Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 583
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета. Чета ви от доста време, но не съм писала. Моята история е следната. Преди точно 1 година си напипах случайно бучка на врата. Оказа се киста със смесена структура и ме пратиха за операция. Избрах доц Пандев, който ми назначи биопсия и тумурен маркер. За щастие и двете бяха в норма и въпреки големият размер на кистата около 3 см той ми каза, че не съм за операция. Тъй като 4 ма други лекари ме пращаха за операция аз реших да поискам още едно мнение защото искаме да имаме второ дете. Записах си час при Катя Тодорова, а тя така ми се накара, че още не съм се оперирала, защото според нея кистата ми се е получила по време на първата бременност и при втора не само, че ще нарастне, но и е вероятно да се появят рецидиви ако не ме лекува с Л тироксин. Хайде сега във вторник пак при доцента да видим той какво ще каже. Аз вече почти съм се настроила за операция, но съм голямо шубе и ако доцента пак ми каже, че не е спешно не знам направо какво ще правя.
Аз съм с възли също около 3см общо за трите. Трима лекари казаха - режи!!! Само Пандев каза - дай да ги следим. Всеки път обаче изрично ме пита дали ще забременявам. Така че уточнете и изяснете този въпрос. Дотук си следя възлите вече година. Не нарастват, а хормоните ми са в норма. Засега задържам операцията, но ме посъветва след 3-4 месеца да направя една биопсия - ей така за успокоение. Така че - спокойно и го слушай. Hug
И аз съм така. Общо с диаметър 3 см или 3,30 само че според Пандев е поствъзлеста гуша (участък), а според ендото който ме лекува е възли.

# 226
svetlinzara,топ-хирургът на щитовидните ти е казал,че няма нужда от операция.Довери му се.При хормон в норма нито забременяването,нито самата бременност ще са проблемни,просто е нужно постоянно наблюдение и дисциплина.Във вторник поговори с него относно намеренията за второ детенце и....опитай да си съхраниш жлезата,операцията не е панацея.Многото мнения не винаги водят до най-лесно и вярно решение,както и обратното.
Успех Hug

# 227
  • София
Здравейте,
днес на 80-я ден след операцията си направих за изследване на ТСХ и той е:
TSH - 0.013 /0.27-4.20/. Без никакви лекарства.
Възможно ли е да е толкова активна жлезата, както преди операцията или е възможно да е лабораторна грешка?

# 228
Това не е ли доста под нормите? Ти как се чувстваш?

# 229
  • София, ж.к."Разсадника"
Привет, момичета!
Бихте ли споделили впечатления от хирургията в ендокринологията, в случай, че не избираш екип.
Минах на консултация при д-р Кънев. Мислех си за януари месец да се оперирам, на нещо взе да ми пречи на преглъщането...ще се изнервя да чакам един месец, а в момента ми е трудно този месец да събера 900лв. Какъв е риска според вас, ако просто нещата се случват без избор на екип?

# 230
Мои лични впечатления когато не платиш - изказване на "велик многогодишен спец" от много важна болница в СФ : анестезиологът бил казал "щом са стиснати и не плащат, да ги боли  ooooh! Sick" Видях случай на момиче, което 3ти ден след операцията не можеше да говори (явно са и засегнали гласните струни), не можеше да яде нито дори да пие вода, направо се шашнах  Cry Знам че звучи ужасно и бих те посъветвала ако не ти е проблем иди в Пловдивската болница на д-р Димов, Каспела, много ги хвалят тук и не било скъпо - от порядъка на 100-на лв . В София са или ужасно корумпирани в евтини болници без избор на екип или скъпи болници с избор на екип. Може би има и шанс добър лекар да те оперира и без да платиш в София, но аз не съм чула такъв случай, дано да намериш  Peace

Смехоранка, не се панирай  Hug ако не е грешка ендото ще те прати на ТАТ МАТ Т3 и подобни изследвания. На мен много бавно ми се качи ТСХто, но не е и било толкова ниско. На мен един от 6-те ми възела не са ми го изрязали, та го отдавам и на това. Но сега съм вече много добре. Хич ли съвсем никакви хапчета за нищо не си пила напоследък?

# 231
За изборът на екип в Ендокринологията-има вероятност да не се плаща,но с личното разрешение на шефа на клиниката.Не работя,получих подобно разрешение,но пък си платих на ръка,защото именно това беше целта на упражнението.Не искам да те обезкуражавам,но каквото и да се прави винаги става въпрос на пари.За съжаление сами сме създали този порочен кръг и сега сме в капана му.В крайна сметка тук въпросът е да се дадат на подходящият специалист,защото става въпрос за една и съща сума.
Смехорана,едва ли има грешка,по-скоро бързо се адаптираш след операцията Simple SmileКак се чувстваш?

# 232
Благодаря, момичета. Не си ги представях по-различно нещата, но друго си е да чуеш и други мнения. Ще ми помогнат приятели с пари. Да са ми живи и здрави, че ги имам в такива моменти! До Коледа ще я свърша тази работа.
Малко повече информация за заплащането в Каспела?
Хубава вечер!

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 21:02 от hame

# 233
  • София
М Е А , добре се чувствам, но се шашкам сега, защото точно на 40 ден след операцията ТСХ беше 0.92 /0.27-4.20/ , което си е супер.
А сега на 80-я ден след операцията е 0.013 /0.27-4.20/.
Та се чудя дали е  нормално да "лудее" така жлезата или има някаква по-сериозна причина да "хлътне" толкова ТСХ-то ...  newsm78

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 20:58 от Смехорана

# 234
Благодаря ви момичета. Аз също мисля да се доверя на доцента. Когато ходих при доц Катя Тодорова обаче тя ми обясни, че според нея това е наследствено, защото майка ми и всичките и братовчедки по първа линия са с извадени жлези. Когато на майка и откриват първия възел тя не се оперира,а 12 години по-късно вадят цялата жлеза с 10 възела по нея. Аз упорито задавах въпроса на всички лекари, които ме пращаха на операция защо да се оперирам сега при условие, че наи-вероятно ще се получат рецидиви. Само доц Тодорова ми обясни, че ще трябва да ме лекува, за да не се получи така. Но ще видим какво ще стане във вторник.

# 235
До hame

Относно: "Благодаря, момичета. Не си ги представях по-различно нещата, но друго си е да чуеш и други мнения. Ще ми помогнат приятели с пари. Да са ми живи и здрави, че ги имам в такива моменти! До Коледа ще я свърша тази работа.
Малко повече информация за заплащането в Каспела?"

Здравейте.
Аз съм оперирана в Каспела в началото на октомври.
Писах в по-предни страници, но пак ще кажа накратко, че операцията ми мина изключително леко-отстранена ми е почти цялата жлеза, бях с тиреотоксикоза.
Оперира ме доц. Димов. Насочих се към него, тъй като преди година оперира и мой роднина, който също е много доволен.
Белегът е много малък и вече доста избледнял. Нямаше шевове, а бях със скоби, които махнаха на следващия ден и разреза е, като конец.
Платих 100,00 лв.-операцията беше по здравна каса, а таксата мисля, че беше за изследванията преди операцията и престоя от едно денонощие в болницата.
Условията в болницата са перфектни.
В момента се чувствам много добре.
Успех на всички, на които им престои операция и здраве на вече миналите през това.

# 236
здравеите момичета да ви уведома днес си пуснах тсх което е 3,56 от 45 дни пия един ден 75 и един 100 обадих се на начев и тои ми каза че е перфектно но ако реша да забременявам да му се обадя да ми смени дозата защото тсх трябва да е по ниско

# 237
До hame

Относно: "Благодаря, момичета. Не си ги представях по-различно нещата, но друго си е да чуеш и други мнения. Ще ми помогнат приятели с пари. Да са ми живи и здрави, че ги имам в такива моменти! До Коледа ще я свърша тази работа.
Малко повече информация за заплащането в Каспела?"

Здравейте.
Аз съм оперирана в Каспела в началото на октомври.
Писах в по-предни страници, но пак ще кажа накратко, че операцията ми мина изключително леко-отстранена ми е почти цялата жлеза, бях с тиреотоксикоза.
Оперира ме доц. Димов. Насочих се към него, тъй като преди година оперира и мой роднина, който също е много доволен.
Белегът е много малък и вече доста избледнял. Нямаше шевове, а бях със скоби, които махнаха на следващия ден и разреза е, като конец.
Платих 100,00 лв.-операцията беше по здравна каса, а таксата мисля, че беше за изследванията преди операцията и престоя от едно денонощие в болницата.
Условията в болницата са перфектни.
В момента се чувствам много добре.
Успех на всички, на които им престои операция и здраве на вече миналите през това.

Чух се днес по телефона с доц. Димов. Така ми каза и той. Попитах заплаща ли се допълнително, ако искам точно той да ме оперира. Отговори ми, че за избор на лекар се заплаща 200 лв. Нямам представа дали и други лекари там оперират, но аз държа той да е. Талон №7, документи от консултациите, които съм правила трябва да си взема и да хващам влака за Пловдив Simple Smile Обясни ми ,че изследваннията се правят на място. Би ли споделила какви изследвания точно се правят и има ли значение по кое време на деня постъпваш в болницата. Това пропуснах да го попитам, но мога и пак да му позвъня. Тук, в София, ми искат 900 лв, за изследвания и консулти се налага да търчиш напред-назад....и още парички отиват за някои неща, които не били по каса. Чудя се как са се организирали в тази болница? Всичко, което се прави доста улеснява пациента. Везната ми вече клони към Пловдив. Тъкмо ще се поразходя, отдавана не съм била там. Wink

# 238
hame браво за добрите новини Simple Smile проучи и планирай всичко, ние ще стискаме палци  Hug успех!

# 239
Здравей, hame.
Когато ми определиха ден на операцията отидох в болницата в 08,00 ч. Не трябва да си яла и също да не си пила никакви течности, включително и кафе, т. е. гладна и жадна.
Трябва да си носиш всички изследвания, които си правила до момента на хормоните и ехографиите, плюс консултация от последния един месец от ендокринолог с мнение за операция. Моята ендокриноложка е в София и имах мнение от нея, но може и там да те прегледат в отделението по ендокринология на Каспела за такова мнение. Отделно се попълват и документи от личния лекар, явно са ти казали за това - този талон № 7.
После дадох кръв за изследване на хормоните, кръвна картина, кръвна група и т.н. и урина.
Минах на рентген на белите дробове, после на преглед за сърцето и след това ме приеха в хирургията. Оперираха ме същия ден около обяд, като цялата процедура плюс подготовката и влизането в упойка е траяла около два часа.
Ти си знаеш, но според мен е най-добре да те оперира Димов. Не знам кои са другите хирурзи там, но четох доста в интернет за него, а и като съдя по моята операция и възстановяване е добър.
Ако имаш други въпроси -питай.
Не се страхувай изобщо.
Всичко минава много леко.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 20:14 от Пинка

Общи условия

Активация на акаунт