БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 590
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря за отговора Sourcherry.   bouquet
Ще пробваме и кашкавал Роса.
Бамята аз много я обичам, а е и полезна. В едно кулинарно предаване я бяха нарекли "погали коремче" Simple Smile Само за начина на приготвяне се чудя, че нали има по-груба обвивка... newsm78

# 256
Можеш на пара да я направиш. В гювеч става лигаво-пихтиеста Sick, така че успешно може и така да я поднесеш.

# 257
Благодаря мила Hug.Значи до 7-ми месец си караме само с един вид каша .

# 258
Искам да попитам за замразените зеленчуци, на каква марка купувате? Защото започнаха да изчезват сезонните зеленчуци, а не ми се иска да ядем "пластмасови". А такива от консерви купувате ли? Кажете някоя марка.
Благодаря.

# 259
Предимно Бондюел купувам аз.
Консервирани домати предпочитам италиански - цели, на парченца, пюрирани.

# 260
  • на Дъждовен остров
Може ли съвет за справяне със запека? Давам пюрета от сини сливи, круши все разхлабващи плодове, но от дни има запек. Акитата са едно твърдо тъмнозелено топче. Менюто ни обикновено е следното:

6-7 ч. 220 мл АМ
10 ч. Каша - оризова, овесена с АМ/ кус-кус;
13,30 ч Зеленчуково пюре с АМ / Месно- зеленчуково ( като гледах на присъства тиква);
17 ч млечно-плодов кисел, каша с плодове и АМ;
20,30 ч зеленчуково пюре
22,00 ч 220 мл АМ

Пие вода, колкото иска и давам. Но, въпреки това...
Само да попитам не са ли много на често тези хранения и какви са количествата?

# 261
От 13.30 до 17 са 3 часа и половина, от 17 до 20.30 са отново толкова? Кое е на често? Или питаш заради млякото? След час и половина мляко преди сън си е ок. Моето пиеше АМ преди лягане почти до четиригодишна възраст ако ще и слон да е изяло за вечеря. Heart Eyes

# 262
Може ли съвет за справяне със запека? Давам пюрета от сини сливи, круши все разхлабващи плодове, но от дни има запек. Акитата са едно твърдо тъмнозелено топче. Менюто ни обикновено е следното:

6-7 ч. 220 мл АМ
10 ч. Каша - оризова, овесена с АМ/ кус-кус;
13,30 ч Зеленчуково пюре с АМ / Месно- зеленчуково ( като гледах на присъства тиква);
17 ч млечно-плодов кисел, каша с плодове и АМ;
20,30 ч зеленчуково пюре
22,00 ч 220 мл АМ

Пие вода, колкото иска и давам. Но, въпреки това...
Само да попитам не са ли много на често тези хранения и какви са количествата?

Кашата в 10 ч. често е не повече от 150 г, рядко изяжда повече. Кус-кус не давам много често 1-2 пъти.
За обяд пюрето е 190 г. ( понякога не ги изяжда)
Следобяд - кисел - 150-160 г. ( и него го давам 1-2 пъти седмично) или каша - 150-190 г ( различно).
Вечеря - понякога иска само мляко, друг път яде и зеленчуково пюре 170-180 г и преди лягане понякога яде АМ. (защото ние рядко лягаме преди 23-00 ч.)

Искам да намалим тези хранения, че нещо много ми се виждат. Проблема е, че не иска да яде повече от 200 г ( като не броя млякото).

# 263
То няма какво да намаляш. Детето има три-четири основни хранения и сутрин и вечер пие АМ. Нито има за махане, нито за намаляне.

# 264
  • София
Аз също мисля, че не трябва да намаляш, не са на често, ако детето иска да яде така, да яде.

# 265
"Роса" взех последния път, вакуумирано калъпче - не е солен, вкусен е.

Подходящ ли е и за нашата възраст? Още не съм въвела кашкавал и тези дни се чудех как да стане и дали е време (останала съм с някакво впечатление, че вече не е проблем). Трябва ли по някакъв начин да обезсолявам, както правя със сиренето?! И ако може някакво предложение по какъв начин да го въведа, къде да го добавя? Simple Smile Благодаря! Hug

P.S. И с маслините какво беше - трябваше зелени да ги търся, нали? Продават едни зелени с чушка или бадем вътре, като отстраня вътрешната част и ги обезсоля подходящи ли са, или да търся обикновени зелени?

Последна редакция: пн, 29 окт 2012, 21:36 от *Teddy*

# 266
Теди, кашкавала мисля, че е за след годинката, защото е по- тежка храна и солена.

# 267
То за храненето не искам да го намаля, а да яде в по-нормални часове. Понеже това е идеалния случай на часовете ни за хранене. Често се получава да обядва в 15:00 - 15:30 ч.  ooooh! Понеже имаме следобеден сън и често измества много късно храненето. А днес например закуската след АМ, се пада по обяд. Как да ги вместя храненията, че да има от всичко необходимо, да не е гладна и да не яде по никое време.  newsm78

# 268
Не разбирам какво искаш. Rolling Eyes  Hug Според описаното храненето и часовете са си ок. Може да пробваш да даваш закуската в 9 вместо в 10 и то ако детето я иска по това време и така ще дръпнеш обяда малко и почти няма да се случва детето да заспива преди да е яло. Но пък и така да си остане поне аз не виждам проблем. Живо човече е. И то има право да огладнява различно от режима. Моето и сега обядва в 15-16 час при това дори не спи. Не, че е някакъв критерий, но си расте здраво и доволно.

Я споделете за зелените и черните маслини и захранването. Това за захранване със зелени не бях чувала и защо е?

# 269
Аз съм доволна от кашкавала на Тертер.
Вече съм давала два пъти, но да питам - давате ли кестени и от каква възраст.

Общи условия

Активация на акаунт