Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 129
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Анели, резултатът излезе в рамките на деня. Сутринта го пуснах преди 10 часа и в късния следобед го проверих през нет-а. Точният адрес е: бул. Васил Априлов 36 ( срещу ВМИ ) GSM: 0899996912

Да, явно не се работи във всички лаборатории. Много приятно ме изненада лаборантката от Бодимед като ме насочи, предполагам чисто човешки реагира, за да не чакам една седмица резултат.

Пожелавам хубав резултат в референти граници... и аз получих такова пожелание...  Wink 

# 421
Благодаря deep!!!

# 422
Здравейте момичета!Можете ли да ми кажете как се процедира след поставена диагноза-Папиларен карценом.На 08.01.2013 ми беше операцията,премахнат ми е десния лоб.след 10 дена ми излезе хистологичния резултат (Папиларен карценом).Какво следва от тук нататък?

# 423
Здравейте и от мен.
И аз искам да се присъединя към питащите, тъй като съм много объркана и не знам как да действам от тук нататък. След направена биопсия диагнозата ми е microfollicular neoplasm consistent with follicular adenoma /микро фоликуларно новообразувание в съответствие с фоликуларен аденом - превод от Гугъл  /. Имам възел на десния лоб на щитовидната жлеза и след този резултат хирурга ме съветва да премахна цялата жлеза, а не само десния лоб. Той казва, че ако премахнел само дясната страна и се окаже, че е злокачествено образуванието второ отваряне на гърлото било рисковано. Посетих и втори хирург за второ мнение, но и той каза сащото, че трябва да се премахне цялата жлеза. Проблема е, че нямам възможност скоро да си дойда до БГ /за съжаление в момента живея в чужбина/, а ми се искаше да се допитам и до наш специалист. От друга страна ако отложа операцията до лятото няма ли да направя грешка и аденома да се превърне в карценом.
Въпроса ми е има ли някоя от вас, която е била с такава диагноза и наистина ли цялата жлеза трябва да се маха. Все ми се иска да запазя една част от нея. Ако не, знаете ли дали има някакъв начин да се свържа с доц. Пандев и да се допитам до него при подобна диагноза той как процедира /не вярвам, че ще ми каже де, но удавник и за сламка се лови  /. Прочетох доста теми назад и май името на доц. Пандев се спряга за един от най-добрите специалисти в България.
Много благодаря предварително на тези от вас, които ще ми отговорят. Моля освен това ако можете да ми пратите на лични и контакт за връзка с доц. Пандев ще съм ви безкрайно задължена.
Благодаря отново и съжалявам, че стана много дълго  .

# 424
Ели,ще ти дам телефона на Пандев,но дали мейла му е валиден не съм сигурна.Нека момичета помагат.
Дали цялата или само единият лоб-това могат да преценят специалистите.Всяка последваща операция натоварва много,но не е нещо,което не може да се понесе.
Колкото за карцинома......успокой се,не е наложително да е това и щитовидните проблеми не са раздел от спешната медицина.Имай предвид,че хора с доказани карциноми,с високи нива на маркери, се оставят месеци наред под наблюдение,така че...хубаво е да не мислиш в тази посока.
Пожелавам ти успех и ще чакам новини Hug
Момичета,има спешна нужда от валиден мейл на доц.Пандвев.Помагайте!!

Последна редакция: нд, 27 яну 2013, 23:59 от М Е А

# 425
Благодаря много, М Е А за бързия отговор и аз също моля момичетата, ако някоя от вас има валиден е-мейл на доц. Пандев ще ви бъда задължена ако ми го пратите. Благодаря ти още веднъж за подкрепата.
Успех на всички.

# 426
Лятото ми отговаряше от мейла си в yahoo.
Не знам дали той не е валидния вече, но ще ти го пратя на лични, Ели.

nelivasko88, предполагам някои момичета са ти дали насоки на лични. Дано скоро всичко се оправи при теб! Simple Smile

# 427
Меа, изпратих лично.

Дано моите мейли са актуални. Все още нямам отговор, изпратих му в yahoo.com,  днес ще пусна и в dir.bg .

Хубава седмица момичета!  Hug  Kissing Heart

Edit:

Има някакъв проблем с мейл-а в дир-а, начинът, по който е изписан не се разпознава.  Confused

Само да допълня, че Доц. Пандев ме предупреди като изпращам изследванията да не ги изпращам като прикачен файл, защото той явно ги проверява през мобилния си телефон и бавно зареждат. Спомена, че така не успява да прочете.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 10:02 от deep

# 428
Явно и двата мейла са проблемни.Имам един на Дойче клиник,ще го пусна на лични.
deep,благодаря за бързата реакция:)и......за пожеланията за рд Simple Smile
nelivasko,миналата вечер поговорихме доста,това са нещата в общи линии.Знам как се чувстваш,но бавно и полека всичко ще си дойде на място Hug
Момичета,спорна седмица smile3503

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 10:51 от М Е А

# 429
Спорна и от мен и само добри новини в темата да има.  bouquet

# 430
Eli Said, аз съм оперирана преди 7 месеца - възли и в двата лоба, от които един голям в левия. Оставена ми е малка част от десния лоб. В хистопатологичното изследване пише: Макро и микрофоликуларна струма... - добро е. Не мога да кажа дали е същата диагноза като твоята, но така или иначе окончателна диагноза поставя патоанатома след операцията. Според мен премахването на цялата жлеза е радикално решение.
Момичета, днес си направих ехография: Ляв лоб - не се визуализира тъкан; десен лоб - наличие на малка част от лоба с гладки контури и равномерна структура, без нодулуси и без кистозни формации. Дано така си остане и за напред.
 nelivasko, стискам ти палци и кураж, мила!
Хубав ден на всички! Hug

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 13:09 от dobi_bi

# 431
Благодаря още веднъж, момичета, че реагирахте толкова бързо и ми изпратихте координатите на доц. Пандев. Преди малко пратих писмо на пощата му в yahoo и ovi и за сега нямам върнат е-мейл  Simple Smile. Надявам се да ги е получил.
М Е А, Merelenda, благодаря ви от сърце, момичета  Hug. Безкрайно съм ви задължена и дано скоро да се похваля и с отговор. Ако не, ще следвам съвета ви и ще се обадя лично, дано само успея.
deep, благодаря за забележката да не пращам резултатите като файлове. Дано съм успяла да ги копирам точно.
dobi_bi, благодаря за подкрепата  Hug. Надявам се и аз да успея да спася част от жлезата, че това решение да махна цялата много ме плаши. Не че няма да може да се живее и без, но все пак. Поздрави и за резултатите. Дано да останат такива и за напред.  newsm10
nelivasko88, дано всичко се оправи при теб много скоро.
Лек ден ви пожелавам и повече добри новини  Hug

# 432
dobi,поздравления за добрият резултат Hug

# 433
Здравейте,момичета! За първи път пиша в темата и ще моля за мнение и съвет Flutter Преди почти 3 месеца съм оперирана от аденом на паротиднта жлеза. Днес пуснах някои изследвания и резултатите ме безпокоят. Паратхормон 91,3 при норма до 65, йонизиран калций 2,37, при норма до 2,26; вит.Д 19 при норма над 30. Има ли вероятност все още да се "наместват" от операцията или говорят за по-сериозен проблем? Thinking Часът ми за ендокринолог е чак след 10 дни...  ooooh!

Забравих да кажа, че все още си имам чувствителност на лицевия нерв. В момента пия антибиотик Вибрамицин. От известно време сърцебиене, сякаш изтръпване /леко/ на крайниците.... ако това има значение също. TSH не съм пускала от октомври, тогава си беше в норма.

Последна редакция: пн, 28 яну 2013, 21:07 от ___MaYa___

# 434
  • При розите и топлата вода ......!
Привет, MaYa! Hug Тук всички сме с оперция на щитовидната жлеза. Аз имам и премахнати паращитовидни жлези и имам изтръпвания и схващания, но не мога да съм ти от полза, защото са ми премахнати инцидентно, а не от заболяване. Мисля че МЕА имаше рязани и паращитовидни жлези. Дано да се включи, тя е по- компетентна.
Наистина хормоните след операцията се "наместват". При теб стойностите говорят за хиперактивност на паращитовидните жлези. Интересно ми е защо Вит. Д ти е под нормата. newsm78
Важно е да не се притесняваш, защото само си вредиш, а и 10 дни не са много и ще намериш отговор на въпросите си.
Кой и къде  те оперира?

Общи условия

Активация на акаунт