Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 595
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
  • София, ж.к."Разсадника"
Пинка, много ми беше полезна твоята информация. Благодаря ти. Ако си от Пловдив, може да се видим като дойда и да пийнем по едно ...каквото можем Grinning

# 241
Hame, радвам се, че ти бях полезна.
Относно поканата да изпием по едно приемам с удоволствие, но не живея в Пловдив-от Бургас съм.
Знаеш ли каква част от жлезата ще ти отстраняват?
При мен е оставено съвсем малко, ако и твоят случай е подобен да знаеш, че след самата операция трябва да отидеш колкото се може по-рано при ендокринолога си, за да ти предпише заместващите хормони.
Аз се забавих малко понеже не можах да си запазя час при ендокриноложката ми в София и малко ми се вдигна TSH, но вече е в норма.
Успех.

# 242
Привет момичета! Отговорих на лични на въпроса към мен! Радвам се да мога да помогна! На мен след операцията близо месец ми беше 0,025 ТСХ-то, т.е. предозирано лекарството,, сега е 1,44 благодарение на ендото! Сега се боря с остеопорозата ,  една инжекция е 500 лева, а  трябва да направя 3 !!!!  Все да има някакъв проблем, иначе ще умрем от скука:))  Весели празници на всички  желая !!!!!!

# 243
Eто ме и мен. Днес се видях с доц. Пандев. В петък трябва да отида до ИСУЛ и да насрочим дата за операция. Кистата сама по себе си не пречи, нито големината и даже, но гадното TCX e ниско и при бременност може да падне още повече. Моля някоя от вас, която е оперирана от доцента да ми каже как протича операцията и каква упойка сте ползвали. Той ми препоръча тази, при която ще съм будна през цялото време. Аз съм с малко детенце на 3 год. и като се прибера на другия ден ще мога ли сама да си я гледам или ще ми трябва помощ от бабите?

# 244
svetlinzara тази местна упойка май е по-добра. Доста тук се оплаквахме от болките след операция от тръбата в гърлото, а с местна упойка няма да ти слагат такава тръба сигурно. Пандев знае, вярвай му за всичко.
Ако бабите не са много досадни най-добре ги викни да ти помагат за детето, все пак ще си стресирана и уморена след операцията. Тъкмо ще си полежиш и починеш, и майките сме хора  Party
успех Hug

# 245
Аз съм оперирана при Пандев,но с пълна упойка.
Помощ ще ти е нужна,но не защото ще се чувстваш зле,а защото просто трябва да се пазиш,да не вдигаш тежко и да не се напрягаш.С местната упойка ще се възстановиш много по-бързо.
Успех:)

# 246
  • При розите и топлата вода ......!
Привет, Любими!
Искам само да отбележа:- Изберете хирурга не затова, че ще платите най- малко!
Нещо доайените не се обаждат, надявам се да са добре.
МЕА,  Hug Hug Hug!
Не съм в кондиция и затова не пиша, но ви наглеждам най- редовно.
И за да не е спам. Тези дни трябва да направя изследвания. Ама така ме мързи. Дано другата седмица се организирам и ще докладвам.
 bye

# 247
Здравейте на всички с проблеми с щитовидната жлеза.На кратко за мен:Преди около 2 г.и половина започна да ми пада косата(не отдадох голямо значение),чувствах постоянна умора и ужасна сънливост,които с всеки изминал ден все повече ме измъчваха.След месеци бездействие от моя страна,реших да посетя док.Насочи ме към ендокринолог,изследвания и т.н.Резултат:Хашимото с възел 14мм,проблемно ТСХ И ТАТ и МАТ.Към днешна дата възел 17мм,ТСХ 4.56(0.27-4.20),ТАТ 233(до 115) и МАТ >600(до 34).След няколко опита,открих точната лекарка.Лекувам се с еутирокс 100,триовит,омега 3,и хомеопатични капки.Но въпреки всичко умората и сънливостта продължават.Не съм аз,половин човек се чувствам.Ендокриноложката ме насочи към доц.Сечанов с мнение за операция.В петък съм на преглед при него и ще стане ясно дали ще има рязане или не.Искам да попитам някоя от Вас имала ли е като моите оплаквания?Има ли някакво лечение?Вече започвам да си мисля че ми има нещо друго,след като от 50мг на еутирокса съм на 100 и какво ли не пия и нищо не помага.Сутрин ставам все едно 2 денонощия съм копала и не съм спала.Ужасно е.
Не се получи много кратко,за което се извинявам.

# 248
Благодаря ви за съветите. Зам, че операцията не е тежка опитвам се да я сравня със секциото си, но все пак ме е страх. Имам пълно доверие на доцента и ще пиша като разбера кога ще е датата. Той каза, че до коледа ще съм готова.

# 249
  • гр.Гоце Делчев
Eто ме и мен Гелика,добре съм,но и аз като теб надничам и чета виж Инка и МЕЦИ също изчезнаха.Веднага отивай да правиш изследвания недей да те мързи,че ще има fightНа момичетата ,които очакват прегледи и операции успех. Hug Hug :hug:svetlinzara и моят съвет е да искаш помощ от бабите ,тъй като наистина трябва да се пазиш да не вдигаш тежко след операцията.

# 250
Гелика Hug smile3513към лабораторията,моментално!!!!
Да докладвам-алат и асат вкарах в норма за месец с есенциал форте.С тсх-то ще се проверяваме догодина.

Последна редакция: ср, 05 дек 2012, 22:35 от М Е А

# 251
patence_s и на мен ми се струва че не са те лекували достатъчно добре, но Сечанов е един от най-добрите в България, той ще ти помогне  Peace не се притеснявай, всичко ще се оправи!
тук има дълга поредица от теми за хашимото виж какво пишат момичетата -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=683156.0

# 252
  • при моите деца .....
Благодаря ви за съветите. Зам, че операцията не е тежка опитвам се да я сравня със секциото си, но все пак ме е страх. Имам пълно доверие на доцента и ще пиша като разбера кога ще е датата. Той каза, че до коледа ще съм готова.
Здравей,
не сравнявай операцията със секциото - тук възстановяването е по-бързо. Операцията е по-лека!
Моята дъщеря беше горе-долу на 3 - ходеше на градина....
Нямах помощ, освен от таткото....
Може в началото някой да ти помага и не трябва да вдигаш тежко.
Успех! Hug

# 253
И моята дъщеря е почти на 3 навършва ги на 16 декември. Колко време след операцията не трябва да вдигам тежко? Рожденият и ден е следващата неделя. Смятате ли, че ако се оперирам тази седмица ще съм в кондиция да отида да празнуваме. Поканили сме доста хора в един детски център или да говоря с доцента за дата след това? Искам да ми се махне от главата колкото се може по-бързо, че само за това мисля, но искам да съм на рождения ден да детенце.

# 254
svetlinzara поне месец не бива да вдигаш тежко.За всичко останало няма никакъв проблем.Просто ще имаш една лепенка на мястото,която можеш да скриеш под шал(ако те притеснява).

Общи условия

Активация на акаунт