Провинциалистите предпочитат квартал Витоша

• 13 677
  • 128
  •   1
Отговори
Напоследък забелязвам как горепосочения квартал се е превърнал в леляно място за живеене на хората които идват от населени места извън София(употребих думата провинциалисти за по-кратко, в никакъв случай не като обида или нарицателно  Peace). Зачудих се какво толкова има в тоя квартал? Доколкото знам няма канализация, няма никаква инфраструктура, няма детски градини, детски площадки, магазини...Сещам се само за евтини квадратни метри и не дотам качествено строителство  newsm78. Други мнения ? Че почнах да се чудя дали да не се преместя да живея там... Laughing

Последна редакция: ср, 17 окт 2012, 16:20 от LadyLady

# 1
Напоследък забелязвам как горепосочения квартал се е превърнал в леляно място за живеене на хората които идват от населени места извън София(употребих думата провинциалисти за по-кратко, в никакъв случай не като обида или нарицателно  Peace). Зачудих се какво толкова има в тоя квартал? Доколкото знам няма канализация, няма никаква инфраструктура, няма детски градини, детски площадки, магазини...Сещам се само за евтини квадратни метри и не дотам качествено строителство  newsm78. Друго мнения ? Че почнах да се чудя дали да не се преместя да живея там... Laughing

Ми, ако имат места завещани от лелите им, що не  Mr. Green Пък и от чичото да е, пак бива.
Ей, широк поглед имате над провинциалистите и желанията им, не мога да отрека  Mr. Green

# 2
  • София
Аз, като провинциалист, да кажа, че когато търсихме жилище, не избрахме Витоша точно поради посочените от теб причини - поляна, прашен черен път, няма улица, няма нищо, най-близката детска градина - в в Ст. град. А квадратите хич не бяха евтини. Зад блока пасяха овце Rolling Eyes
Сега нещата предполагам са различни, все пак минаха няколко години оттогава. Но така или иначе едва ли става дума за "предпочитания", просто предлагането там е голямо, затова и се купува много.
Иначе кварталът е хубав и някой ден направо ще е супер. Като има улици Simple Smile Гледката, въздухът, а някои блокове все пак са до зоопарка, което е идеално, ако си с малки деца.
Между другото, проблемът с инфраструктурата не е чак изключителен за кв. Витоша, има го навсякъде, така че да не преувеличаваме.

# 3
Аз също съм провинциалист  Peace. Като мина покрай Витоша освен настроени един до друг блокове и улички насипани с едри камъчета не съм видяла. Но народа масово купува там, че и доволни били newsm78 Там преди време влезнах в един блок, миришеше целия на влага и мухъл, ново новеничко строителство...

# 4
Изобщо нямам представа хората от провинцията къде ходят да живеят Laughing.
Според мен са навсякъде,.

# 5
Там са, там са Шанталче. Хеле от Хасково и района...също така са завладели и Манастирските ливади...

# 6
  • София
Е, не е ли очевидно, че се изброяват квартали, които просто едва в последните години започнаха да се застроятват, съответно предлагането на жилища там е голямо...То иначе и аз предпочитам примерно...Докторската или...някъде до Борисовата...или на входа на Южния, ама...няма Mr. Green Всъщност вече не ги предпочитам. Сега си паркирам безпУатно Wink

# 7
Всеки втори, учил в Студентски град го приема за център и търси в кварталите около него. Поне такива са моите наблюдения.

# 8
  • София
Ако чуете за апартамент около Кракра, Сан Стефано, Оборище, Шипка, за 600 евро/кв. м., да ми се обадите, ей!  Mr. Green
Логично хората да купуват в районите с голямо предлагане, където и шансът за смъкване на цената е висок.

# 9
Хахах, Човече, разсмя ме, и аз съм живяла в СГ и аз го считах, докато бях студентка, за център на Вселената  Joy
Квартала за апартамент обаче си го избрах близо до офиса, иначе е на майната си от истинския център, от СГ още повече hahaha.
Сега ме подсещате, ни училища гледах, ни детски градини, само пустия офис, все едно пъпът ми е хвърлен там  ooooh!

# 10
Всеки втори, учил в Студентски град го приема за център и търси в кварталите около него. Поне такива са моите наблюдения.

Laughing

# 11
Туй Лейди Лейди малко като 'да, да'.
Скрит текст:
Въй.

# 12
  • Fort Worth, TX
Там са, там са Шанталче. Хеле от Хасково и района...също така са завладели и Манастирските ливади...
Кое е Витоша?Гледам , че се спомена и зооградината?вДЯСНО ОТ СИМЕОНОВСКО шОСЕ ЛИ Е?

# 13
Да, вдясно от Симеоновско.

# 14
  • София
Вляво също е Витоша, поне част от това вляво.

Общи условия

Активация на акаунт