Да започнем заедно да се храним здравословно - Тема 2

• 40 988
  • 451
  •   1
Отговори
# 330
  • Sofia
Ние имаме хлебопекарна и си правим сами хляба. Често правя хляб с лимец или със спелта. Ползваме го вместо бяло (пълнозърнесто) брашно в различни съотношения.

# 331
А какъв е вкуса на печива приготвени от лимец. Ние също ядем само домашен хляб. Обикновено 1:1 бяло и пълнозърнесто брашно, но понякога добавям и брашно от елда. Сега мислех да взема ръжено да пробвам, но ме замислихте за лимеца Thinking

Редактирам се само да уточня, че съм се объркала при нас няма брашно от лимец Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 05 окт 2013, 21:00 от Галче

# 332
А какъв е вкуса на печива приготвени от лимец. Ние също ядем само домашен хляб. Обикновено 1:1 бяло и пълнозърнесто брашно, но понякога добавям и брашно от елда. Сега мислех да взема ръжено да пробвам, но ме замислихте за лимеца Thinking

Редактирам се само да уточня, че съм се объркала при нас няма брашно от лимец Rolling Eyes

Според мен вкусът на брашното от лимец напомня вкуса на пълнозърнестото брашно, не е нещо кой знае колко различно като вкус Simple Smile Аз, засега съм ползвала само брашно от лимец, но не и лимец, който не смлян, това е сладващата крачка Wink

Аз днес се включвам с булгур с домати

# 333
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ние имаме хлебопекарна и си правим сами хляба. Често правя хляб с лимец или със спелта.

каква е разликата между лимец и спелта? Laughing

вкусът е като на пшенично брашно. аз ползвам само пълнозърнесто. лимецът е по-скъп, защото дава по-малко реколта. мисля, че има и по-малко глутен.

# 334
Да се включа и аз с един импровизиран десерт - печена тиква, гарнирана с лъжица мед, сусамово-ленен тахан, сусамово семе и смлени бадеми.

# 335
И аз мислех, че спелта и лимец е едно и също, но се оказва, че не е точно така Peace

Много ми допада споделянето на рецепти в тази тема Hug

# 336
  bouquetтемата

# 337
Забелязала съм, че от киноа ми се изостря апетитът. Някакви идеи защо? Thinking

# 338
Да не би да е заради някоя подправка, с която се приготвя киноата?

# 339
Не, хапвала съм я чиста и самостоятелна, както и в комбина с лимец и чия: ефектът винаги е нов глад.

С други храни нямам този проблем.

# 340
Забелязала съм, че от киноа ми се изостря апетитът. Някакви идеи защо? Thinking

би трябвало да е засищаща особено пък в комбинация с чия Rolling Eyes

Когато на мен нещо не ми влияе добре, просто го избягвам, колкото и да му се носи славата на полезно Peace

# 341
  • Sofia
Ние имаме хлебопекарна и си правим сами хляба. Често правя хляб с лимец или със спелта.

каква е разликата между лимец и спелта? Laughing

Лимецът и спелтата (шпелта, динкел) са древни сортове жито. Не знам детайлната разлика между тях. Знам, че при отглеждането им не се нуждаят от торове и не се влияят от климатичните условия. Специално за спелтата знам, че е с по-ниско съдържание на глутен, отколкото пшеницата.  Peace

Кехлибаровка, как я ядеш киноата с лимец?
Аз я ползвам в ястия все едно вместо ориз.

# 342
- така Laughing
Или приготвена на пара с лимец и поръсена с чия. Може да ръснем отгоре и орехи, семена... Безумно вкусно. 

# 343
  • Sofia
Ядките от киноа не съм ги пробвала. Само това

Хубаво е човек да научи нещо ново.  Grinning

# 344
Показаните от мен пресовани "ядки" са си готови за консумация. От пакета - в устата Mr. Green
Вкусни са, като леко сладникав флейкс.
Цена: над 5 лв.  нЕма така катереща се нагоре култура като киноата Rolling Eyes Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт