Провинциалистите предпочитат квартал Витоша

• 13 685
  • 128
  •   1
Отговори
# 30
Не съм забелязала да има повече провинциалисти в сравнение с  другите квартали. Има и плюсове и минуси, но пък кой ли софийски квартал ги няма.

# 31
  • София
Какво има да говорим точно за квартал Витоша, като че ли е центърът на Вселената. Работа там не съм имала, минавали сме с колата през него. Изобщо с нищо не ми хвана погледа.

# 32
Ау, аз съм от София и живея в квартал Витоша, да се скрия ли някъде, че развалям статистиката. Има си чудесна канализация, до нашата сграда има и асфалтиран път. Магазинче има малко, Фантастико е на 5 мин, аптека има по-надолу по улицата, детски градини има две - поне толкова съм видяла. Е, не е кварталът с най-добра инфраструктура, де, но напредва.

Квартал Витоша не приютява само провинциалистите, а всякакви хора, които си търсят ново жилище, защото масово там са новите сгради в София. Както и в Манастирски ливади. Аман от тъпи обобщения.

# 33
Добре, ето едно мнение от човек който живее в кв. Витоша. Май трябваше да разширя понятието с район Витоша  newsm78, за да съм съвсем обективна. Останала съм с впечатлението, че софиянци предпочитат за живеене новото и не дотам ново строителство в кв. Хладилника, Лозенец, Редута...

# 34
Софиянци, т.е. родените в София, ми се струва, че си предпочитат родните квартали.
Имам колежка от университета, цял живот не беше излизала от Младост, за младостчанин се ожени и пак там взеха апартамент. Аналогичен случай с люлинчанка, ама тя май остана в подарен от родителите и апартамент, но пак в Люлин, де.

# 35
  • София
Останала съм с впечатлението, че софиянци предпочитат за живеене новото и не дотам ново строителство в кв. Хладилника, Лозенец, Редута...
Софиянци повече предпочитат жилището на мама и тати. Ако си купуват друго жилище, гледат да е близо до родното, за да може маминка да е под ръка за гледане на бъдещите внучета.
Лични наблюдения, със сигурност има и изключения, и слава богу.

# 36
Много по-просто е. Хората предпочитат ново строителство, а то се намира най-вече в новите квартали. Витоша и Манастирски ливади са компромисът - нов апартамент и горе-долу добра цена, защото иначе в Иван Вазов и Изток цените са много високи.

# 37
Аз също живея във Витоша от около 4 години. LadyLady, не знам откъде имаш информация, че няма канализация, но в този квартал си има още от едно време. И съм останала с впечатлението, че софиянци почнаха да бягат от центъра и прехвалените квартали като Лозенец и Иван Вазов.

# 38
А защо не почнат вече да застрояват на североизток - там, където беше Кремиковци и има поле, колкото за още един град?

# 39
Софиянци, т.е. родените в София, ми се струва, че си предпочитат родните квартали.
Имам колежка от университета, цял живот не беше излизала от Младост, за младостчанин се ожени и пак там взеха апартамент. Аналогичен случай с люлинчанка, ама тя май остана в подарен от родителите и апартамент, но пак в Люлин, де.

да . има един особен трепет , с който софиянци казват ''квартаЛа"

# 40
Ми аз затова пуснах темата, защото квартала привлича хората, а аз имам кофти впечатления. Може би района около Фантастикото е по-добре, отколкото сградите отдясно на Геме Димитров (като завиеш по Симеоновско към Студентски)...

# 41

И моето наблюдение е такова. Кореняк софиянците обичат да си остават в квартала. И си ги обичат. Имам приятелка израснала в Слатина, женена за Слатенец, с нов апартамент....в Слатина  Joy, като са си на по 2 минути от родителските тела и всичките им приятели/кумове и т.н.
Обаче напоследък доста софиянци се пренасят извън София защото е по-широко примерно. Мъжът, с който живея е софиянец, но нямаше никакви задни мисли да се изнесе с мен извън София. В крайна сметка сутрин виждам изгрева, вечер залеза и планината.

# 42
Живея в центъра, работя в Манастирски ливади и смятам, че този район тепърва ще продължава да се развива и облагородява.
Нормално е хората да търсят ново строителство при покупка, а не панелка в Люлин.
И не разбирам, кой точно изчисли концентрацията на провинциалисти в различните квартали, че и сравнение направи  Crazy Щото повечето квартали всъщност са пълни с хора, дошли от провинцията преди 20-30 г.

# 43
  • София
Имам приятели, живеещи във Витоша и мнозинството от тях са родени в София.
Смятам обобщението за напълно некоректно.
Има доста приятни места в квартала и вярвам, че ще става и по-добре. Същото важи за Манастирски ливади  Peace

# 44
 Joy аз влезнАх  в статистиката от воле - израснала в Красно Село, и сега пак там имаме апартамент, да са ни близо мама и тати, да гледат внучето  hahaha  Само дето хич не ми харесва вече квартала.. то няма място за нищо и никой и особено покрай този пазар е егаси му и гетото.

Витоша не го харесвам и нямам приятели, които му се кефят също. Виж в Стрелбище бих се преместила веднага, някъде по-близо до Южния парк, откъм Нишава..

Общи условия

Активация на акаунт