Весели, засмени- всички тук строени. Богати сме на сила и инат,жилим ние пак :)

• 45 239
  • 718
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Здравейте
И аз съм все по сериозните неща. Постоянно ме обвиняват, че вземам твърде насериозно живота. Не мога да се отскубна от пустите му мисли... И ми се струва, че постоянно драматизирам. Така де, прекалявам с мисленето и обмисленето по определен проблем. Ето, сега пак са болни децата и аз съм под постоянно напрежение и все се чудя какво да измисля да ги лекувам, да ги заведа на някой друг лекар само и само да избегнем антибиотик. А мъжът ми вече вдига ръце от мен. Децата щели да се оправят, аз какво толкова се вживявам. Уффффффф, аз знам, че ще се оправят, ама нали трябва да действам по някакъв начин, за да се случи това.
Ох, не искам да ви затормозявам с моите мрачни мисли. Напоследък съм доста изнервена и не мога да преодолея себе си. Записах се на йога. Откакто имам деца за първи път се отскубвам за нещо само за мен. Ама нещо тази йога не знам дали е за мен. Не съм разтеглива. Не съм и спокойна. А то трябва време, спокойствие, отдаденост... А аз не мога да си изчистя ума от мисли.
Споделайте, аз съм насреща за размисли Simple Smile
Може да обсъдим някои техники за разтоварване. Аз се чувствам обсебена от децата, а това не е добре нито за мен, нито за тях. Ама как да не мисля постоянно за тях? Не ми се мисли като тръгна отново на работа как ще се справя с разделянето на двете неща. Споделете вие как се справяте.

Благодаря, че ме изчетохте Simple Smile
Хубав ден на всички!

# 616
Аshley, йогата е точно за теб, защото изчиства ума от мисли.  Hug Не е необходимо да си разтеглива, номера е в това да слушаш тялото си. Ще ти хареса, успокоява и дава енергия едновременно.  Peace
Кофти е когато децата са болни, дано ви се размине антибиотика. Дръж се! Главно ти да си спокойна около тях, защото децата винаги усещат настроението на майката.

Благодаря за палцостискането!   bouquet
Взеха ме в едно от популярните студия в града и ще преподавам и на непознати вече. Йога инструктор съм.

# 617
Dezi, честито назначение   Hug
Ashley, аз също твърде много мисля и обмислям, а хич не е хубаво това. Гледам  хората около мен-взимат решение и грешно-правилно си стоят на него, а не като мен постоянно да се питат дали е правилното. За децата, ами ти и да не искаш то се получава това с обсебването, тъй като на тази възраст светът се върти около тях  Heart Eyes за антибиотика бих ти препоръчала добър класически хомеопат.

# 618
Честито и от мен.
извинявам се за рядкото си присъствие в темата. май сме твърде интровертни,а?
Иначе и аз като вас,мисля премислям, и си блъскам главата с какво ли не.
Все още не мога да се отделя от близките и семейството си, прекалено бебе съм привикна ли към някого. Много е гадно да ти липсва човек поради някаква причина ooooh!
кейт как е беба?

# 619
Tinki, вече е малка госпожица  Heart Eyes благодаря, че попита  Hug
Dezi, ти как успяваш с три да идеш на фитнес? Възхищавам ти се на упоритостта да изкараш сертификат и веднага да се реализираш! А за телефонната свалка...струва ми се яко, само да не преминава границите на добрия тон и обноски Simple Smile

# 620
Кейт, благодаря.
Успявам с фитнеса благодарение на комбинираната помощ на мъжа ми + бавачка. Иначе не става. Ако не тренирам ще се побъркам, така че е в полза на всички да ми съдействат.  Grinning

Свалки за сега няма, издирвам автора на "произведението".

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 20:22 от Deziderata

# 621
tinki_15, интровертни сме, да, то това всеки го знае Simple Smile

Кажете, моля, как се справяте с песимизма си, когато наистина голям проблем е надвиснал над главата ви?Не здравословен и непоправим, но все пак голям? Confused

# 622
Лейди Фил,
А песимизъм ли е наистина, или по-скоро реализъм? Или страх да не би да се разочароваме, и един вид се предпазваме от прекомерни надежди?
Не знам дали говориш за ежедневни събития или големи промени? Освен това щом е голям проблем...Може би е време за промяна, знам ли? Щом ти виси над главата е настъпил час да го разрешиш.  Hug
На мен до гуша ми е дошло да ми е неспокойно. Затова съм се вкопчила за йогата и спорта като удавник за сламка. Точно те ми помагат. И пренастройка на мисленето, но за това помагат нови хора.
Ако искаш кажи повече, за да сме по-конкретни.

# 623
Аз мисля по същия начин като дезидера. Даже тя го каза толкова добре, че аз дори не бих го измислила Laughing
понякога може би трябва да променим нещо, но така сме свикнали с рутината и обичайните неща, че сякаш пропускаме нещата покрай нас.
Понякога си мисля, че времето е спряло, а то може би аз съм си се вглъбила с моите си неща, мисли и планове.

# 624
Тинки, не знам дали сме свикнали с рутината или просто в нея намираме убежище и спокойствие. Мисля си, че скорпионите или поне аз, сме трудни за резки промени и доста ги мислим и обмисляме, а и дълбоко в себе си сме доста консервативни Simple Smile

Момичета толкова ли можете? Наистина ли нямате време да драснете по ред или липсва желание Thinking

# 625
Напълно съм съгласна с теб
Трудни са ни промените. Няма как човек да свикне с нещо, когато той сам вътрешно не иска. Казвам го зашото съм се научила на това по пболезнения начин. Още немога да си обясня, защо са ни всички тези мъчения понякога, но явно и ние малко многострадални геновеви си падаме, знам ли newsm78 Поне аз откривам нещо мазохистично в себе си. Зучу ужасно, но сякаш ако не се случва нищо покрай мен, ако няма драма, не е интересно.
Вие какво мислите? newsm78

# 626
  • Пловдив
Звучи ужасно, но сякаш ако не се случва нищо покрай мен, ако няма драма, не е интересно.
Вие какво мислите? newsm78

Тъжно е да го призная, ама сякаш и при мен е така  Embarassed Не знам дали аз си правя живота труден или изпитвам чувство за непълноценност, ако ми е лесно и си го усложнявам  Embarassed От страни така ми казват, че изглеждам...и май са прави.

Аз имам време да драсвам по ред, но...малко ми е притеснено. От скоро съм тук и някакси не съм се отпуснала. Не предполагах, че има и други хора, като мен....които биха могли да ме разберат. Но виждам, че май имаме много общи черти, които май се оказват типично скорпионски.

Днес пак бях на йога. Ами не мога да си освободя съзнанието и това е. Правя я непълноценно. Тъкмо се съсредоточа и изникват някакви мисли в главата. Не мога да се отърся от "проблемите" си, а на фона на наистина сериозните проблеми на повечето хора моите наистина са дреболии (както казва мъжа ми). Боря се със себе си и ще продължавам, но...не знам дали изобщо имам шанс за успех.

# 627
Аз съм тук и ми се приказва! Grinning
Аз съм пример за генералните промени и паленето на мостове зад себе си. Рязката промяна- това съм аз. Адаптивна съм към промените в живота ми и общо взето единстветоно нещо в което съм сигурна е промянята. Самият процес  е тежък, всяка метаморфоза идва след много кръв, пот и сълзи, но е за добро.
Не знам дали сме многострадални Геновеви, но този който не се осмелява да промени себе си и да води люти битки докато не постигне цела си сигурно води лек и безметежен живот.
А на мен съдбата с голямата лопата ми ги сервира големите предизвикателства.

В рутината има убежище и спокойствие. Обичам всичко да ми е по график. Така се чувствам сигурна и че нещата са под контрол. Мой контрол.  Crazy Когато ми се е налагала генерална промяна обаче наистина усещах как съдбата ме повлича и е невъзможно да не направя този избор. Много странно.

Много интересна книга чета в момента, за нещата които ни влияят когато правим избор. Това което ми направи впечатление е как хората със зъби и нокти се придържат към стар модел на поведение който е в техен ущърб, само за да изглеждат последователни в своите очи и пред околните. Понеже последователността е синоним на стабилност и силна воля, рядко хората решават да направят остър завой и да започнат отново. А често дори и не мислят по въпроса. Интересно, нали?

Ашли, това с освобождаванрто на съзнанието е процес, не става от веднъж, вярвай ми.  Hug И най-дългият път започва с една крачка. Постоянство си трябва.
Това че други хора имат по-големи проблеми от твоите, не прави проблема ти маловажен. Това не ти помага по никой начин. Дали имаш шанс за успех? Ти сериозно ли? Щом си започнала борбата ще стигнеш до където трябва.

# 628
Ех, че е хубаво човек да си пише с хора, които го разбират Hug
И с двете ви съм съгласна. За жалост знам, че промените понякога са за добро, зам, че ако е писано става и че ние с нищо н еможем да противодействаме, но просто аз съм такава, че не гу харесвам.
Свикна ли с нещо, привържа ли се , трудно се отказвам или го напускам. Особено ако става дума за човек. намесени ли са чувства вече съм изгубена "в превода".
От друга страна обичам предизвикателствата на живота и тези "проверки", които ни праща. Абе май съм типичен пример за човек , който не знае какво иска Crazy или не знае как да го постигне. Второто май е доста по- вярно.
Имам цели в живота си, обичам си своя график и мразя да се отклонявам, мразя да правя избори, които не искам НО почувствам ли се сама и уязвима, тогава наистина ми е много трудно.
Иначе за протокола това с  изключването на мозъка при мен почти не работи, но когато правя сутрешния си крос съм го усъвършенствала Peace

# 629
И аз съм обсебена от децата.
Не обичам промените, държа всичко да е подредено, да има правила, които да се спазват, последователност.
Баткото започна предучилищна и стресът не е само за него, но и за мен. ходя по-рано да го вземам, обикалям и наблюдавам в училището
Скрит текст:
надничам през прозорците Embarassed
, да проверявам всичко ли е ок. Може таткото да го кара сутрин, но държа да съм аз, за да не изпусна нещо от поглед и контрол.....с това си усложнявам живота, защото означава и бебето с нас/ кърмим се на поискване и няма как винаги е с мен/....и на мен ми се ходи на йога отдавна, но все няма време за мен. трябва да започна да спортувам, имам 10кг да смъкна, но сега ми се е паднало да си хапвам на воля, особено сладко.
Има ситуации, в които съдбата не ни оставя избор, т.е. промяната е неизбежна

Общи условия

Активация на акаунт