Децата

• 9 673
  • 112
  •   1
Отговори
# 60
Това е така. Синът ми е подвластен на моите „възпитания“ повече от баща си, но пък той носи моя темперамент, характер и начин на реакции. Нямам проблем с него, но пък с баща си – който е така спокоен и прекалено земен – често стигат до караници и наказания...Тогава разббирам, че и той, моя мъж - има нужда от възпитание  Joy

# 61
  • Seattle-USA
Скоро ни се наложи да идем при адвокат, които работеше за практиката на единият си син, а другият му син беше неврохирург. И изведнъж, това за което бяхме отишли избледня и двамата с мъжът ми си помислихме - бреййй браво на това семейство, дали да го попитаме как са го направили:) Хем и двамата имаме  мнение, че човек се ражда 90% личност и ние в семейството само 10% може да променим:) Много ни е трудно с възпитанието на децата, четем, консултираме се, опитваме се да сме информирани и пак не става.

# 62
  • Fort Worth, TX

Мили и добри хора острани - никога не знаете как са възпитавали...
Подкрепям Peace. Никога не може да сте сигурни какво се случва зад затворените врати на привидно перфектните, мили съседи.
Или както Миролюба Бенатова веднъж каза: " С най-големите трагедии съм срещала зад табели с надпис "Образцов дом".
Така че, по-внимателно  с това познавам перфектни родители пък детето наркоман и побойник Wink Naughty

И пак е много относително.Приемерът са Мои роднини.Възпитавани по един и същи начин деца.Дъщеря им е за пример, сина им  е  пълен кретен.

# 63
Несъмнено това какъв е даден човек -това е заложено от Господ и е предопределено. Господ може да награждава, а може и да наказва чрез децата.

Ние можем само да ги възпитаваме в много любов и да ги правим щастливи.

# 64
  • София
Или както Миролюба Бенатова веднъж каза: " С най-големите трагедии съм срещала зад табели с надпис "Образцов дом".

bouquet  bouquet  bouquet

# 65
Несъмнено това какъв е даден човек -това е заложено от Господ и е предопределено. Господ може да награждава, а може и да наказва чрез децата.

А за тези, които не вярват в Господ, кой е този муньо, който си е позволил да предопредели живота на децата ми! А?! Само да го хвана за шлифера!  ooooh!

# 66

А за тези, които не вярват в Господ, кой е този муньо, който си е позволил да предопредели живота на децата ми! А?! Само да го хвана за шлифера!  ooooh!

Господ решава живота на всички, било то вярващи или невярващи, наричащи го муньо и какво ли не още... На всичко е неговата Воля.

# 67
Боже опази! Ти от коя секта си ? Това да не е цитат от Библията - страницата и пророка, моля ?

Пълно с разни "вярващи" дето все НЕГОВАТА воля разпространяват, но никога не са имали реално познания от изповядваната и декларирана от тях религия ...

Информативно, в християнството няма предопределение на съдбата на човека. Той може да избира и именно това ще "помогне" на грешните и невярващите да бъдат "спасени" по време на Второто пришествие.

# 68
Не всеки вярващ има познания по религия и не всеки имащ познания по религия е вярващ.

# 69
Ние възпитаваме, учим на обноски, обаче в един момент децата прекарват повече време навън:училище,извънклани занимания, среда, приятели, много повече време отколкото в къщи...ами няма как това да не повлияе. Излизат в 7-8 сутринта, виждаме ги към 6, когато ние се приберем от работа, ние си възпитаваме, вкъщи вечер е едно, пък поведението навън/улицата е съвсем друго Simple Smile

# 70
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Моите обноски  са далеч от съвършенството. Възпитанието ми също  куца. Родителите  ми са направили, каквото  са  счели  за необходимо и  каквото  са  могли в това отношение. Аз  също съм поработила  малко  над себе си и  за добро  или  за зло, в крайна  сметка  съм това, което  съм.
Следователно, колкото  и  да ми се иска,  няма как  да възпитам детето  си  перфектно. Ще му предам каквото  знам и мога  и  ще се надявам  то  да   успее  да    навакса    моите  пропуски.
Как възпитавам детето си? Колкото  и клиширано  да  звучи- с много любов  и   немного строгост- с нея съм  строга  не по принцип, а само  когато се налага.Възпитавам  я , като уважавам  свободната  й воля, когато  обстоятелствата  го  позволяват. Угаждам й, прегръщам я, целувам я, гъделичкам я, мачкам я, правя й театър и фокуси,прекарвам   почивните  дни с нея , измислям и  забавления, планирам разходки  и  игри.
Не я  насилвам  да прави неща, които   не е готова да  прави. Но въпреки това- брои   осъзнато   до  15, разпознава  всички букви от азбуката, а вече   може  да  рисува  и  10- ина букви, като знае   коя  буква  на  кого е.
Всъщност, идея нямам какво значи  за възпитаваш някого. Гледам вкъщи  да среща  обич и разбирателство, да знае, че  с баща й я обичаме, подкрепяме  и  сме насреща, ако има проблем.
Уча я, че има грозни думи, които обиждат хората  и че не трябва  да  ги  употребява;че  боклуците  се хвърлят в  коша  за боклук;че  на този свят има неща, които трябва  да правим, колкото и да  не  ни  се  иска и пр. подобни битовизми.
Как съм се справила с възпитанието, ще стане  ясно след много  години. Но  на  каквото  и  да я уча, както и да я възпитавам, съм убедена, че  резултатът   много зависи от това, какъв е темпераментът  и  наследствената  предразположеност  на  самото  дете.
И още- според  мен се надценява  ролята  на  личния пример  на родителите. Не я отричам,  но и   не  я приемам  като вся и всьо.
За  едно дете  е важно  да   има авторитетна  фигура в живота си.

# 71
  • out of space
Ооооох, децата! Да са ми живи и здрави- големи са вече.
Любов и свобода им трябва.
Била съм ги, 3-4 пъти. Имало е защо. Прощавала съм простотии пак толкова на брой.
Семейството трябва да е силно и да работи по въпроса с децата.

# 72
Аз самата, искам или не, с всяка година заприличвам все повече на майка си. И се боря с това което не харесвам.... и точно като реша, че се справям и хайде нещото пак изплува.

А моите момчета - големият и външно прилича повече на мен и ми е по-лесно. С него просто си говорим и нещата се получават. Но малкият..... знаете ли Граучи от Смърфовете, който е все сърдит?! Аз смятам, че възпитанието и личния пример се отразяват 80-90% в изграждането на характера. Виждам и по децата как имитират движения, начин на говорене, реакции спрямо околния свят.... Стреснах се сериозно, когато именно моето малко момче още на 3-тия ден започна да бие децата от класа си.... И веднага намерих и проблема, и вината си.... и всичко което съм смятала, че личния пример е достатъчен. Но първо - възпитаващите сме двама, и не сме еднакви. Всеки има своя гледна точка, важно да носи и своята отговорност към последствията. Второ - двете ми момчета са отгледани при различни условия, което предполага различията им, но пък имат и различни характери. Малкият, който е на 3 запознава батко си с "гаджетата" докато той се крие зад полата ми.
И понеже говорите за свобода - да, тя е прекрасна. Но е много широко понятие. Различна за всяка възраст. Именно липсата на някои ограничения правят от малкия ми син побойник.

# 73
Огледало са, да. Работата е там, че материалът на огледалото, текстурата, че и "де/е/фектите" не са лично избрани от родителите. И остава въпроса с отражението. Веднъж е реално, друг път грубо, трети - изкривено.

Блазни ме идеята "да пиша върху празна дъска", но реално е абсолютно неосъществима.

# 74
  • София
Много се радвам, че децата не са бяла дъска, че не смея да си помисля какви глупости бихме сътворили! Господ ги е направил родителоустойчиви.

Общи условия

Активация на акаунт