Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 121
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
Гелика Hug
Тая Меа нито е компетентна,нито е пример за подражание,а пък и нещата при мен и Мая са коренно различни.Имам резната паращитовидна,но при мен нивата на калции са близко до долната граница,като вит.Д компенсирам с по 5 капки Вигантол дневно.
Възможно е да се наместват хормони,защото самото място на интервенцията остава чувствително с месеци,а нормални нива на хормони се постига бавно и трудно.Неслучайно се назначават изследвания месеци след операцията.

# 436
Благодаря Ви, момичета за отговорите  Hug Надявам се наистина всичко да е от операцията и с времето да се нормализират стойностите.
Гелика, четох че витамин Д има връзка с калция, но ще чакам да видим какво ще каже лекарката. Иначе съм оперирана във Варна от ЛЧХ доц. Тончев, но се следя при ендокринолог.До момента кой знае какви проблеми със самата щитовидна съм нямала /освен леко завишено ТСХ през бременността, мисля около 3,5 беше стигнало/. 

# 437
  • София
  Да се отчета, резултатите от сцинтиграфията, хормоните, кръвта са много добри.Няма съмнения за нищо злокачествено.

# 438
  • При розите и топлата вода ......!
Тая Меа нито е компетентна,нито е пример за подражание.
Ай, сЯ! Пък и скромна.  love001 Компетентна си пък! Crossing Arms Hug Hug Hug
MaYa, да Вит. Д свързва калция с клетките.
Именно при теб несъответствието нисък Вит. Д и висок калций ме навява на мисълта за "наместване". Обикновен калций изследвала ли си?
Ще чакам с да споделяш състоянието си и мнението на ендокринолога.
Eli Said, стискам палци за най-благоприятен изход. Чакаме отчет. Hug
nelivasko88, само позитивно мислене. Hug Hug Hug Това е нещо, което се лекува 100%. Бъди силна и споделяй. Ние сме теб.  Доколкото си спомням ти щеше да се оперираш в Плевен, или греша? newsm78
Меци и Пепи направо изчезнаха. Момичетаааааааааааааааааааа!
Лек ден на всички.

# 439
Тайна,страхотноо!!!!!Поздравления Hug

# 440
  • София
Благодаря! Hug

# 441
Благодаря! Hug
Радвам се за теб, Тайна! Само хубави резултати да имаш!  Hug

# 442
  • София
Благодаря! Hug
Радвам се за теб, Тайна! Само хубави резултати да имаш!  Hug
Благодаря Merelenda ! Много време не бях правила изследвания и ми беше притеснено.Пожелавам на всички добри резултати!

# 443
  • при моите деца .....
  Да се отчета, резултатите от сцинтиграфията, хормоните, кръвта са много добри.Няма съмнения за нищо злокачествено.
Браво, Тайна!

# 444
Гелика, не съм изследвала обикновен калций  newsm78 Аз се чудя дали и едно тсх да не пусна преди прегледа, та може и двете комплект да направя.
Днес една хематоложка ги гледа /при нея съм по други проблеми, т.е. лабораторни грешки  Laughing/, че тя ми каза, че д-то, калция, паратхормона са свързани и щом д-то го няма - парат-а се качва нагоре и тогава започва образуването на разни кисти и т.н. Не съм сигурна дали правилно я празбрах, но мисля е това искаше да каже в общи линии. Изписа ми ампули с витамин Д, но първо ще чакам прегледа при ендокриноложката и тогава.

# 445
Мая,не чакай прегледа,а започвай с вит.Д.Изключително важен е и не бива да се допуска дефицит.

# 446

Чудесно тайна, пожелавам само хубави новини от тук насетне!  Grinning

# 447
Мая,не чакай прегледа,а започвай с вит.Д.Изключително важен е и не бива да се допуска дефицит.

Кой знае откога съм си с дози дефицит  ooooh!
Инжекциите така или иначе не са от БГ  и пак ще трябва да изчакам с доставката.

# 448
Здравейте, момичета.
Можете ли да ми кажете колко време след операцията ви правиха ехография на остатъка от жлезата.
При мен е отстранена по-голямата част.

# 449
Здравейте мили момичета и всички имащи отношение към темата за рак на щитовидна жлеза.
Аз съм нова в това, но прочетох почти всичко, написано по темата и се престраших и аз да попиша малко.Сагата ми започна на 21.01.2013 година, когхато след биопсия на възел на щитовидна жлеза( едва 8 мм) диагнозата е карцином на щитовидна жлеза, при това недиференциран!! на 34 години съм, все още несемейна и нераждала, това ме срина.Диагнозата прозвуча толкова страшно, та за 10 дни се стопих 4 кг.Малко по-горе писах едва 8 мм, заяото навсякъде в публикациите чета, че ако възела е под 1 см няма страшно и др.такива, та в този смисъл голяма "късметлийка" съм била!!Ужасно се страхувам, предстои операция, избрала съм доц.Пандев в ИСУЛ, въпреки, че съм от Добрич и бях насочена към Университетска болница Света маринаВарна, но там няма ендокринна хирургия, а само гръдна.Най- големите ми страхове идват от това да не е прекалено късно......Почти навсякъде чета,че повечето такива се откриват без никакви симптоми, а аз имам, трудно преглъщане и една неприятна кашлица, кочто ме събужда сутрин, като се замисля почти от година.Доц.Пандев ме успокои с размера, но страховете остават.....мове ли някой от вас да сподели, ако е имал подобен случай......или знам ли, нещо, което би могло да ме успокои за да дочакам датата на операцията бе да полудея:(

Общи условия

Активация на акаунт