Операция на щитовидната жлеза-7

• 76 553
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, момичета и Честита Баба Марта!
Искам да питам някоя от вас след операцията имала ли е проблем с цикъла, докато се наместят хормоните,досега никога не съм имала и не зънам какво да очаквам

# 691
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Перличка,високо ти е тсх,горната  граница беше към 4.Ниската доза хормон трябва да се коригира,но с колко ще реши ендокринолог.
Честита Баба Марта,момичета !
Пожелавам ви много здраве и усмивки smile3503
Благодаря!
Странното е че когато бях на 25 мг еутирокс TSH -6.4, увеличих дозата на 2 х 25мг и стана 11.4.
Дали да търся панедв или да отида при друг ендокринолог?

пп. Честита баба Марта!

# 692
Здравейте, момичета и Честита Баба Марта!
Искам да питам някоя от вас след операцията имала ли е проблем с цикъла, докато се наместят хормоните,досега никога не съм имала и не зънам какво да очаквам

Ас съм нямала никави проблеми въпреки че бях с хиперфункция дълги години и след операцията всичко е наред.

# 693
  • В голямото море...Живот
Нямам търпение следващата седмица да започна да се мажа, а след още една - и с ултразвук.

Какъв е този ултразвук? Може ли малко повече инфо, плс  Praynig

Относно кремчето за мазазане на белега - мазах се с Контратубекс около 2-3 седмиси и после с Дерматикс. Почти не си личи белега.

Ако прескоча Контратубекс-а и мина директно на Дерматикс дали ще има същия ефект?

Днес мисля да прескоча до моя доки да ми назначи изследванията. В понеделник да са готови. Тогава ще взема и хистологията. Вече не ми опъва. Хирургът каза от 10я ден да започна да опъвам главата назад до болка по десетина пъти на ден - някой друг с такава препоръка?

# 694
Нямам търпение следващата седмица да започна да се мажа, а след още една - и с ултразвук.

Какъв е този ултразвук? Може ли малко повече инфо, плс  Praynig

Относно кремчето за мазазане на белега - мазах се с Контратубекс около 2-3 седмиси и после с Дерматикс. Почти не си личи белега.

Ако прескоча Контратубекс-а и мина директно на Дерматикс дали ще има същия ефект?

Днес мисля да прескоча до моя доки да ми назначи изследванията. В понеделник да са готови. Тогава ще взема и хистологията. Вече не ми опъва. Хирургът каза от 10я ден да започна да опъвам главата назад до болка по десетина пъти на ден - някой друг с такава препоръка?
Мисля че няма да е проблем, за използвах Контратубекс, защото незнаех за Дерматикс -а.

# 695
Това е вид физиотерапия - терапевтичен ултразвук, притежава дефиброзиращ ефект. т.е омекотява цикатриксите, в комбинация с медикамента (дерматикс, содермикс или контрактубекс, въведени чрез ултразвука).

# 696
  • В голямото море...Живот
Къде ще го правиш? Цени....

# 697
Здравейте,
на десетия ден от операцията ми беше препоръчано да се мажа с мас и невен, и в никакъв случай до първия месец да не ползвам други кремове. Сърбежа на белега от операцията почти минаваше след намазването с мас. В никакъв случай не ходете като робокоп. Това води до сраствания и е възможно по-късно това положение на главата да остане така. Моят хирург ми каза, че от изключителна важност е да се правят масажи на шията около операцията. През целият ден дори и да боли. Едно от упражненията е: хващаш кожата под операцията / в повечето случаи там е хлътнало/ с палец и показалец на двете ръце, дърпаш и преглъщаш. Надявам се да съм помогнала. Тези масажи много помагат и за премахване на отока от операцията.

# 698
Здравейте,виждам че се вълнувате с какво да се мажете и кога.Аз започнах веднага със махането на лепенката и мазах със Содермикс .Белега ми е перфектен,а за масажи...дори не бях чувала.

# 699
  • гр.Гоце Делчев
Честита Баба МАРТА  и от мен момичета .Относно мазането с кремове ,на мен никой не миказа с какво да се мажа,но ето ,че 6 години след операцията почти не личи,така,че не се паникьосвайте много.Chambertina ти се появи най-накрая ,ще трябва да направя челна стойка  Laughing Hug Hug Hug

# 700
Здравейте момичета  Hug,
Аз се позагубих малко, но започнах вече работа и не ми остава много време.
Честита Баба Марта с малко закъснение!!! Да сте много здрави и щастливи вие и семействата ви  Hug.

Да се похваля, резултатите ми са TSH 0,95 при граници 0,3-5.
Ендокринолога каза,че нямам нужда от лекарства и на третият месец съм на ехограф,че белега ми е много дебел и нямало да се види.
pepelqna, поздравления за резултатите. Поне от това да се отървем за сега  newsm10. На мен не ме сърби около раната, но все още ми опъва в краищата... не знам дали това е нормално, тъй като вече мина месец. Освен това кожата на шията ми е доста суха и затова си взех едно олио против белези. Една позната казва, че помагало, та да видим.
az_alexa, поздравления за успешната операция   bouquet.

# 701
  • София
az_alexa, имала съм и продължавам да имам проблем с цикъла, Септември месец ми беше операцията. Интервала между циклите ми е на 21, 36, 59, 65 дни. Пандев каза, че всичко ще се оправи като вкарам в норма хормините, защото малкото останала жлеза е много активна и все още се лашкат от хипер в хипо. Последно ТСХ ми беше 21.98 и от 3 седмици съм на 100мг Л-тироксин. Сега чакам да минат около 45 дни след приема на Л-тироксина и да видя в как вървят нещата.

# 702

Да се похваля, резултатите ми са TSH 0,95 при граници 0,3-5.
Ендокринолога каза,че нямам нужда от лекарства и на третият месец съм на ехограф,че белега ми е много дебел и нямало да се види.
pepelqna, поздравления за резултатите. Поне от това да се отървем за сега  newsm10. На мен не ме сърби около раната, но все още ми опъва в краищата... не знам дали това е нормално, тъй като вече мина месец. Освен това кожата на шията ми е доста суха и затова си взех едно олио против белези. Една позната казва, че помагало, та да видим.

И мен много ме сърби и ме опъва,всички ми казват,че било нормално... А Медикасол-а ако не за белега,за сърбежа помага,облекчава доста.

А - Честита Баба Марта и 3-ти март!  Hug

# 703
Това не са масажи, обясних вече какво е. Аз ще си го правя в кабинета, иначе, Дором, може да се консултираш със специалист - лекар, физиотерапевт, това е процедура, която може да се извършва във всяка физиотерапия (ДКЦ). Никакви козметички и подобни Simple Smile.

# 704
Здравейте и Честита Баба Марта и от мен,моята операция беше октомври но досега 2 пъти ми прескача цикалът ноември и сега февруари ме прескочи и от снощи съм с кръвоизлив и довечера съм на гинеколог макар че се чудя дали не е хормоните да откачат и затова да съм на това "дередже"Иначе съм на еутирокс 75мг, при последните излседвания ТСХ беше 2.8.И сега се чудя дали да не звънна и на ендото да я питам за дозата при това условие  Crossing Arms а иначе съм на 18 на контрола.
Много се радвам че се усеща малко позивитизъм в темичката и все по здрави и по бързо възтановяване желая на Всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт