Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 152
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • София
пиеш ли ел тирокс или производни?
тсх ти е под нормата,т.е. си в хиперфункция-медикаментозна или не...
Пия Л-тироксин, по 200 мг.Но изследването е без да съм го пила днес.Предишния беше 0.009.Исках да ми намалят дозата, но казаха,че не може.

# 376
пиеш ли ел тирокс или производни?
тсх ти е под нормата,т.е. си в хиперфункция-медикаментозна или не...
Пия Л-тироксин, по 200 мг.Но изследването е без да съм го пила днес.Предишния беше 0.009.Исках да ми намалят дозата, но казаха,че не може.
Кой доктор казва, че не може?
Извинявам се, че така нахълтвам с въпрос.
Според мен е редно да се намали при тази стойност на ТСХ.
Всичко друго е в норми.

# 377
  • София
  Три ендокриноложки, предишната ми, една в Първа градска и сегашната ми.

# 378
  Три ендокриноложки, предишната ми, една в Първа градска и сегашната ми.
Оперираните момичета предполагам ще се включат.
Просто не съм чувала досега, при ниско ТСХ след операция да не намалят дозата на елтироксина. Разбира се само споделям, какво съм прочела тук.
Иначе според мен нямаш повод за тревога с тези резултати. Simple Smile

# 379
При това тсх просто е задължително да се намали дозата,защото те държи в хиперфункция.Това,че не си пила хормона преди изследването няма никакво значение.

# 380
12 години какви нива поддържаш?

# 381
  • София
При това тсх просто е задължително да се намали дозата,защото те държи в хиперфункция.Това,че не си пила хормона преди изследването няма никакво значение.
По цяла нощ не мога да спя от сърцебиене и ме облива пот.

# 382
  • при моите деца .....
Изследването се прави задължително без да е приет хормона.
Аз напаснах дозата с постепенно увеличаване от 25, през 50, последва 75 и установихме, че 100 е моята доза - след 20 дни прием и контролно изследване.

# 383
Смени си ендокринолога,не знам какво се случва с това съсловие(((

# 384
Привет Тайна  Hug
Мисля че много е висока дозата ти, затова ти е и сърцебиенето и изпотяването и безсънието. Смени си лекаря, ще ти намалят дозата и ще се оправиш бързо. Не ходи на никаква сцинтиграфия, гледай си живота и споко.

# 385
  • София
    Честно казано, само няколко пъти съм изследвала ТСХ, и все е бил толкова, но никога не се решиха да ми намалят дозата.

Фри, ще я направя сцинтиграфията, защото имам два подути лимфни възли, а и 12 години не съм правила.Да се види от къде идва това.Имам и направление, а и записан час за понеделник.

# 386
  • при моите деца .....
Аз съм без жлеза и пия - сега 125, а 5 години приемах 100 мг еутирокс.

# 387
  • София
Аз съм без жлеза и пия - сега 125, а 5 години приемах 100 мг еутирокс.

Винаги съм пила по 200.

# 388
    Честно казано, само няколко пъти съм изследвала ТСХ, и все е бил толкова, но никога не се решиха да ми намалят дозата.

Фри, ще я направя сцинтиграфията, защото имам два подути лимфни възли, а и 12 години не съм правила.Да се види от къде идва това.Имам и направление, а и записан час за понеделник.

Тайна, не съм убедена в това, което ще кажа, но мисля, че увеличените възли са произлезли от хиперактивността на жлезата. Щом толкова години е поддържана хиперфункция. При хиперактивна жлеза често се срещат увеличени лимфни възли.
Дано няма нищо тревожно.

Бих те посъветвала да направиш един консулт с доцент Пандев във София. Виждам че си от там. По-точно мнение и назначена терапия мисля няма да получиш, предвид това, че си оперирана.

# 389
  • София
   Нека направя всички изследвания, после ще видим с личната.Благодаря за предложението.

Общи условия

Активация на акаунт