БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 584
  • 761
  •   1
Отговори
# 270
*Teddy* кашкавала се въвежда след годинката, защото е много тежка храна, мазен е и няма как да се обезсоли.  Peace

# 271
Аз дадох на три години, просто защото никой у дома не им е фен. Доколкото ми е известно не са алерген. Най-добре запазват качествата и витаминния си състава естествено приготвени н апара. Това ми бяха казали, когато ги купих.

# 272
Извара може на 11 месеца нали? Ако някой дава, може ли да сподели от коя, на кой производител.

# 273
  • София
Искам да приготвя телешко хем за нас, хем за детето  Crazy Иска ми се вече да готвя едно нещо, не 3. Ако първо сваря пържолите, а после с бульона ги запека с ориз дали ще стане достатъчно крехко за малкия?
Извара досега съм давала само от дуети. Мисля си тези дни да купя на Маджаров. Аз им харесвам сиренето (мъжа ми- не), та въпрос на вкус..

# 274
Агнешко, мерси! И аз не съм ги срещала като алерген. Правя ги варени и малкият ги хареса много.
Цветка, от каква част на телето е месото. Има значение.

# 275
  • на Дъждовен остров
Може ли съвет за справяне със запека? Давам пюрета от сини сливи, круши все разхлабващи плодове, но от дни има запек. Акитата са едно твърдо тъмнозелено топче. Менюто ни обикновено е следното:

6-7 ч. 220 мл АМ
10 ч. Каша - оризова, овесена с АМ/ кус-кус;
13,30 ч Зеленчуково пюре с АМ / Месно- зеленчуково ( като гледах на присъства тиква);
17 ч млечно-плодов кисел, каша с плодове и АМ;
20,30 ч зеленчуково пюре
22,00 ч 220 мл АМ

Пие вода, колкото иска и давам. Но, въпреки това...
Само да попитам не са ли много на често тези хранения и какви са количествата?

Кашата в 10 ч. често е не повече от 150 г, рядко изяжда повече. Кус-кус не давам много често 1-2 пъти.
За обяд пюрето е 190 г. ( понякога не ги изяжда)
Следобяд - кисел - 150-160 г. ( и него го давам 1-2 пъти седмично) или каша - 150-190 г ( различно).
Вечеря - понякога иска само мляко, друг път яде и зеленчуково пюре 170-180 г и преди лягане понякога яде АМ. (защото ние рядко лягаме преди 23-00 ч.)

Искам да намалим тези хранения, че нещо много ми се виждат. Проблема е, че не иска да яде повече от 200 г ( като не броя млякото).
благодаря за изчерпателния отговор. 
аз следя м/у яденетата да има около 4ч пердиод в който да смели храната. 
10, 14, 18
в 6 и в 22 е АМ.  Сега обаче чета, че момичетата казват да не се дава плод след основното ядене а между храненетата и си мисля че ще стане да яде през два часа.   newsm78

А иначе нали трябвало да се намалят храненията от 5 на 4?!?!?!? объркнаа съм вече Thinking Thinking

# 276
  • София
Агнешко, мерси! И аз не съм ги срещала като алерген. Правя ги варени и малкият ги хареса много.
Цветка, от каква част на телето е месото. Има значение.
От бут е. Чистичко е, няма мазнотии, но телешкото по принцип си е жилаво и трудно го готвя ( нямам тенджера под налягане)

# 277
Жилаво е ако се преготви или ако е от по-старо животно. Щом е от бут трябва да се свари, а после може да се доготви на фурната с каквото желаеш. В тенджеа под налягане бих казала за 20-30 минути, следователно в обикновена 40-50 минути.

# 278
  • Пловдив
Сложи фолио на тавата,за да се задуши телешкото.

# 279
Ако имаш тава йена с капак по-добре. Фолиото е гадно. И аз до скоро много го ползвах при готвене, но сега избягвам.

# 280
Момичета, отново имам въпрос за кашите. На смесено хранене сме почти от месец и педката каза да започна да давам млечни каши. Купих два вида - на Ганчев бананова и на Хумана - елда с круша. Проблемът е, че пише, че съдържат обезмаслено мляко, т.е. това си е сухо мляко. АМ, с което дохранвам - Аптамил 2 също съдържа такова (поне така пише на етикета).
Въпросът ми е дали не ни е доста рано за каша със сухо мляко и ако да - кои каши съдържат АМ?

# 281
Йоанна, Милупа са каши с АМ. Хипп, Тьопфер - също.
При положение, че дохранваш с Аптамил, тогава бих взела каша Милупа.
Остави Хуманата за след месец. Ганчев изяж ти Wink.

# 282
  • на Дъждовен остров
съвсем правилно и ако можеш въобще не ги купувай продуктите им.

# 283
На Хумана кашите също са с АМ, поне тези за 4м.  Peace

# 284
  • София
съвсем правилно и ако можеш въобще не ги купувай продуктите им.

Ганчев са гадни и моя не ги искаше, ревеше като му ги поднасях. Миришат на микс от подправки.

Общи условия

Активация на акаунт