Операция на щитовидната жлеза-7

• 77 103
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • В голямото море...Живот
Ще взема да му се обадя, на доктора  newsm78

# 631
  • гр.Гоце Делчев
pepelqna чак сега ти отговарям тъй като два дена нямах нет.Отедох след 1 месец на контролен преглед при доцента и погледна жлезата,а след това след 3 месеца при ендото и тя ми каза,че останалата час левия лоб си изпълнява добре функцията и дори вече 6 години след операцията не пия хапчета, да чукна на дърво.Алекса радвам се,че при теб всичко е минало успешно и се увери,че нямаше за какво да се притесняваш.ДОРОМ браво ,че и при теб всичко е наред,мравучкането в крайниците ще мине не се притеснявай.Важното е,че си намерила доктор ,който да се държи човешки с теб.Моето мнение за Пандев относно държанието му е съвсем различно от това на останалите момичета,тъй като след операцията дойде чак на другия ден и не ми даде никакви напътствия относно махането на лепенката.Държа се много резервирано макар,че ми е съученик учили сме до 8 клас заедно и се направи,че въобще не ме познава макар,че знам,че докторите помнят много,но както и да е важното е ,че си свърши работата.Относно възлите откриха ми ги след като взех много да отслабвам,но казаха,че съм ги имала от поне 3 години ,но взеха да се проявяват признаци след преживян стрес.

# 632
Хмммм,pepi1963,
Чак ми е странно това, което казваш за Пандев.При мен дойде веднага след операцията и ми каза новините.Вечерта след прегледите в Дойче клиник пак беяе при мен.Обясни ми точно какво може да изпитам евентуално, а на следващия ден още в 6ч беше пак в клиниката.Може би....защото бях единствената му пациентка в този момент, знам ли.....Малко обаче се поядоса,когато му казах,че съм чела протокола от операцията.(той беше оставен на видно място, а аъ съм любопитна)Дали му се наложи или по принцип така прави не знам, но ми обясни точно как е протекло всичко и какво ще правим.Казват, че е най/добрия, искам да вярвам че е така!!!!

# 633
Момичета искам да ви питам нещо- както писах по-горе съм с частично отстранен ляв лоб и истмус, но като ме изписа лекарят не каза нищо за хормони.Контрола и хистологията ще излязат чак на 06.03, дотогава нищо няма да пия!Нормално ли е, в смисъл вие и по-скоро оперираните кога започнахте с хормоните?Досега винаги са ми били в норма и не съм имала проблеми, но се притеснявам за 2 седмици дали няма нещо да се случи.......И....четох че е много трудно налучкването на дозата, при вас как стана от раз или дълго време напасвахте дозата и какво чувствахте, когато и ако не е била достатъчна.Благодаря предварително

# 634
  • София
      az_alexa, всеки случай е сам за себе си!Колкото хора,толкова случаи. Това,че някой ще ти каже как е било при него, не значи,че и при теб ще е така.

# 635
При мен Пандев дойде след операцията,както и същата вечер към 19 часа.
Дором,кое те кара да смяташ,че си закъсняла с операцията?Какво е можело да се предотврати с една по-ранна намеса?Нямам доверие на хирурзите,които като каубой пистолет, вадят скалпела още от вратата.Точно от такова поведение пък си изпатих аз-прибързано,недогледано.
Обади ли се за тръпненето на краката?
При мен имаше подобно тръпнене и крампи,след втората операци и  се дължеше на ниските нива на калций.Няколко поредни дни по една ампула калциев глюконат,а след това таблетки,комбинирани с вит.Д.
Алекса,слушай какво ти казва лекуващия лекар.Тук всяко момиче по различен начин понася както операциите,така и хормоните,както и всяка от нас е с различно впечатление от един и същ лекар.Като ти е казал,че си ''заредена" с хормон в рамките на 28 дни,значи е така.
Гелика,два реда,миличка,ей така за разкош newsm51
Момичета Hug

# 636
Здравейте,
Аз съм оперирана пред три месеца и съм с отстранени ляв лоб, истмус и част от десния. Понеже прочетох за проф. Петков, мен ме оперира той и въпреки, че съм с папиларен карцином не е махнал цялата жлеза. В ендокринната хиряргия има две школи. По-разпространена е тезата, че при злокачествени образувания е необходио да се премахне цялата жлеза, но аз се уверих, че не е задължително. След операцията ходих при още двама хирурзи за консулт и ме бяха уплашили, че ми предстои още една операция, защото имам останки от единия лоб. Не се оперирах и сега се чувствам добре. Пия л тирокс 150 мкг и туморният ми маркер е 0.8, а ТСН е 0.04. Реших, докато маркера е нисък да забравя за лошата диагноза и да живея без страх. Съветвам ви и вие да направите така.
Професора ми каза да пия лтирокс след 7-мия ден и започнах с 50 мкг. След изследването на 30-тия ден отидох при доц. Пандев и той вдигна дозата, защото ТСН беше над горната граница, а при папиларен карцином ТСН трябва да се поддържа приблизително 0.01. Доста е трудно да живееш с изкуствено поддържана хиперфункция. От един месец съм така и не знам как ще продължавам. Моля някой от вас ако е намерил някакво решение да сподели. Най-много ме притеснява постоянното нервно напрежение. Замислям се за успокоителни!?!

# 637
Добро утро, момичета,
Имам следния "проблем", там където ми е стери трипа, раничката, нагоре някаква жилка или вена не знам точно започва леко да ми посинява и да ме боли.Не знам това е от рязането и операцията и е нормално или да звънна на доцента да питам?Днес ми е 5 ден от операцията, от вчера го забелязах, ако някой е имал подобен проблем моля да сподели

# 638
  • В голямото море...Живот
Добър ден  Hug

МЕА, ако беше направена миналата година операцията може би щяха да оставят още 1мм жлеза и нямаше да се наложи пълното отстраняване на десния лоб....  newsm78 Само предполагам.
Мравучкането намалява, ще изчакам до сряда - така или иначе ще хода до болницата.

az_alexa, аз бих се обадила.

# 639
# 640
Здравейте, на всички! Благодаря на всяка от вас. От няколко дни, 8, съм с премахната тотално щитовидна жлеза. Благодарение на всички, защото всеки ден чета форума, успях да си отговоря на много въпроси и най-вече да се ориентирам и взема решение за операцията, за която ми говореха отдавна лекарите в Бургас. И след като посетих и Табаков и в Пловдив, се ориентирах към доц.Росен Димов в Каспела. Много професионален преглед, както и избора на екип е с нормална цена 300лв. за разлика от Сечанов-1100! newsm78
Сега не мога да се ориентирам кой ендокринолог в Бургас да си избера, а от утре трябва задължително да отивам. Препоръчаха ми д-р Рашева!?Чувал ли е някой нещо за нея!
Който се интересува за Каспела, нека пита, имам координатите на доцента, а и условията са супер.  bouquet

# 641
Прола, майка ми ходи при Рашева и е доволна.

# 642
Здравейте.
5 год.след операция при доц.Димов,мога да се похваля,че оставеният ми 1см щит.жлеза е без никакви нови образования,сраствания,показа още по-добра фукция и по сред зима,намалям дозата на еутирокса.

# 643
  • При розите и топлата вода ......!
М Е А,  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes ей ма в целия ми блясък. 4470 Mr. Green
Поздравления на новите героини. Момичета, не насилвайте нещата. Всичко ще си дойде на мястото.
az_alexa, довери се на Пандев и бъди убедена че е направил най- доброто за теб.  Каквото и да стане то ще е за твое добро.
ДОРОМ, вземи калций с вит. Д той си е комбиниран. Какво усещаш, само крайниците или и на други места?
Мернах някъде Меци- Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
Пепка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes.
Уау, Ине, тъкмо щях да пиша, че те няма.  Wink Ех, как ти се радвам. Браво, браво, браво! Hug Hug Hug.

# 644
От какъв калций сте доволни?И аз трябва да го пия,то сезона мина докато се наканя..
При мен проблема не е от паращитовидните жлези,а от надбъбреците..
Гелика, HugТо само в тази област имам решен проблем..За другаде-не ми се говори..А сега с такъв грип се сблъсках... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт