Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 070
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • гр.Гоце Делчев
az_alexa когато мен ме оперира преди близо 6 години доц.Пандев ме подготви за операция с местна упойка ,но за мое съжаление имах ксна алергична реакция и се наложи да ми направят операцията с интубиране и пълна упойка,ако се изразявам правилно е след това малко ме болеше гърлото от тръбата,но не е страшно болката след няколко дни изчезва.Да чукна на дърво толкова години след операцията тъй като ми е отстранен само десния лоб,не пия дори и хапчета.изследвания си правя през 1-2 години и са наред.Радвам се,че успяхме да те накараме да се стегнеш и ще чакаме с нетърпение след операцията да кажеш как са минали нещата.Eli Said браво за добрите резултати. Hug Hug Hug на всички момичета .

# 511
pepi1963 
,това, което пишеш е супер.Твоето карцином ли беше, извинявай, ако не съм прочела по/горе в друг пост.Аз и без това искам да е с пълна упойка, но само да ми се оправи носа!На мен също ми спомена,че може да се махне само левия лоб и тогава нямало да има нужда дори от йод, но....ще видим.Ще го кажа така: Знам,че всичко ще се нареди по възможно най/добрия начин за мен:)

# 512
  • In a surreal moment!
Здравейте, моя близка е с диагноза гуша, с ТСХ в норма. Ендокриноложката и е казала ,че трябва да се оперира до 2-3месеца. Чудим се дали операцията се поема от здравната каса или се заплаща от пациента и колко приблизително струва?
Благодаря на отзовалите се!

пп. Ако някой има инфо за ендокринологията във Втора база в Плевен, че ни е най-близо, моля да сподели! Благодаря!

# 513
Здравей,ИКСИ,
Да, операцията се поема от здравната каса, но зависи къде се оперираш, някъде искат пари за избор на екип.Стойността на пътеката по здравна каса е около 900 лв, ако е с среден обем и сложност или 1100 ако е с голям обем и сложност.Какво ще ти кажат обаче за екипа- зависи от болницата.Нямам наблюдения от болницата за която пишеш, аз лично съм избрала ИСУЛ и доц.Пандев.Самата операция не се води сложна, болничния престой е около 2 3 дни максимум, може и в еднодневна хирургия да се направи.

# 514
Датата на операцията ми се отлага:((От днес съм на Аугментин една седмица и чак след това може да се мисли:(((((Толкова я чаках.........

# 515
  • гр.Гоце Делчев
 az_alexa извинявай,че чак сега отговарям ,но през почивните дни съм примерна баба и си гледам внуците  Laughing.Ами Пандев ми каза карцином и аз първоначално се шашнах ,но после се поуспокоих,съжалявам,че тогава още не бях влязла във форума за да има някой да ме подкрепи. HugСъжалявам ,че засега операцията ти се отлага,но не се притеснявай всяко зло за добро. Hug Hug HugМомичета ,коя от вас живееше в Благоевград,че забравих.Може скоро да пътувам до там та да се срещнем да пием кафе.

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 20:15 от pepi1963

# 516
Дано pepi1963
Благодаря ти,че ме подкрепяш.работата е там,че имам дата на 25.02 във Варна и не съм я отказала, но толкова мн искам при Пандев.Мисля,че той е правилния избор, но ако сега графика му е мн запълнен.....знам ли.Нищо не се случва случайно,нали?И все таки- ще направя всичко възможно операцията да е в София, дано нервите ми издържат.

# 517
  • гр.Гоце Делчев
да Алекса нищо не се случва случайно,знам го от собствен опит,ти ще прецениш ,кое е най-добро за теб.За варненските хирурзи не знам нищо.

# 518
  • гр.Гоце Делчев
https://www.youtube.com/watch?v=r_ZbkIQqk4A това е протеста в моя роден край срещу ЧЕЗ накрая се вижда моя внук,и аз съм в единия ъгъл с големия внук.Те са моята слабост

# 519
Здравейте на всички в темата,
искам  да ви помоля за съвет.Преди 2 години ми беше поставена диагнозата автоимунен тиреоидит на Хашимото,аз съм то Варна,тогава бях в София по работа и се наложи да вляза в болницата,та в първа градска болница ми поставиха тази диагноза.След като престоях там 1 седмица,се прибрах във Варна и се доверих на д-р Сарджева. Така повече от година,но за съжаление нямах подобрение,хормоните изследвах почти всяка седмица-а те се лутаха от едната в другата крайност. Д-р Сарджева се опитваше да контролира нещата с дозата на тирозола който приемах.Държа да отбележа че нито в София,нито Д-р Сарджева ме видя на ехограф,просто ме лекуваха по кръвни изследвания.Така лятото след като продължавах да се чувствам некомфортно си записах час при Доц.Христозов-той беше категоричен още при ехографа,че става въпрос за Базедова болест,поиска TRAK-през юли беше стойност 9.Хормоните отново се бяха в хаос.Преди 1 седмица бях при него,отново с изследване на TRAK-сега беше малко над 6,и той е категоричен че се налага операция,поради факта че вече 2 години нещата не се нормализират и не са контролируеми.Разбира се това ме стресна-разбрахме се първо да се нормализират хормоните и отново да се видим.
Искам съвета ви,с кой да се консултирам ?Второ мнение-дали съм за операция?Наистина има моменти в които изобщо не се чувствам добре Sad

Благодаря ви предварително
  bouquet

# 520
Destiny, за съжаление, в традиционната медицина това е единственият изход от положението при хиперактивна жлеза, която в рамките на 24 месеца не се повлиява от лечението и не се постига ремисия. Казвам традиционна медицина, защото не съм запозната с алтернативите.
Лекувала съм се при доцент Христозов. Той ми откри заболяването.

Ако не планираш бременност, то може да опитваш с лекарства, макар шансът да се "оправи" жлезата да е едва 5% и да влезеш в ремисия, която не се знае, колко време може да продължи. Друг е въпросът, че хапчетата за хиперактивна жлеза са токсични и не се препоръчва да се приемат дълго време, ако не се постига ремисия. От друга страна, високия ТРАК показва, че именно заболяването е активно, въпреки 2 годишното лечение и затова ти препоръчват операция.

Ако ти трябва второ мнение, може да се допиташ до д-р Николай Райков. Преглежда в медицински център Плюс. Аз също съм за операция и имам вече един рецидив на заболяването, но засега отлагам и се лекувам при Райков.

# 521
Merelenda,благодаря за бързия отговор,в София можеш ли да ми препоръчаш някой?

# 522
Merelenda,благодаря за бързия отговор,в София можеш ли да ми препоръчаш някой?
В София се консултирах миналото лято с доцент Румен Пандев - хирург, при който голяма част от момичетата в темата са оперирани и ми препоръчаха тук. Това бе най-добрата възможност и консултация, която съм направила относно заболяването ми. Препоръчвам ти да се консултираш с него.
Записване на часове за преглед при него става на телефон на Дойче Клиник - гр. София.
http://deutsche-klinik.com/index.php?lang=bg&itmid=4
Клиниката е близко до ИСУЛ Царица Йоанна.

Чаках месец за преглед, но си струваше.
Най-добре хирург да каже, какво е състоянието, може ли да се изчака и т.н. Доцент Пандев е от хората, които не режат на всяка цена.

# 523
много благодаря   bouquet

# 524
 Здравейте, искам да попитам дали е нормално след десет месеца след операцията да има белег от операцията, няма ли да изчезне той ? На такова място е че въпреки че съм един от малцинството мъже тук (да не кажа сигурно и единствения ...) ме притеснява този белег и избягвам някои видове дрехи заради него.

Общи условия

Активация на акаунт