Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 611
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте момичета и аз да се отчета,днес бях на ендо изследванията на ТСХ  4.5 ,който каза са в норма но за мен не са добре при условие че правиме бебче ,трябвало да е около 2  Embarassed и предписа по половинка първите 10 дни после по едно хапченце Л-тироксин след 45 дни пак изследване и преглед.

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 18:34 от berinda

# 256
Гелика, явно не съм се изразила правилно. Никой не казва да избираш хирурга по цената.
Защо да не се знае, че има болници, които работят по здравна каса, където може да те оперира специалист, операцията ти да мине добре, възстановяването ти да е бързо и леко. Другото е да те гледат в ръцете за пари, да те карат да избираш екип, да има тарифа за голям и малък белег, защото и това се случи на моя позната. И без това болестта и предстоящата операция са достатъчно стресиращи, ако нямаш средства за да покриеш всичките им изисквания какво се случва???????????? Далеч съм от мисълта, че няма хора и в това положение.
При мен изобщо не ставаше въпрос за пари, просто случайно съвпадение, че там където се оперирах работеха по здравна каса.
В крайна сметка, ако си плащал осигуровки години наред защо да не можеш да се възползваш от тях??????????

Последна редакция: пт, 07 дек 2012, 12:31 от Пинка

# 257
Здравейте от мен. Днес се видях с доц. Пандев и операцията е насочена за 18ти декември. Някой може ли да ме посъветва какво да си взема за в болницата.

# 258
  • При розите и топлата вода ......!
Пинка, абсолютно съгласна съм. Човек, когато  плаща осигуровки трябва да получава адекватна квалифицирана помощ.
Аз само споделих моя опит. Избрах възможността да не плащам, а сега ще плащам до живот. Цяла шепа хапчета, отделно риск за бъбреците. За това иде реч. Peace
svetlinzara, желая ти успех. Ще стискам палци и ще мисля за теб! Hug Няма от какво да се притесняваш, в най- добрите ръце си. Дано МЕА се включи да ти обясни всичко. Hug

# 259
Включвам се:)
Престоят в еднодневната хирургия е максимум 24 часа.При теб,предвид местната упойка,ще е по-кратък.
Обичайните неща,пижама,чехли,малко шише вода или сок,нещо за хапване(до вечерта аз не можах да хапна нищо,не защото нещо ме болеше,просто тялото ми се освобождаваше от упойката)нещо за четене и монети за телевизора.
Искам да знаеш  НЯМА БОЛКА!!!!!!!
В ръцете на най-добрият си,болницата е с нормални условия за пребиваване,няма реанимация,абоката свалят веднага след като те извадят от операционната,близък човек може да влезе при теб без проблем,дори ти на ''собствен ход''може да се придвижиш до стаята.
Знам,че чакането е трудно(всъщност това е най-трудната част) сама ще се убедиш в това Hug
При въпроси-насреща съм thumbsup

# 260
hame,аз съм от пловдив и с каквото мога ще ти помогна.преди 4 год.бях като теб на кръстопът и се чудих м/у различните светила на кого да се доверя,още повече ,че имам и други протрахирани здравословни ,оперативни проблеми.посъветваха ме за доц.димов и в живия разговор,точността,харизмата му ме грабнаха.и е от малкото,на които им пее петел на сърцето и пациента е човек,а не месо за рязане..
от позициите на изминалите оперативни години,нито за секунда не съжалявам,че се доверих на него.отделно беше единствения,който пожела да ми остави изрезки от жлезата,но да имам някаква налична моя,защото съм с ужасна полимедикаментозна алергия и не се знаеше дали ще мога да пия хормони...
та пиши,ако с нещо мога в плд да съм ти полезна.дори и за кураж на приема и после по изследванията..

# 261
Гелика, съжалявам, че нещата при теб са се случили по този начин.
Мисля, че вече се разбра, че не сме на различни мнения, а че говорим за едно и също.
Човек трябва да подходи отговорно и да не доверява за операцията на кой да е.
Аз също съм с изключителни добри впечатления от доц. Димов-много уравновесен и спокоен човек.
През тази година и няколко месеца откакто ми поставиха диагнозата хипертиреодизъм срещнах какви ли не "специалисти".

# 262
М Е А, благодаря ти много на теб и на другите момичета от форума. Готова съм и дано си права, че чакането е най-трудното.

# 263
Здравейте, мили дами (и господа, ако има)!
Казвам се Свилена. Живея много години в София, но съм родом от Русе (видях, че има момичета от Русе).
Оперирах се при доц. Пандев на 5 декември т.г. (само преди 3 дни) от един голям възел на левия лоб. Потвърждавам положителните мнения за него. Доцент, който сам прави превръзките, сваля абокати, запознава пациентите едни с други, рядко се среща. Освен че е отличен специалист, комуникира чудесно с хората и има много изискано чувство за хумор. Всъщност такъв човек и специалист изглежда - изискан и прецизен.
Ако мога да отговоря на въпроси - насреща съм. Сещам се за няколко неща да напиша:
- да, свързването с доц. Пандев е трудно, понякога направо невъзможно - след като не можех да го намеря по телефона, започнах да му пиша мейли или смс - отговаря на тях Simple Smile; един път направо отидох в Дойче клиник, за да го питам нещо
- за след операцията е добре да имате помощници за децата (детето) - аз съм с 10-месечно бебе, което много обича да ме хваща за врата, а това в момента не е никак желателно. Хубаво е малко повече да се почива или както пише в указанията от Пандев да се спазва "постелен" режим Simple Smile
- приятно изненадана съм от персонала в Еднодневната хирургия на ИСУЛ - много адекватно и приятно се държат
- престоят в ИСУЛ на ден е 5.80 лв. (с направление за хоспитализация)
- изборът на екип, т.е. да ме оперира доц. Пандев, на мен ще ми струва 750 лв. Плащат се на контролния преглед сле 7-10 дни, "за да има време човек да прецени дали е доволен" (цитат от Пандев). Малко ми е смешно това, защото след като си го избрал е почти 100 % ясно, че ще платиш, но той държи да ти каже да си помислиш и може всичко да е безплатно.

Изпитвам огромно облекчение, че тази операция мина след като ми стоеше на главата от 2010 г. Благодарение на доц. Пандев удържах досега, забременях и родих по естествен начин едно прекрасно момиченце, а съм на 36 години. Сетих се, че прочетох нечий пост за забременяването - да, кажете на доцента, че искате да имате деца и той ще прецени как да действате.

Нещата не са толкова страшни когато срещнете правилния специалист Simple Smile

# 264
Привет. Мисля си дали не е рисковано да се прави операция на щ.жлеза с местна упойка с оглед на това че не бива да правиш каквито и да е движения , или бъркам. Все пак два часа неподвижно няма как да останеш май, ..не знам. newsm78
Някой има ли от тук с такава анестезия да сподели. Бъдете много здравички и весели празници.

# 265
И аз точно това попитах доцента. Той каза, че няма страшно. То не е точно местна упойкка. Слагат ти венозно Деприван то е като наркотик, който те прави безразличен малко към всичко, което се случва. После се слага инжекция във врата, което е местната. Каза, че по време на операцията ще си говорим и ако трябва да си мръдна главата ще му кажа. Не съм сигурна точно как ще се чувствам. Даже ако ме заболи да кажа и ще увеличат дозата. Ще разкажа като всичко мине.

# 266
Аз не знам дали е редно да се намеся но все пак ще споделя че се оперирах на 10.10 тази година в Русе е не съм плащала на никого нищо освен престоят ми който беше 2 дни,и не мисля поне за сега че съм сгрешила,верно двоумих се дали да е тук или и аз в Сф,Варна и т.н. но пък и паричните средства ме възпираха.Но за плащания към лекари съм върла противничка не че ако ми искаха нямаше да ги дам но това тяхно свикване ми е дразнител и ще остане така.Но все пак мисля че си е късмет всичко,надали има човек безгрешен а все пак и лекарите са хора.
svetlinzara чакането до операцията е най тягостно уверявам те,а болката си е болка идва и отминава.Без да ме питаш ще споделя за упойката,най ме беше страх от нея дали ще се събудя и как ще съм след нея,но уви всичко остана сън и слава на Бога не кошмарен.Не съм чувала за такава упойка за тази операция но щом доцента я предлага значи има защо това да предложи и приложи.Горе главата и положително настроена,всичко ще мине ОК! Wink  Това ти го казва ужасна пъзла и не държаща на болка жена  Embarassed
Момичета,Благодаря Ви че Ви има   bouquet

# 267
здравейте момичета !Моята операция беше насрочена за днес но в миналия петък доцента се обади и я отложи за четвъртък .Това чакане ще ме побърка вече и колкото повече го мисля все по страшно ми изглежда .Тук прочетох за местна упойка странно но с мен доцента не обсъжда въобще упойката ?Нещо не разбирам от упътването за преди операцията мога ли да ям и да пия предния ден ?Ох остават ми още два дни момичета стискайте ми палци newsm10

# 268
d2mitra,съжалявам за случващото се.Добре те разбирам,защото и моята операция беше отложена с 6 дни.
За хапването и пийването-може,но гледай да не е по-късно от 22 часа,а в деня на операцията е задължително да си гладна и жадна.
Упойката-остави на Пандев да ти я избере,не я мисли сега Simple Smile
Стискам ти палци и и съм сигурна,че нещата ще се развият по най-добрият за теб начин Hug

Последна редакция: вт, 11 дек 2012, 00:00 от М Е А

# 269
  • София
здравейте момичета !Моята операция беше насрочена за днес но в миналия петък доцента се обади и я отложи за четвъртък .Това чакане ще ме побърка вече и колкото повече го мисля все по страшно ми изглежда .Тук прочетох за местна упойка странно но с мен доцента не обсъжда въобще упойката ?Нещо не разбирам от упътването за преди операцията мога ли да ям и да пия предния ден ?Ох остават ми още два дни момичета стискайте ми палци newsm10
Последното ти хапване да бъде най-късно в 12ч. на обяд предния ден. Вода съм пила до 17 ч. преди операцията и на другия ден в 7.30 ч. в ИСУЛ. Можеш да влезеш с кола в паркинга буквално до сградата. Всичко ще бъде на ред в добри ръце си!

Общи условия

Активация на акаунт