БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 535
  • 761
  •   1
Отговори
# 435
  • на Дъждовен остров
Пъпките по бузите не е задължително да са следствие на хранителен алерген. Може да са от куп други неща - контактен дерматит, непоносимост към студ, вятър, прах, косми.
Често бебета, които се лигавят много имат обривания по бузите.

след като бяхме в БГ лятото имаше около 2, 3 по бузите с връщането ни обратно тук направо изригнаха.  Всеки ден се мие, стерлизира, използват се антибактериални кърпи за пода, всички плюшени играчки са прибрани, останалите се мият.... въобще до параноя   ooooh! Включително реших да си платя за да и сложат ваксините за Хипатит Б ( или против май е правилно да се каже) и нищо.  Това дете не знам как ще изгради имунна система.  
В БГ првят ли някакви изследвания като вземане на кръв и урина или...?

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 13:37 от T_e_A

# 436
Здравейте,
искам да попитам от кога детето започва вечер да яде супа , а не кисело мляко с бисквити?

Никога - супата не е вечеря, а антре преди обедната манджа.

Теа, правят тестове за алергии, но не винаги са валидни.
Имам приятелка, чийто син беше с ужасяваща форма на АД - рани дълбоки, страшни сърбежи, стафилокок, гъби. Тук не разбраха какво му е на детето, а изкараха, че едва ли не е алергично към всичко. Заведе го майка му в Германия и се разбра какво провокира обривите.
Детето е напълно ок към днешна дата.

# 437
  • София
inka2001, Хип Комбиотик няма ванилия. Давала съм на големия ми син Хип Комбиотик 4ка и мога да го твърдя със сигурност  Wink Ето виж и тук.

Теа, може препаратите за почистване да са причина за пъпките. В България се правят кръвни изследвания за алергии при бебета, но достоверността им е спорна. За изключване на хранителна алергия се препоръчва строга диета за поне две седмици (на картофи и ориз  Rolling Eyes) и след това постепенно въвеждане на храни, като се следи за реакция при детето. Ваксината също може да е "виновник", при големият ми син всичко се отключи точно след хепатитна ваксина.

# 438
  • на Дъждовен остров
...Ваксината също може да е "виновник", при големият ми син всичко се отключи точно след хепатитна ваксина.

Sourcherry и endira, благодаря за отговорите. 

Това обаче изречение въобще не исках да го приема и чета  #Crazy  Предвид факта, че аз реших да започнем да и слагам хепатитните вкасини (против волята на мъжа ми), да плащам по £35 за всяка и ако се окаже това причината не знам как ще се оправям. 
Иначе пъпчиците са само на бузите, не са зачервени, не я дразнят и като я заведа на доктор за тях ме гледат като извънземно и не ме вземат на сериозно. 

Днес съм решила да и дам риба (сьомга, био ) .  Мисля да сложа на пара картоф и морков, но рибата нямам идея колко да стои на пара и какво количество да е.  Преди време реших да и дам пюре с риба, но абсолютно го отказа.  Някакава идея за пропорция и време на приготвяне?

# 439
Първоначално - 1 чаена лъжица риба+останалият вече въведен зеленчук до пълна порция.
Постепенно увеличаваш количеството риба.
15-тина минути на пара е ок за рибата.

# 440
здравейте,извинявам се предварително ако въпросът ми не е за тук,но не видях друга подходяща тема,а не ми се прави нова.Въпросът ми е следният,освен попара сутрин,може ли да разнообразя с нещо друго?то на мен ми омръзна тази попара,а на детето ми не знам....

# 441
  • София
Можеш да разнообразяваш с каша, овесени ядки, кус кус или други дребни макарони. Колко е голямо детето?

# 442
на 7 месеца е

# 443

Давай мляко, каква е тази попара на закуска?

# 444
от месец вече не иска мляко сутрин,затова започнахме попара,док каза да изчакам до навършване на пълни 7 месеца и тогава да дам попара,но така се случи,че избързахме и млякото остана само вечер

# 445
  • София

Давай мляко, каква е тази попара на закуска?

На седем месеца и вече му е омръзнало от попара  Rolling Eyes Моето бебе е на годинка и закуската му е основно кърма, все още. И за мен това е най-добрата закуска. Да не говорим, че поне до годинката млякото трябва да е основна храна за едно бебе, как така само вечер.  ooooh!

Последна редакция: вт, 06 ное 2012, 14:47 от endira

# 446
[/i]
[/quote]

На седем месеца и вече му е омръзнало от попара  Rolling Eyes Моето бебе е на годинка и закуската му е основно кърма, все оше. И за мен това е най-добрата закуска. Да не говорим, че поне до годинката млякото трябва да е основна храна за едно бебе, как така само вечер.  ooooh!
[/quote]

ами нали ти казвам,просто стиска устата и седи гладен...,при което за мен е по-добре да яде попара отколкото нищо,но все пак не може всеки ден попара,а относно кърмата като по -мъничък имахме малко здравословни проблеми и кърмата ми се разреди и я спрях,оттогава минахме на АМ

# 447
Щом не иска мляко за закуска (което е много неприемливо), тогава давай млечна каша.
Абсурдно е бебе на 7 месеца да приема мляко само вечер - до навършването на 12 месеца всяко хранене трябва да съдържа мляко/млечни.

Отделно - сиренето и маслото в попарата не се въвеждат толкова рано.

# 448
зависи по какъв режим е захранено детето,има стар и нов,ние сме по стария Wink,а и док каза,че щом сам е изявил желание и си яде попарата няма проблем

# 449
vikencecetyv защо не пробваш АМ-то да го дадеш в различен час от обикновено?Сутрин в колко часа ви е 1-то хранене и то ли е попара?Пробвай в млякото да сложиш една лъжичка каша(от тези за АМ) или 1-2 бисквити за да му се промени вкуса, може така да го приеме.  

Общи условия

Активация на акаунт