ГРАДИНАРСТВО - моето хоби! 14

• 86 441
  • 744
  •   1
Отговори
# 420
  • До морето :)
Реших да си засея лилиум и ирис. По принцип обичам ниски цветя, но тези са ми слабост. Може ли да ме посъветвате от къде да си взема луковички? Може и от интернет да си поръчам. А някакви съвети за засаждането им и отглеждането им?   bouquet
Сега се сетих и още нещо. Преди 2 години си бяхме взели фрезия. Миналата година цъфна, но тази нещо ме съмнява. Има много листа, не взе да умира като че ли. Може може да я посея в двора и нея. Дано да живне на свобода.  Praynig

Любознателна, страхотна къщичка.

Ани, много ми харесват кътчетата ти.

# 421
Реших да си засея лилиум и ирис. По принцип обичам ниски цветя, но тези са ми слабост. Може ли да ме посъветвате от къде да си взема луковички? Може и от интернет да си поръчам. А някакви съвети за засаждането им и отглеждането им?   bouquet
Сега се сетих и още нещо. Преди 2 години си бяхме взели фрезия. Миналата година цъфна, но тази нещо ме съмнява. Има много листа, не взе да умира като че ли. Може може да я посея в двора и нея. Дано да живне на свобода.  Praynig

Любознателна, страхотна къщичка.

Ани, много ми харесват кътчетата ти.
Лилиуми ние имаме в градината много. Ако не се лъжа са купени от Mr. Bricolage. Иначе са насадени на слънчево място, трябва да се поливат редовно... Като цяло не са претенциозни цветя. Ако не се лъжа на втората година се размножават.  Peace
Колкото до фрезията според мен не я засаждай навън... най-много по-бързо да умре

# 422
Днес и аз си купих Клематис от Баумакс. На него пише Jackmanii, но не пише за съжаление коя група е ...

Може би тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/Clematis_'Jackmanii'

# 423
  • густо майна Филибето
http://apps.rhs.org.uk/plantselector/plant?plantid=469 - Трета група е.

Сега да се редактирам, защото преди малко спешно ми се наложи да стана.
Благодаря ви за хубавите думи за къщичката! Всъщност истината е, че кумът е дърводелец, но това беше тренировка за същинската къща, която ще е от дърво Simple Smile Вече имаме всички инструменти, за да върви работата.

Elinka9208 , дамското сърце няма никакви тънкости при отглеждането. След като прецъфти растението постепенно започва да жълтете и по някое време изчезва, до следващата пролет. Ако е цъфнало, не бързай да го засаждаш. Ако е коренище, бързо го заравяй Simple Smile

ani69, много хубаво е станало дворчето! Това със съветите е трудна работа, цветя и декоративни растения - хиляди! Simple Smile Дай някакви насоки - цъфтящи ли да са, вечнозелени ли, храсти, едногодишни китки, многогодишни.....
Около рустифините не сади нищо, защото пускат много издънки, а така просто ще ги окосиш с тревата.

JuliS, хайде, чакаме снимки!

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 23:18 от Ljuboznatelna

# 424
  • София
  Здравейте,
съвсем начинаеща съм, като в момента се опитваме да насеем трева в градинката пред блока. Имаме купена от една съседка трева смес с детелина... , такава и били препоръчали в градинският център. Не ми допадна това за пчелите, което прочетох, но тя ще е.
  Тази вечер се хванахме и разкопахме градинката, беше утъпкана и имаше остатъци от предишна трева. Наторихме, утре вечер мислим да насеем. Четох в упътването, на каква дълбочина се сее, но някак не ми е ясно по какъв начин точно трябва да стане това, така че семенцата да са навътре и да са покрити. Ще съм много благодарна някой да сподели  Simple Smile

# 425
  Здравейте,
съвсем начинаеща съм, като в момента се опитваме да насеем трева в градинката пред блока. Имаме купена от една съседка трева смес с детелина... , такава и били препоръчали в градинският център. Не ми допадна това за пчелите, което прочетох, но тя ще е.
  Тази вечер се хванахме и разкопахме градинката, беше утъпкана и имаше остатъци от предишна трева. Наторихме, утре вечер мислим да насеем. Четох в упътването, на каква дълбочина се сее, но някак не ми е ясно по какъв начин точно трябва да стане това, така че семенцата да са навътре и да са покрити. Ще съм много благодарна някой да сподели  Simple Smile
Аз миналата година като садих трева първо разкопах мястото, както ти си направила, после сипах обилно семенца, които задължително се натъпкват, и за да не ги изкълват врабчетата посипах тънък пласт земя отгоре  Peace и не забравяй да я поливаш редовно ако засъхне земята.

# 426
Е много ще се изненадам ако клематиса и дамското сърце оживеят след тази буря, вятър и градушка, които се изредиха днес след като ги посадих... Е голям късмет имам значи! Вярно, че отстрани им сложих колчета,на които омотах найлон, ама днеска беше нещо страшно...  ooooh!

# 427
Здравейте,
справих се с качването... Mr. Green
понеже не е станала снимката преди...
ето на тази в дясно се вижда как точно беше кръгът преди да го започнем в събота следобед
http://prikachi.com/images/285/6071285w.jpg
после разпердушинихме едни стари огради ... и наковахме такава в кръг. Естествено ще търпи боядисване , щото дъските наистина са от кол и от въже.... Embarassed
http://prikachi.com/images/225/6071225z.jpg
http://prikachi.com/images/232/6071232F.jpg
от едни стари тухли решихме да направим цветарници...ама много стари тухли... Mr. Green
http://prikachi.com/images/234/6071234R.jpg
http://prikachi.com/images/235/6071235g.jpg
http://prikachi.com/images/227/6071227m.jpg
естествено, ще търпят тотално преобразяване , трябва да помисля само... боя, лак, горено масло...

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 11:07 от JuliS

# 428
Елинка, аз когато трябва да защитя някое растение за известно време ползвам туби от минерална вода, добра защита са.

Съвсем се смахна това време, градушката не е ли присъща на летните месеци. Thinking
И къде е валяла в софийско, че ме притесни малко това.

# 429
  • густо майна Филибето
О, много сладко е станало! Ама така е без снимки - аз си представях стръмен склон и насипана пръст, за да се изравни някакъв кръг, върху който има басейн. А той бил вкопан Laughing
 Обаче ти е много миниатюрно коритцето Rolling Eyes Трябва често да подменяш поне една трета от водата му, за да не се вмирише. Ако ще слагаш растения вътре, или рибки, в никакъв случай не слагай син камък (убива водораслите и затова го слагат, да не зеленясва).

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 15:40 от Ljuboznatelna

# 430
вкопан е да, понеже денивелацията ни е 70см, а басейна все пак е 23 кубика вода... трябваше стабилност иначе тази вода е достатъчна да наводни къщата и да отнесе двора Laughing Няма как.
Коритцето - много малко.  Mr. Green Ма нали ви казвам... подвластна на емоцията...не се сдържах. А беше единственото в Практикер - и цената му даже беше голяма/100/...ама това искането като крастата Mr. Green Няма да слагам растителност и рибки вътре. Малко е, няма нужда за го забратявам! Mr. Green но ще му сложим помпа със шадраванче и осветление.  Там където е накопано ще има ниски треви! А по ръба предполагам си видяла храстите - червените и жълтите - имаш ги в твоета градина. Надявам се още тая година да разшумят и да направят хубав "плет"
Самите цветарници ще им търся растения - падащи, да поскрият старите тухли... вече си го представям в главата даже Mr. Green

Последна редакция: пн, 01 апр 2013, 14:25 от JuliS

# 431
  • ENGLAND
 JuliS ще стане много хубаво. И мойта стеничка е от стари тухли, посадила съм лавандула отпред, но пак се вижда. Сега чакам времето да се постопли и ще садя това за да скрия тухлите

# 432
Дорет, а какво е това? Прилича ми на флокс??? Thinking

# 433
Здравейте.   Nature Partly Sunny   

Съвсем скоро говорихме за мускарите и аз писах, че съм забелязала, че луковиците им се размножават бързо. Днес си направих експеримент и дори и аз останах изненадана от резултата! Simple Smile Вижте колко много са се умножили само за две години:

25 март 2011

1 април 2013

Джули, много хубаво става!!! Ама и аз по-различно си го представях. Simple Smile))))
Оградката е много сладка. Браво на мъжа ти! (Ама какви сръчни мъже имате вие, бе! Shocked)
На мен старите тухли ми харесват. Според мен не ги лакирай или боядисвай в никакъв случай. Може да ги поскриеш отчасти с падащи цветя, това да. Simple Smile

# 434
Аз оградката ще цветопроменям. Тухлите мисля с една четка телена да ги остържа и умия.
Мускарите са много интересни цветя... Не съм ги срещала до сега в разсадниците...ама може щото не съм гледала правилно Thinking

Общи условия

Активация на акаунт