Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 545
  • 749
  •   1
Отговори
# 60

gery_dobreva ти защо си оперирана 2 пъти и все при Пандев ли?аз не можах да се вредя при него-от март месец съм го зачакала за дата,но все не ми се отдава.Затова се насочих към Плевен.И какъв е този маркер за които говорите,никак не съм на ясно с тия неща около жлезата.Твоята жлеза колко беше увеличена?

# 61
Оперираха ме два пъти, защото Пандев следва некакви европейски стандарти в хирургията, според които пациента е по-добре да претърпи 2 леки операции, вместо една тежка. За да се избегне тежкия следоперативен процес. В моя случей на 3-4 час си на крака, на сутринта те изписват. Всяка операция ми беше по 6 часа. На фона на операциите за възли в щитовидната жлеза от по 1 час тва си е много. По време на първата ми отстраниха цялата щитовидна жлеза с два карцинома в нея. По време на втората - премахнаха лимфните възли, в които се беше разпространило нещото, там откриха 14 възела, 7 от които медуларни.
Всички видове рак се следят чрез така наречените Туморни маркери. За карцинома на щитовидната жлеза маркера се нарича - Калцитонин. Референтните му стойности са 0-5. При мен при диагностицирането беше 1380, сега е 106.
Ситуацията с мен беше следната - от 2009 имах един подут лимфен възел на шията, като орехче беше станал, които всички лекари, които посетих мислеха, че е в следствие от настинка и той ще се прибере. Да обаче тва чудо си стоеше и аз почти всеки месец бях настинала, гърлото ми ме болеше постоянно, чудото почна да ми придърпва, да усещам нещо като движение в него. Но понеже всички ми викаха - нищо ти няма аз си ходех на ендокринолог с усмивка и дори успях да си вкарам ТСХ-то в норма /по принцип имах хипотериодизъм от раждането на детето насам/. Няма да забравя как отидох при тогавашната ми ендокриноложка д-р Карабойкова и тя ми вика - Готова си, хормона е в норма, може вече да почвате с бебето. И аз на врата вече я попитах - Ами този възел?  А тя ми каза - Хайде, като искаш върви и на видеозон да го видиш. И го видях де, д-р Киселова се сепна чак от видяното.
Този вид карцином е по-специфичен, той е някак си капсулован, той не се лекува с терапии. При него режеш до здраво и чакаш да занули маркера.
Мале днеска се улях направо. Дано не съм досадила на компанията.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 16:12 от gery_dobreva

# 62
Привет, днес с почуда прочетох това http://news.data.bg/12/health/395931/%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0 … d0%be%d1%82%d0%be

донякъде това дава отговор при мен,защо откак пия Вигантол съм все ошеметена ( с ниско кръвно)..

# 63
Здравейте момичета,
Скоро разбрах, че имам проблем с щитовидната жлеза - две възелчета. Ендокриноложката ми ми препоръча да се консултирам с д-р Ралица Иванова и евентуално да направя биопсия.
Моля ако имате актуален телефон за връзка с нея да ми го изпратите на лс.

Благодаря предварително.

PS: Ще прочета написаното от вас и ще се включа и аз в темата. Благодаря за споделения опит.  Hug

# 64
deni-sta,при мен вигантола не влияе на кръвното.Всеки организъм си е индивидуален,може пък при теб да е повлияло,но аз съм скептично настроена към подобни статистики.

# 65
М Е А, с какво кръвно си..моето е все около 50/90 мах.

# 66
  • При розите и топлата вода ......!
deni-sta, аз вземам Вигантол ежедневно, а кравното ми е високо, като преди операцията ми беше винаги ниско даже съм стигала долна 40. Така че всичко е строго индивидуално.

# 67
Малкото пъти,в които е мерено-около 90/60.Един от симптомите на медулара е високото кръвно,такова,каквото аз нямам.За това винаги съм с едно наум към подобни статии и статистики.

# 68
Гелика,така ли ти изписаха Вигантола..на мен ми казаха 10 капки на седмица-т.е. всяка неделя вземам 10 ..не е ежедневно...това е от Начев...Пандев потвърди..а това за кръвното и медулара не го знаех.май имам още много да чета newsm78

# 69
deni-sta,не задълбавай в тая теория и не си пълни главата с лоши мисли.Вероятността това да се случи е 1% и свиквай с мисълта,че ти не си в този процент.Това е една от причините да не говоря за това във форума.Не искам да съм причина за допълнителни страхове в и без това проблемно ежедневие.Съжалявам,ако съм го причинила на някоя от вас Hug

# 70
  • при моите деца .....
За какво приемате Вигантол?
Тази нощ имах страшно изтръпване на ръцете, не можех да уловя нещо..... Дали е липса на нещо - промяна на сезона?  newsm78

# 71
Пак ще се повторя. Затова много много не пиша във форума. Първо защото при мен няма нищо ново и второ защото шашкам момичетата. Embarassed
deni-sta, вземам 30 капки седмично, разпределени в ежедневен прием. Така ми го изписаха в Ендокринология майчен дом. Преди вземах 15 капки седмично и го приемах събота и неделя, но понеже си имах много изтръпвания ми изписаха по- голяма доза в ежедневен прием. Пак обаче си имам изтръпвания и краката са ми вдървени.
* Боби *, не се притеснявай, при теб сигурно е от преумора. Минало е доста време от операцията за да имаш подозрения за други работи. Hug
М Е А Heart Eyes
Сега чао, отивам да се правя красива- к´во кат съм вдървена. hahaha
Лек и усмихнат ден.

# 72
 Здравейте!Отчитам се!ТСХ -2,17,метизола ще си го пия още 6 месеца-така трабвало.Иначе си пуснах
калции,холестерол,кр.захар и пълна кръвна картина.Всичко до едно ми е в норма.

# 73
  • гр.Гоце Делчев
Браво Меци радвам се,че всичко ти е в норма,не се сърди ама това новото ти име много изкелефенчено и не се запомня ,ама аз нали съм си баба ми е простено  JoyГелика направи ли се красива и разбира се,че ще споделяш с нас проблемите си нали затова е темата,а другите момичета няма какво да се шашкат нещата при всеки са индивидуални.Тоя път Инка забягна някъде и все по-рядко се включва. Hug Hug Hug на всички хубавици от мен.

# 74
Пепи, всички резултати са ми извън норма, но за сметка на това съм 4470 първа УбавИца. newsm56
Мец, да знаеш само как ти се зарадвах. Все едно са мойте резултати. Браво мила моя. Heart Eyes Hug Hug
Днес е много тежък ден за мен. Преди 11 год. загубих брат си. Cry Обичам го и страшно ми липсва.

Общи условия

Активация на акаунт