Провинциалистите предпочитат квартал Витоша

• 13 695
  • 128
  •   1
Отговори
# 15
Аз също съм провинциалист  Peace. Като мина покрай Витоша освен настроени един до друг блокове и улички насипани с едри камъчета не съм видяла. Но народа масово купува там, че и доволни били newsm78 Там преди време влезнах в един блок, миришеше целия на влага и мухъл, ново новеничко строителство...

Много зависи от коя провинция идват. Улица, посипана с чакъл е като жълтите павета за някой, газил цял живот калта из махала си, отдалечена на километри от центъра на селото, състоящо се от хоремаг и кабинета на кметския наместник.
За тези от населените места до 7 500 души квартали като Свобода, Толстой  и Надежда носят усещането за познатото съчетание на град със село- панел, панел, тухла, коптор, панел, тухла, тухла, тухла.
Идващите от градове с население между 7 501 и 25 000 души харесват Банишора и района около Централна и Сточна гара- има много хора и говорят на различни диалекти/езици, пазарният ден е всеки ден и отново има съчетание на къщи и блокове.
От 25 001 души до към 100 000 се радват на южните райони- изглеждат им елитно, но и леко мърлявко като у тях си.
От 100 000 нагоре обичат комплексите- градове Люлин и Младост.
Онези с пари, независимо от мащаба на селото/града, от които идват си купуват жилище, където им хареса.

Авторката печели номаниция от мен "агент-провокатор".

А относно квартал "Витоша" заблуждението идва може би от това, че баровци споделят, че живеят в полите на планината и те, завалийте са се заблудили и се тъпчат в мухлясали тухлени мизерии.

# 16
Аз съм за Мънъстирски ливади, пък.

# 17
Напоследък забелязвам как горепосочения квартал се е превърнал в леляно място за живеене на хората които идват от населени места извън София(

Правилно, аз  почти не го знам къде е този квартал и не познавам никой там. Но щом искаш да си сред себеподобни може да се преместиш, няма лошо.

# 18
  • тук-там
Ма, верно в Софията още има лелЕЯни квартали! Те не са ли извън табелката? newsm78

# 19
"Леляно" на софийски диалект ли е?

# 20
Чини ми се, че някоя софиянка иска да начука канчето на приятелка, която си е купила апартамент във Витоша.Не от друго, от злоба.

# 21
 ooooh!Хич не ми харесва София. По принцип човек като не може с нищо да се похвали, а му се иска, почва да използва израза ''стари варненци'' Laughing, явно и в София е така. Laughing

# 22
.

Последна редакция: чт, 18 окт 2012, 08:40 от 10 c's

# 23
  • out of space
Още 10 годинки макс и оставям квартала на приходящите.
Е, дано до тогава решат Столицата да е Варна, Пловдив....може и Плевен.

Ей, аман от глигани, които само мрънкат!

# 24
И аз съм от провинцията,и живея в град от селски тип до София. А ся де?
Някой да ми направи психопрофил веднага. И да ми каже как като съм от малък град, търся селското.  ooooh!

# 25
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Аз предпочитам да живея и в момента живея на място откъдето мога да виждам морето. Това не ме прави никак провинциалист, нали? Всъшност думата провинция е латинска и означава - "територията на дадена страна, намираща се извън големите градове" - така че Бургас, Пловдив, Варна, Русе или Стара Загора никак не е коректно да се нарекат провинция.

# 26
Много моля, всички обидени от думата провинциалист да не се обиждат повече, това е съкратено от хора от провинцията, people from province, ако някой се чувства засегнат където province, там и Provance. Нека не философстваме, а да пишем за квартал Витоша....Щеше да е хубаво някой който живее там да каже две три думи, за да разберем аджеба какво му е хубавото на квартала и струва ли си да отида при себеподобните
Скрит текст:
Anger of the muslims
.

# 27
Според класацията на Касита аз съм за Люлин или Младост, обаче си избрах май от южните квартали, сигурно щото милото е от по-малък град Laughing
Във Витоша съм била веднъж, на гости, ама доста отдавна, така че може и да е по-добре вече.

# 28
Чини ми се, че някоя софиянка иска да начука канчето на приятелка, която си е купила апартамент във Витоша.Не от друго, от злоба.
Не съм злобна, просто фактите са си факти. Квартал Витоша приютява прииждащите от другите градове на България. Манастирски ливади също.

# 29
  • Galaxy 13197853088
Аз съм Софиянец, предпочитам до южния парк.

Общи условия

Активация на акаунт