БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-23

• 22 534
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Зависи от супата. Тази вечер направих крем супа от толкова много зеленчуци с червена леща, че аз едвам се справих с една порция. Но ако давам вечер супа винаги има и още нещо. На обяд понякога толкова харесва супичката, че от второто изяжда съвсем малко и го засища за доста време. А мойто е известно с добър апетит. Така че зависи от супата и от човекът, който я готви!

# 466
Здравейте,
искам да попитам от кога детето започва вечер да яде супа , а не кисело мляко с бисквити?

Никога - супата не е вечеря, а антре преди обедната манджа.

Мерси Чери   bouquet

# 467
  • София
Здравейте.Знаете ли от къде мога да купя бурканчета за детска кухня?

# 468
  • Berlin
Имам една голяма книга на Др. Спок и там той пише за вегетарианско хранене на малките деца и дава алтернатива на хранене без месо. В момента обаче не е в мен, за да кажа какви точно зеленчуци препоръчваше, но като цяло останах с впечатление, че е привърженик на вегетарианството.

# 469
  • София
Така че зависи от супата и от човекът, който я готви!

newsm10

# 470
Здравейте.Знаете ли от къде мога да купя бурканчета за детска кухня?

По пазарите. Разрови има теми по въпроса.
На пазар Красно село при медарите имало.

# 471
  • София
Влизам с много странен въпрос. От 2 седмици се навивам как ще правя следобяд на детето варена тиква с извара. Купих си извара - имаше още 18 дни до края на годността , но се оказа кисела Sad Ядосах се, купих си от друг магазин (фантастико, по-голяма верига уж) и пак се оказа кисела?! Да не би аз да съм в грешка и това да е нормалния и вкус- става дума за суроватъчна извара. (Мъжа ми я купи, аз май до сега на такава не съм попадала.) Не съм особен фен на изварата, но доколкото помня има неутрален вкус, чак кисел........

Последна редакция: ср, 07 ное 2012, 10:43 от Michael@

# 472
  • София
Sourcherry   bouquet

# 473
Здравейте! Ние до сега бяхме на Хумана 2. Днес взех Хумана Джуниър - за след 12 м. Обаче сега като чета етикета ми е едно странно:... " Млякото Джуниър на Humana е идеално пригодено за деца от 12-тия месец като комбинация с млякото за бебета 3 на Humana или с всяко друго мляко за бебета. Млякото Джуниър на Humana може да се дава като напитка между храненията или заедно с тях (напр. към хляба или като основа за приготвяне на мюслито)."
Какво значи това? Аз си го тълкува за себе си, че не става за основно мляко,но пък аз давам само по веднъж на ден АМ. Грешка ли направих, като го купих  newsm78
Светле, ние взимаме Лактана Киндер. На кутията пише: Подходящо за деца от началото на 12-тия месец, като част от разнообразен хранителен режим. Да се консумира като напитка към храната или между храненията.
Това според мен означава, че след годинката вече АМ не е основна храна. Т.е. не може да замести основно хранене, а е допълнение към него или междинно. Според мен си ползвай Хумана Джуниър, не мисля, че имаш повод за притеснение.

# 474
Цветка, не би трябвало. Купи Рикота, може да се намери в големите вериги на стилажа при сирената. Тиквата можеш да направиш на пара на фурната. По-вкусна става, отколкото варена.

# 475
Светле, описано е по този начин т.к. се взима предвид, че за дете над годинка млякото вече е като допълнение към разнообразното и пълноценно хранене, а не като основна храна. Можеш да си го даваш без притеснения.

# 476
Здравейте,
относно млякото, ние още сутрин рано пием мляко и то се явява като едно основно хранене. Това проблем ли е? Все пак се водя от детето..  Rolling Eyes

# 477
Ами на вашата възраст млякото е основната храна и детето би трябвало да е захранено току-що.

# 478
Здравейте,
относно млякото, ние още сутрин рано пием мляко и то се явява като едно основно хранене. Това проблем ли е? Все пак се водя от детето..  Rolling Eyes

Е как ще е проблем? Още доста време да мине и тогава се предлага твърда закуска, а не шише с мляко.

# 479
Здравейте! Simple Smile

Това ни е четвъртата седмица със захранването. Започнах с пащърнак, след това морков, картоф, тиква и ябълка съм давала. От вчера давам и оризова каша вместо картоф. Искам от следващата седмица да включа и месо. С кое  месо е най-добре да започна?

Общи условия

Активация на акаунт