунтар. ако не се намери мярката, възпитанието няма как да бъде ефективно. Тъй наречените деца- бунтари обикновено се бунтуват от начина, по който им се налага форма на поведение. Ако начина е подходящ, дори насърчаващ за тях, те няма да бъдат бунтари, а лидери. Винаги има изключения, разбира се, но ако ние като родители се вглеждаме и вслушваме повече в потребностите на децата си, ще сме по-успешни във възпитанието. Няма как да налагаш модел на поведение, който е ок за теб, но не е добър за детето ти, което макар че е с част от твоите гени е съвсем различен индивид. Най-важното е да съобразиш начините на възпитание неговите индивидуални особености.

# 21
.....децата си идват на този свят със собствени личностни характеристики.

май само това е цялата истина.
Примери - бол.

Да ... Tired
И затова вече не казвам за никой , че майка му не го е научила !
Защото може да са положени големи усилия и пак да няма резултат . Tired

# 22
Едни хвърлят усилия, време, енергия и нерви да възпитават, други не.
В крайна сметка, и възпитаните и невъзпитаните деца все някога се срещат. Едни още в ясла, детска градина, други ако се пропуснали тези "благинки" в училище.
Тогава какво се случва?
Къде отива възпитанието ни, когато на детето Х е позволено да се бие, удря, говори вулгарно и т.н., а на собственото си дете си забранил подобни неща и дори не умее да се защити?
Кое възпитание е "по-добро" в крайна сметка?

# 23
ААааа, момент – въобще не бъркай възпитано дете, на което е забранено да се бие и обижда – с дете, което не знае да се защитава и как да се отбранява по друг, различен от боя – начин  Stop

# 24
viliko, какво ти защитаване е боя? от дете, което директно отива и удря?

# 25

Според теб може само да се отвърне, така ли? Оффффф, пък ти и момиче гледаш....

# 26

Според теб може само да се отвърне, така ли? Оффффф, пък ти и момиче гледаш....

Според мен не е нормално едно дете да отива и да удря друго без причина. Дори и причина да има (каква точно, взело му играчката на площадката) пак не го смятам за редно. И там би трябвало да се намеси родителя. Освен ако същият този не се кефи как детето му е "оправно".

Ами то от сега да почна да уча дъщеря си на бой и защита, че си представям какво чудо е в училище.

# 27
Казвам ти, нещо не ме разбираш...

# 28
  • Бургас
Децата огледало ли са на своите родители? Как смятате?
Възпитанието решаващо ли е за поведението на децата ни, когато пораснат..
Виждате във форумите, не са малко случаите на агресивни мъже или алкохолици..дори на жени..
Родителите ли са виновни за това?
Как възпитавате своите деца? Държите ли на обноските..? Какво е важно за вас?
Не, не са огледало.Децата са по-добри наши копия.
Дори в негативен план:родител-алкохолик, детето-по алкохолик.
Възпитанието на родителите може да научи детето на обноски, на поведение, на добро и лошо, но не може да промени гена и характера, с който то идва на този свят.
Децата не са бял лист, на който ние започваме да пишем.От нас зависи, донякъде, само да насочим написаното във вярната посока.

Peace

# 29
Да бе  Joy
Да бе, родител алкохолик – детето по-алкохолик

Общи условия

Активация на акаунт