Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 560
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте момичета !Преди около месец ви писах но от тогава само чета защото чаках часа при доцент Пандев е вече имам резултат операция на 10.12.2012г.базалния калцитонин ми е 9.6 иии сама поисках операция.И въпреки че аз съм много страхлива благодарение на вашия оптимизъм и положителни мисли  и естествено подкрепа (отговорихте ми много бързо когато преди ви писах а също ме  посъветвахте да се насоча към доцента)сега съм напълно спокойна и не ме е страх ето защо благодаря ви от сърце момичета и желая на всички вас късмет здраве и хиляди усмивки  bouquet Hug

# 196
  • при моите деца .....
d2mitra, всичко ще е ОК, за празниците ще си се възстановила  и ще си почиваш вкъщи на топло!
Пиши как си!

# 197
  • София
d2mitra, попаднала си в най-добрите ръце т.е. при доц. Пандев. Ето ме мен 65 дни след операцията съм като чисто нова. Чувствам се добре. Жлезата функционира добре, както ми каза и доц. Пандев. TSH ми е в норма без да пия лекарства за сега.
Операцията ще мине като на сън!  Hug

# 198
d2mitra,сигурна съм,че нещата ще се развият по най-добрият начин.От всичко предстоящо най-трудно е очакването,за това се въоръжи с повече търпение.С теб съм Hug

# 199
Здравейте момичета !Преди около месец ви писах но от тогава само чета защото чаках часа при доцент Пандев е вече имам резултат операция на 10.12.2012г.базалния калцитонин ми е 9.6 иии сама поисках операция.И въпреки че аз съм много страхлива благодарение на вашия оптимизъм и положителни мисли  и естествено подкрепа (отговорихте ми много бързо когато преди ви писах а също ме  посъветвахте да се насоча към доцента)сега съм напълно спокойна и не ме е страх ето защо благодаря ви от сърце момичета и желая на всички вас късмет здраве и хиляди усмивки  bouquet Hug

ЗДравей,d2mitra!!!!Подкрепямте и аз,всичко ще мине добре,тъй като си в добри ръце!Моята операция беше преди 9 дни,но да ти кажа вече почти няма  помен от физическия дискомфорт.Надявам се и хормоните да се  наместят скоро.Стискаме палци и много кураж.Всичко минава много леко! Hug Hug Hug

# 200
Благодаря за подкрепата ви дано наистина всичко е наред и само да мине по бързо че както М Е А сама го каза очакването ме плаши повече от самата операция но доцента пак пътува и ще се прибере в началото на декември така че събирам целия си кураж ииииииии чакам.

# 201
Мили дами, чета ви и пиша за първи път. Дойде ми проблем на щитовидната жлеза. Бях на преглед при доц. Сечанов и той ме насочва към операция, като ми назначи тумор. маркери-тиреоглобулин-при мен 146 при норма до 78 и калцитонин-при мен 2 и норма до 5,и ТИБиопсия, която още не съм направила. Хормоните са ми в норма, завишени ТАТ-380, при норма до 115,и МАТ-45 при норма до34. Правих и сцинтиграфия- струма нодоза /студен възел-1,5 см/. Имам питане за 146 тиреоглобулин как ви се струва ? В действителност се чувствувам добре ,само ми е паднал гласът и това след преживян стрес . Бъдете по здрави.

# 202
snbankova,здравей  Hug
Още една чувствителна жена в редиците на щитовидките:)
Обясниха ли ти защо искат биопсия при положение,че си насочена към операция?Не подлагам на съмнение прийомите на лекаря, нито се пиша за по-католик и от папата,най-малко пък ми се иска да те натоварвам с още притеснения в този момент.Една биопсия с избор на екип в Ендокринологията е 100 лв.Добавени към останалото дължимо.....да не говорим за допълнителния стрес,който и без това е достатъчен.
Паднал глас,придърпване-това не са неща,които се влияят от маркера,а пък той сам по себе си може да е с такива стойности по ред причини.
Повишени стойности на серумния тиреоглобулин от умерена степен (2 - 10 пъти над нормата) се установяват при бременност, в ранния неонатален период (1 - 96 часа след раждането), при хроничен йоден недоимък (ендемична гуша), екзогенна стимулация с ТТХ, при болни с трофобластни тумори (наличие на хорионгонадотропини, стимулиращи щитовидната жлеза), при всички форми на хипертиреоидизъм и др.
Каквото и да е от тук нататък искам да знаеш,че е лечимо и преодолимо.Просто повече търпение и кураж и.....погледни каква дружина сме newsm10

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 19:01 от М Е А

# 203
М Е А, благодаря за куража.

# 204
Докторът каза ако резултатите от биопсията и маркерите са добри ще отложим и наблюдаваме след 3 мес. Четох за тиреоглоболина че увеличение от 2 до 10 пъти се установява при бременни, при хрон. йоден дефицит, хипертиреоид. и у здрави хора, а при мен е по-малко от 2 пъти. Лошо е когато увелич. е от50 до 100 пъти. Сега редовно си правя йога, почти вегетарианство- мюсли,семки- лен сусам и слънчоглед за намаляване на холестерола и намаляване на въглехидратите до минимум. Ако знаете как добре си живеех - пътешествия, филми, градинарство, но един професионален стрес и една настинка при която загубих глас ме довършиха. Бъдете по- здрави.

# 205
snbankova,знам през какво минаваш,но....повярвай,животът ти от тук нататък няма да е по-малко пълноценен.Няма място нито за отчаяние,нито за пораженчески мисли.Направила си си страхотен хранителен режим,в комбинация с йогата ще ти помогне по-бързо да излезеш от тази ситуация.Ще се повторя,с риск да стана банална-каквото и да е е лечимо!!!!

# 206
Стресът разказва играта на всичко. Преди време страдах от главоболия вследствие на стрес, после сърцебиене,сега като се ядосам повече или пък се притесня ме стяга за врата все едно ме души....

# 207
Eй, момиченца, как сте ? Поздрав на всички Мецанки, Смехоранки, МЕА , Черита и всички останали,,:) Виждам ,че сте отворили нова темичка и по-старите дават кураж на новите , което е чудесно! Браво!  Аз си накупих една чанта с фишута и шалчета за всеки тоалет и сега съм по-елегантна от всякога и живота започна отново:) Живи и здрави на всички! И по-малко резнати гушки, разбира се:)

# 208
  • София
Eй, момиченца, как сте ? Поздрав на всички Мецанки, Смехоранки, МЕА , Черита и всички останали,,:) Виждам ,че сте отворили нова темичка и по-старите дават кураж на новите , което е чудесно! Браво!  Аз си накупих една чанта с фишута и шалчета за всеки тоалет и сега съм по-елегантна от всякога и живота започна отново:) Живи и здрави на всички! И по-малко резнати гушки, разбира се:)
yala , честити нови придобивки! Със здраве да си ги носиш и да се появяваш по-често във форума.  Hug

# 209
Здравейте момичета,аз се разминах с настинката слава богу и съм добре но ендокринологът ми остана за началото на декември чак ще станах 2 месеца след операцията дано не ми навреди това че закъснявам с изследванията.На всички които им предстои тепърва операция,успех и кураж им пожелавам  Hug  Живи и здрави на Всички Ви пожелавам!

Общи условия

Активация на акаунт