Децата

• 9 673
  • 112
  •   1
Отговори
Децата огледало ли са на своите родители? Как смятате?
Възпитанието решаващо ли е за поведението на децата ни, когато пораснат..
Виждате във форумите, не са малко случаите на агресивни мъже или алкохолици..дори на жени..
Родителите ли са виновни за това?
Как възпитавате своите деца? Държите ли на обноските..? Какво е важно за вас?

# 1
  • София
Родителите са виновни само тогава, когато не са се постарали да направят всичко по силите си и според собственото си възпитание и възможности за децата. От там насетне.....децата си идват на този свят със собствени личностни характеристики.

# 2
  • София
За мен е важно да знаят,че са обичани,искам да са щастливи...каквото трябва да правим с баща им,го правим.
В крайна сметка какви хора ще станат,си зависи от тях самите...
За съжаление май няма значение кой как си възпитава децата...Познавам(х) едно момче,той почина на 22г от свръхдоза,майка му и баща му бяха страхотни хора,мили,възпитани и добри,а той...освен дрогата,занимаваше се де-що има далавера,биеше се много...И съм сигурна,че са го възпитавали добре...
Както има и обратния вариант-родители-идиоти и деца-слънца.,..

# 3
За мен е важно да знаят,че са обичани,искам да са щастливи...каквото трябва да правим с баща им,го правим.
В крайна сметка какви хора ще станат,си зависи от тях самите...
За съжаление май няма значение кой как си възпитава децата...Познавам(х) едно момче,той почина на 22г от свръхдоза,майка му и баща му бяха страхотни хора,мили,възпитани и добри,а той...освен дрогата,занимаваше се де-що има далавера,биеше се много...И съм сигурна,че са го възпитавали добре...
Както има и обратния вариант-родители-идиоти и деца-слънца.,..

много жалко Sad

# 4
Виждате във форумите, не са малко случаите на агресивни мъже или алкохолици..дори на жени..

Има и връзка, и значение.
Мили и добри хора острани - никога не знаете как са възпитавали...

# 5
Запис, защото ми е интересно.

# 6
Не съм съгласна,че възпитанието от страна на родителите не е важно. Даже мисля,че е от първостепенно значение. Но съм съгласна, че и вроденият характер много често надделява над опитите за възпитание. Лошото е,че в днешно време безработицата и безпаричието направиха хората незаинтересувани за поведението на децата си и на дневен ред са  само изкарване прехраната , хапване и пийване. И децата на немалкото хора,които наистина се опитват да ги  възпитат добре, попадат в тази маса и полека-лека възприемат лошото поведение.

# 7
Щях да пускам такава тема. Четох статистика, че в България висшисти са определен процент. Обикновено и техните родители са висшисти. Замислих се, че в същото време най-амбициозните хора спрямо децата си, които познавам са хора без особени успехи в  собственото си образование.
Искат най-добрите училища, ако детето не се справя (те не могат да учат с него, казах защо), наема се учителка да се занимава... Друг случай 4-5 годишно дете учи два езика, рисуване, музикален инструмент, танци, балет и т.н., накрая прегрява и се самонаранява. На родителите, обаче не им светла лампата и продължават да го натискат.
И моите родители са имали очаквания, високи очаквания, но никога не са ме тласкали след предела на силите ми. Като се замисля, даже далеч не са ме тормозели.
Мисля си, че децата са си отражение на родителите, често техен продукт ... т.е. формирали са се, според родителите си + генетичен материал /пак от родителите, де Simple Smile /

# 8
Огледало са децата, но нали знаеш, че огледалото има две страни
Възпитание, личен пример, среда, приятели, роднини, пък ако щеш и квартал /държава са решаващи за оформянето на една личност.
Но психиката на самото дете е много решаваща, според мен. Не може едно свито и крехко по природа дете да го натискаш да става главен мениджър /примерно/

# 9

Мили и добри хора острани - никога не знаете как са възпитавали...
Подкрепям Peace. Никога не може да сте сигурни какво се случва зад затворените врати на привидно перфектните, мили съседи.
Или както Миролюба Бенатова веднъж каза: " С най-големите трагедии съм срещала зад табели с надпис "Образцов дом".
Така че, по-внимателно  с това познавам перфектни родители пък детето наркоман и побойник Wink Naughty

# 10
Така е, много често отвън изглежда едно, а то всъщност е съвсем друго. Има хора,които наистина пред хората са страшно любезни, а с децата си се държат грубо и използват какви ли не обиди и унизителни изрази.

# 11
Не, не са огледало.Децата са по-добри наши копия.
Дори в негативен план:родител-алкохолик, детето-по алкохолик.
Възпитанието на родителите може да научи детето на обноски, на поведение, на добро и лошо, но не може да промени гена и характера, с който то идва на този свят.
Децата не са бял лист, на който ние започваме да пишем.От нас зависи, донякъде, само да насочим написаното във вярната посока.

# 12
  • София
Шанталче,понеже аз го казах това...за да го кажа,значи наистина е така.Прекрасни хора,много мили и добри и ги познавах лично,но въпреки това сина им нищо не попи от тяхното възпитание...

# 13
Шанталче,понеже аз го казах това...за да го кажа,значи наистина е така.Прекрасни хора,много мили и добри и ги познавах лично,но въпреки това сина им нищо не попи от тяхното възпитание...
Не знам, викнете Бояна да каже.
Те може да са били перфектни във всяко едно отношение, но да сдухаш едно дете не е задължително да го биеш, да му крещиш или да го наказваш. Понякога при някои по-чувствителни деца нещо малко и на вид дребно, обръща колата.
Аз лично не познавам наркоман, станал такъв от прекалено щастие.

# 14
  • София
Да не занимавам аудиторията с тая история...ще приключа след това:
Просто попадна в кофти компания още от 15годишен,беше и бунтар по душа,всичко беше на въпреки при него...Не знам,каквото и да е,кофти е,може  и те да са виновни до някаква степен,може и да не са,обаче!

Общи условия

Активация на акаунт