Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 561
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
привет момичета   bouquet чета ви но не съм писала скоро, нямам проблеми, дори и гушата не ме боли да чукам на дърво... внушила съм си че е от алоето което пия вече 5-6 месеца. Купувам си го от ай-херб, в БГ е много скъпо....

Здравейте Момичета  Hug На новодошлите и оперираните наскоро бързо оздравяване,а аз да попитам има ли някой да е наясно след като  вече съм на месец от операцията дали е противопоказно да пия противо грипни лекарства че се опитвам да се разболявам кихам и прихам като луда а и хремичка си имам.Не съм се вкл. защото на повечето въпроси които се задават съм в "боса" в областа  Embarassed

Беринда, радвам се че си оздравяла.
За противогрипно лекарство аз признавам единствено ремантадина. Включвам се да ви подсетя, че е противопоказен при хипер функция!

# 211
Фри, все така да е Grinning
Геликааааа search
Момичета Hug

# 212
Момичета,чували ли сте за лечението, което прилага на възли д-р Русанка Ковачева -ново било. Без операция с някакъв апарат. Пише доста за него.

# 213
Благодаря Смехоранке, виждам ,че само ти си ми отговорила, за което благодаря! Много ми отиват шалчетата на резнатата ми гушка,иначе грозна работа,,, А ти как си? МЕА ,  как си мила? Здраве на всички момичета  желая и кураж на новите!

# 214
yala,добре съм,а дали тсх-то ми е добре ще разбера другата седмица.Лабораторията ще си каже думата,защото след неуспешен опит да си поддържам хормона с хомеопатични капки си докарах тсх 14,87,при положение,че моето е в норма със 100 мкг еуторикс.На всичко отгоре чернодробните ми ензими са леко завишени,но то от три последователни пълни упойки(за година време) не може и друго да се очаква.Успокоиха ме,че можело да бъде и по-зле и да направя алергичен шок.
Белегът ще се скрие,шаловете ще станат излишен аксесоар,бъди сигурна:))
Момичета Hug

# 215
  • София
Здравейте, на всички!  Hug
Моя белег не го крия с нищо. Ходя си с оголена гушка и деколтета, и хич не ми пука  Laughing
Имам голяма чуденка в коя лаборатория в София да си изследвам ТСХ-то. Месеци преди операцията пусках в Цибалаб и след това в Рамус и в двете ми даде еднакви стойности. Последното иследване на 40-я ден след операцията беше пак в Рамус.
Вие на коя лаборатория имате най-голямо доверие?

# 216
Здравейте, на всички!  Hug
Моя белег не го крия с нищо. Ходя си с оголена гушка и деколтета, и хич не ми пука  Laughing
Имам голяма чуденка в коя лаборатория в София да си изследвам ТСХ-то. Месеци преди операцията пусках в Цибалаб и след това в Рамус и в двете ми даде еднакви стойности. Последното иследване на 40-я ден след операцията беше пак в Рамус.
Вие на коя лаборатория имате най-голямо доверие?
в бодимед дава наи точни резултати Grinning

# 217
ЕЕ,  MEA, защо мила ще рискуваш да регулираш хормона само с хомеопатия? Нали Пандев ти даде еутирокс, както на мен, аз го пия 25 на 50мг и редувам.Сутрин толкова машинално го правя, че не ми и прави впечатление вече.А шалчето крие не само белега  , а и грозната гушка вече, че от ЕГН-то не е първа младост:) Като се добави,че ми хлътна от едната страна , където я няма жлезата, гледката не е лицеприятна, а и не желая да ме разпитват познати и да ми съчувстват! А така съм доста фешън и все комлименти получавам , колко мноооого ми отивали фишута, а аз само тъничко се подсмихвам под мустак:) Смехоранке , аз си ги правя в Сибалаб, и доФторите ги приемат, без коментар! Пазете се момичета! Аз лично много не се пазя, ама все давам акъл на другите Laughing

# 218
  • София
Благодаря ви yala и pipi1981  Hug
Имам време до утре да измисля къде да отида да се изследвам, но сега имам друг проблем.
След операцията цикълът ми полудя. След операцията ми дойде на 21 ден, след това на 24, а сега вече 36-ти ден нямам никакви признаци за зацикляне. Не съм бременна 100%.
Момичета, имали ли сте подобни проблеми след опрерацията и кога се регулира цикъла?

# 219
Смехорана, не, никакви проблеми с цикъла след операцията, макар че съм доста по-стара от теб. Виж потърси някъде на друго място ти е проблема - нерви и стрес, храна, хапчета и подобни? От стрес може и критическата да те хване, моя леля на 38 влезе в критическата.

Аз да кажа само и единствено в Цибалаб са ме изследвали и съм доволна, леко ме бодат и не ми пукат вените макар че са слаби, резултатите стават бързо, от интернет си ги отпечатвам и никакви грижи.

# 220
Благодаря ви yala и pipi1981  Hug
Имам време до утре да измисля къде да отида да се изследвам, но сега имам друг проблем.
След операцията цикълът ми полудя. След операцията ми дойде на 21 ден, след това на 24, а сега вече 36-ти ден нямам никакви признаци за зацикляне. Не съм бременна 100%.
Момичета, имали ли сте подобни проблеми след опрерацията и кога се регулира цикъла?
това е от хормоните докато се нагодят но за всеки случаи питаи ендото ти дали това е нормално на мен пък ми идва на време но ми е кратък а иначе ми беше по 4,5 дни

# 221
Здравейте момичета. Чета ви от доста време, но не съм писала. Моята история е следната. Преди точно 1 година си напипах случайно бучка на врата. Оказа се киста със смесена структура и ме пратиха за операция. Избрах доц Пандев, който ми назначи биопсия и тумурен маркер. За щастие и двете бяха в норма и въпреки големият размер на кистата около 3 см той ми каза, че не съм за операция. Тъй като 4 ма други лекари ме пращаха за операция аз реших да поискам още едно мнение защото искаме да имаме второ дете. Записах си час при Катя Тодорова, а тя така ми се накара, че още не съм се оперирала, защото според нея кистата ми се е получила по време на първата бременност и при втора не само, че ще нарастне, но и е вероятно да се появят рецидиви ако не ме лекува с Л тироксин. Хайде сега във вторник пак при доцента да видим той какво ще каже. Аз вече почти съм се настроила за операция, но съм голямо шубе и ако доцента пак ми каже, че не е спешно не знам направо какво ще правя.

# 222
  • София
svetlinzara , според мен слушай доц. Пандев, но задължително му кажи, че искаш да забременяваш и тогава ще прецени.
Според скромния ми опит масово в Ендокринологията в София хирурзите искат да оперират без да е толкова спешно.

# 223
svetlinzara Здравей и Добре дошла.Моята киста ми я махнаха на 10.10 и беше 2.5 и дълбочина 3.5 и ми пречеше да приглъщам и т.н. и ми казаха че е спешна операцията и се подложих,но след нея  ми казаха че няма да ми се проблем забременяването ако са ми в норма хормоните да нямам притеснения изобщо.Така че дори да се налага спокойно можеш да се подложиш на оперативна намеса но и все пак,като чувам доц.Пандев е доста добър в областа и след като споделиш притесненията си ще вземе най доброто решение за теб.Успех от мен!  Hug

# 224
Здравейте момичета. Чета ви от доста време, но не съм писала. Моята история е следната. Преди точно 1 година си напипах случайно бучка на врата. Оказа се киста със смесена структура и ме пратиха за операция. Избрах доц Пандев, който ми назначи биопсия и тумурен маркер. За щастие и двете бяха в норма и въпреки големият размер на кистата около 3 см той ми каза, че не съм за операция. Тъй като 4 ма други лекари ме пращаха за операция аз реших да поискам още едно мнение защото искаме да имаме второ дете. Записах си час при Катя Тодорова, а тя така ми се накара, че още не съм се оперирала, защото според нея кистата ми се е получила по време на първата бременност и при втора не само, че ще нарастне, но и е вероятно да се появят рецидиви ако не ме лекува с Л тироксин. Хайде сега във вторник пак при доцента да видим той какво ще каже. Аз вече почти съм се настроила за операция, но съм голямо шубе и ако доцента пак ми каже, че не е спешно не знам направо какво ще правя.
Аз съм с възли също около 3см общо за трите. Трима лекари казаха - режи!!! Само Пандев каза - дай да ги следим. Всеки път обаче изрично ме пита дали ще забременявам. Така че уточнете и изяснете този въпрос. Дотук си следя възлите вече година. Не нарастват, а хормоните ми са в норма. Засега задържам операцията, но ме посъветва след 3-4 месеца да направя една биопсия - ей така за успокоение. Така че - спокойно и го слушай. Hug

Общи условия

Активация на акаунт