Провинциалистите предпочитат квартал Витоша

• 13 686
  • 128
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Писах, писах и се отказах. Чак на мен ми стана тъпо  Laughing

# 46
  • на брега на морето
Е, дано до тогава решат Столицата да е Варна, Пловдив....може и Плевен.

Дай, Боже, още утре да е.

# 47
  Поизчерпаха се  новопостроените сгради в Лозенец и на булевард България, затова.
  По принцип платежоспособните провинциалисти се заселиха баш в центъра.

Софиянци, т.е. родените в София, ми се струва, че си предпочитат родните квартали.
Имам колежка от университета, цял живот не беше излизала от Младост, за младостчанин се ожени и пак там взеха апартамент.

Да не съм аз? Laughing

# 48
 Joy Mr. Green
Знам ли, името ти с Д. ли почва, 85 набор?  Laughing

# 49
Колкото повече някой го тресе комплекса, че е от провинцията, толкова повече се "яде" с провинциалистите.

# 50
  • София, център
Глупости са това. Хора от провинцията има из цяла София.

А друг е въпроса, примерно, ако приятели са се пренесли в София, и решат да си купят и жилищата в близост едно до друго.

Ама да ми кажеш, че приоритет на Хасково било да живее във Витоша, е тъпичко.

Общо взето като се тръгне да се купува жилище, без значение къде си роден, при избора си се влияеш от приоритети за теб самия, а не къде е "Малкото" Хасково, примерно.

Или поне така си мисля.

# 51
Аз бих живяла на Оборище, зимата ми е приказно там.

# 52
Joy Mr. Green
Знам ли, името ти с Д. ли почва, 85 набор?  Laughing

Не и двете заедно Hug Joy

Не се ядем с провинциалистите, просто си разсъждаваме. Същото е и ако се местиш от по-малък град в по-голям, от някое от близките села в Стара Загора и прочие. Интересно е, има ли някаква тенденция и от какво се водят хората.

# 53
В Бургас и Варна точно най-готините квартали нямат канализация. Rolling Eyes

# 54
Аз попитах, но така и никой не ми отговори на софийски диалект ли е "леляно" (в което се съмнявам) или на друг,  и какъв точно?

За да знаем дали провинциалистката от шуменско, примерно завижда на провинциалистката от Хасково дето успяла да си купи апартамент в хубав столичен квартал.

Знам за едни провинциалисти от София дето живеят във Витоша. Не ги е срам, провинциалисти ще ми се пишат Naughty

# 55
Не е ли малко странно, че в 21 век хората са така обвързани с 1 място? Вече има нискотарифни самолетни компании, човек може навсякъде да иде. Не е ли скучно цял лайф да си в 1 и същи град? newsm78 Мен даже ми омръзва да съм в 1 и същи свят...

# 56
Не хората, българите като цяло са обвързани с едно място.

А иначе македонките са страшна работа.

Ама да пускаме тема "Македонките предпочитат квартал Лозенец" няма смисъл Laughing

# 57
Също, провинциалистите от село Кочан предпочитат Питсбърг, Пенсилвания Laughing

Как са подминали квартал Витоша, не знам Cry сигурно много съжаляват.

"От 3500 жители на с. Кочан близо 1200, сред които 200 дечица, са на гурбет главно в Пенсилвания и Ню Джърси. Транспорт, услуги и строителство са сферите, в които българите работят, и показател за трудолюбието им е фактът, че въпреки кризата още никой не се е върнал в родината."

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 21:49 от preyala

# 58
Ау, аз съм от София и живея в квартал Витоша, да се скрия ли някъде, че развалям статистиката. Има си чудесна канализация, до нашата сграда има и асфалтиран път. Магазинче има малко, Фантастико е на 5 мин, аптека има по-надолу по улицата, детски градини има две - поне толкова съм видяла. Е, не е кварталът с най-добра инфраструктура, де, но напредва.

Квартал Витоша не приютява само провинциалистите, а всякакви хора, които си търсят ново жилище, защото масово там са новите сгради в София. Както и в Манастирски ливади. Аман от тъпи обобщения.
+1  . Имаме си асфалтиран път,преди 2-3г го направиха и все още няма дупки, но не отричам че в квартала има и такива улици; блока е на газ и макар да съм живяла преди това в къща и да нямам досег до Топлофикация, с удоволствие плащам само моето парно. Харесва ми и това, че макар да не е още толкова застроено около нас, вечер дори пеша се прибирам спокойно и не се притеснявам, че някой провинциалист от Факултето може да ме заговори Wink Единственият "-" е липсата на държавни детски градини (макар, че когато купувахме апартамента се предвиждаше да се изгради такава) и градския транспорт. Иначе има 2 или 3 частни детски градини.
А защо Витоша-хареса ни квартала и към момента на покупката беше близо до работата на мъжа ми  Peace  Whistling

# 59
  • София
Само за протокола: леляно, правилно е: лелеяно, лелея, /желая много силно, пожелавам/ Peace

Общи условия

Активация на акаунт