ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 410
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
Титина, какво значи изкуствено в случая.
Тук са на една поляна и ги виждаш преди да ти ги извадят Simple Smile

Изкуствени озн засети от хората. Знам, че естествените се всемат от естествени поляни по планините, но и че издържат на атмосферни аномалии мн повече отколкото др чимове и на по-малко вода. Имаме една къща на село, половината беше с такива чимове, др половина с купени....разликата е огромна.

# 331
Здравейте на всички градинари   bouquet, искам да попитам в големите вериги магазини - Баумакс, Бриколажа , дали сте виждали семена  Лаватера?

# 332
Здравейте, да ви следя..Трябва да засея един дълъг и тънък участък с различни цветя, но не знам кои да избера и как да ги засадя за да изглежда интересно.В момента има засадени през метър и нещо лъжекипариси, та измежду тях трябва да са цветята.
http://prikachi.com/images.php?images/869/6027869s.jpg
Имате ли идеи кои видове цветя биха стояли най-добре и как да ги комбинирам. Да сея ли райграс измежду тях или няма смисъл? Иска ми се да е пъстро цветно и красиво цяло лято.

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 11:24 от nakita

# 333
  • густо майна Филибето
Ако насееш трева, ще можеш да я косиш само с тример и после да обираш тревата, неудобно е.

Най-цъфтящи са едногодишните цветя, от многогодишните - рози, гайлардии, рудбекии. Можеш между тях да насадиш и луковични.

# 334
Ехо, здравейте. Някой дали ще успее да познае какви са тези цветенца? Купих ги от един супермаркет и дори не пишеше името им на етикета, нито пише нещо на самата саксия. Бяха много евтини и затова се престраших да ги купя така насляпо, обаче все пак трябва да науча нещо как да ги гледам и къде да ги посадя. Thinking
От снимката може би изглеждат по-едри, но всъщност са дребни цветенца. Колкото монети от 20 и 50 ст.

Fiorellini di Barbabarba, su Flickr

# 335
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ехо, здравейте. Някой дали ще успее да познае какви са тези цветенца? Купих ги от един супермаркет и дори не пишеше името им на етикета, нито пише нещо на самата саксия. Бяха много евтини и затова се престраших да ги купя така насляпо, обаче все пак трябва да науча нещо как да ги гледам и къде да ги посадя. Thinking
От снимката може би изглеждат по-едри, но всъщност са дребни цветенца. Колкото монети от 20 и 50 ст.

кампанула. честито, красавици са  Hug

# 336
  • София

кампанула. честито, красавици са  Hug

newsm10 Имаш си прекрасна Кампанула! Да ти е честита!

# 337
  • густо майна Филибето
Прекрасни са! И в тукашните цветарски магазини се продават в момента.

# 338
Да питам и тук, две от розите ми са болни, част от листата са останали на растенията през зимата, като хербаризирани са, на черни точки от долната част на листото, а по самите стъбла има червеникави точици и петна.
http://new1.snimka.bg/other/2013.738846.29942098

Изрязах ги, почистих листата, които успях да намеря, но сигурно има и попаднали в пръстта, че нали ги загърлям есен, напръсках със слаб бордолезов разтвор растенията и наоколо, накрая ги посипах с дървесна пепел, че и нещо такова ми се въртеше като спомен и сега се чудя какво още.
Едната е червена катереща, на доста години е и никак не ми се иска да я загубя, а и ме е страх да не ми заразят и останалите рози, есента насадих и десетина нови.

Моля, помагайте!  Praynig

ПП. Четох за черни листни петна, но сякаш е по-различно, за тях пише, че петната са по горната част на листото, а на моите са от долната, затова и вероятон не съм обърнала внимание още есента. Пише, че опадат листата още преди края на лятото, а на моите рози листат са останали върху тях цяла зима... Thinking

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 14:20 от нова

# 339
Благодаря ви, страхотни сте. Simple Smile След вашата подсказка намерих точното име:
Platycodon grandiflorus 'Double Blue', от семейство Campanulaceae. Hug

# 340
  • густо майна Филибето
нова, на мен ми прилича на мухъл newsm78 И аз имам някои такива. Наблюдавай новите.

# 341
Искам да попитам това цвете как се казва?

Есента го посях в земята, за да не измръзне зимата в тази бетонена саксия. Може би трябваше преди да падне снега да го изрежа, но това го направих преди няколко месеца. Сега обаче май е изсъхнало, защото макар изрязано това което се подава над земята ( около 1 см ) си е сухо.
Та, питам има ли шанс да изкара наново или няма смисъл да го чакам?  newsm78 Hug

# 342
  • софия
Това красиво цвете много обича слънце, не трябва да се оставя без вода. Минус е светлия цвят на козината, защото трябва да се къпе по-често за да се опази цвета, в простивен случай придобива сиви нюанси. Има "нисък", къс косъм.
Латинското му име е "cat"  с добавка "s" в края на думата за множествено число.
От рода котки. Извън научния изказ се среща като- котка, маца, писана, дзвер, мячка и др.

Има шанс да изкара до 6-8 разклонения

Спрягат се като егоистични растения, не съжителсват добре с други видове (въпреки че има много изключения)

П.С толкова мога да помогна аз  Mr. Green  Laughing Crazy

# 343
Хаха, Амели... Joy

Така като го гледам това цвете, в Италия го наричаме verbena.

P.S.  Намерих превода на български - върбинка. Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 22:42 от Barbabeau

# 344
 Joy hahaha
Амели, два пъти започвах да чета поста ти, докато се усетя.  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт