Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 988
  • 451
  •   1
Отговори
# 285
Много ми е интересно да ви чета  Hug
Любопитно ми е какво мислите за храненето според кръвната група?
Не съм се интересувала конкретно, но съм чувала, че за моята , 0+ , месото се препоръчва.
Пък аз кажи речи никога не съм го обичала кой знае колко.А от година и нещо изобщо не го ям....и хич не ми липсва.

# 286
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
аз до преди да родя си мислех, че съм гръвна група А, но се оказа, че съм 0  Shocked
та з амен, няма логика в кръвните групи, защото съм веге (по принцип А кр.гр.), пък с еоказа, че съм с месоядна кръвна група  Mr. Green

ОМ, от къде си купуваш асафетида?

# 287
Вземам си от едно йога/аюрведа изложение.Иначе май не съм срещала,може би по азиатски магазини да има,другият вариант е да потърсиш в нета.

http://www.seva-ayurveda.de/shop/products/de/Ayurveda-Produkte/L … -Masala-50-g.html

# 288
мислех, че и ти от нета поръчваш.
има ли силен аромат? има подправки, които не понасям  Whistling
инача я препоръчват за моята доша.

# 289

Взех оттук мисля асафетида, но за всеки случай питай преди да отидеш  (Иван Асен 2 е магазина)
http://www.facebook.com/pages/%D0%9C%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0% … 514408600?fref=ts

# 290
Доста е силна като мирис,но се слага малко и после не се усеща.

# 291

Взех оттук мисля асафетида, но за всеки случай питай преди да отидеш  (Иван Асен 2 е магазина)

благодаря, с ОМ сме в една и съща държава, затова попитах нея.

# 292
OM Hug Беше ми полезно да прочета и за приготвянето на бобовите.

Лошото при мен е, че цял живот съм така със сладкото. И както и да променям режима, няма ли сладичко, не че не мога без него, но се чувствам лишена. И под сладичко имам предвид и здравословно сладичко като сушени плодове например. Отдавна не купувам никакво пакетирано сладко, освен натурален шоколад и то от 70-100% какао. Единственото, което ми убива желанието за сладко е кафето /но и него трудно го пия неподсладено/ и лимона. Може би проблемът е по-генерален и наистина ми липсва някой вкус. Защото аз по принцип от малка съм злояда и дори и сега въпреки че знам кое и какво е полезно, люто не мога да ям, чесън и лук и подобни ароматни зеленчуци също не ям сурови, а чесънът и сготвен дори. Никакви салатни сосове не са ми приятни, и т.н. Май е дълъг списъка, но това е в общи линии Blush

# 293
  • Sofia
Честита баба Марта !

# 294
Интересна тема! Peace
Записвам се да ви следя Simple Smile.

# 295
Да споделя как премина моя "режим". Мисля, че плодовете при мен бяха причината да ми се дояжда постоянно сладко Blush Откакто замених сутрешната закуска с ядково мляко и междинна закуска от зеленчук, т.е. един морков или една сурова чушка или един суров домат, както и следобедната закуска с кисело мляко, ми минаха кризите за сладко. Основните яденета не съм ги променяла, но започнах към яденето да добавям по щипка джинджифил, не знам може и това да има връзка. Сега мисля постепенно да започна да се 'захранвам с по-кисели плодове'. Ще пиша какъв е ефекта, ако има такъв Peace

# 296
Внимавай да не си докараш проблеми от кисели плодове.Плодовете ако не си на диета е добре да се консумират между храненията-т.е. да не заместват закуската.

# 297
Уж внимавам, но пък между яденетата гледам да пия вода. Такъв ми е метаболизма, че не мога да ям повече от 4 пъти на ден Rolling Eyes Освен за следобедна закуска да ям плодове, но в такъв случай какво да закусвам Thinking

# 298
# 299
  • Sofia
Аз. Т.е. ние, приключихме с безалкохолните с подсладител, салами, маргарини и тем подобни. Готвя само чисто месо със зеленчуци. Ядем зеленчуци на салата, колкото може повече. А ако ни се прияде сладко - сладолед, домашно приготвен, палачинки или пресни плодове. Изключихме всички полуфабрикати и десерти, пълни с Е-та и подсладител.

Общи условия

Активация на акаунт