Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 001
  • 800
  •   1
Отговори
# 465
А аз съм се завайкала с тези разкопки за метрото в Младост какви ли задръствания ще се получават точно там. Много неприятно, но после ще е удобство. Дано и Малинов да се отпуши после.

Рос, а в АК как протича балът? В сградата ли е или някъде другаде? Девойката вълнува ли се?

Междудругото - поздравления! Имате участник в националния отбор за Балканската олимпиада по математика. Цяло година му следя с огромен интерес резултатите. Браво на момчето!

# 466

Рос, а в АК как протича балът? В сградата ли е или някъде другаде? Девойката вълнува ли се?

Всъшност тази вечер Президентът на колежа дава вечеря в чест на завършващите. Това е може би американския тип бал. Защото пак са официални, в колежа е - тържествена вечеря с учителите. Още миналата седмица имаше реплика Laughing "Днес забелязах, че май гладят покривките за нашата вечеря" Как протича ще разказвам утре.

А познатият ни бал се организира изцяло от учениците. Те си избират дата, те си избират ресторант. Още в 11 кл си създават организационна група. Засичала съм отворена фейсбук страница само за бала, където дискутират. Мисля, че администрацията само им помага и съдейства при необходимост. Събират се в колежа. Само тогава разрешават да влезнем с коли вътре и от там тръгват към ресторанта. Както и в другите български училища.

А за вълненията не питай. Аз и в темата за 12-токласниците писах как ми обяви: "Мамо, балът е един, дори и сватбата може да не е само една!"

А най-големите им вълнения в момента са кога и как ще се виждат, къде ще се съберат. Кой до кой ще учи близо и как ще могат да си гостуват. Вече е проверила, че от нейния колеж има опция за един семестър в Кембридж - "Ще е супер, ако един семестър съм там, та повечето ми приятели са в Англия". Много са сладки!

Поздравления за умния математик! smile3501

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 19:38 от rosss

# 467
  • България
Danybon балът си е бал - "Шератон", "Син Сити".... Те все пак са деца като всички останали...
Включвам се по въпроса, защото разбрах, че вече е започнала организацията за бала на випуск 2014  doh  ... А аз си мислех, че всичко това ще ме подмине...  Joy Joy Joy

# 468
"Син Сити" - деца като всички останали...

Жив пример, че простотията не подминава и АК в БГ Simple Smile

# 469
  • България
 Да, така е. Дъщеря ми е отявлена рокаджийка и на въпроса ми "Защо там?" Отговорът беше: "Така искат повечето, а все пак това е прощалната ни вечер".

# 470
Рос, много ми хареса американският вариант на бала. Ще чакам да разказваш.
Дали от Колежа ще публикуват накъде продължава вашия випуск? Много я обичам тази статистика.

Ох, и аз се замислих за Син Сити.
Може би съм доста старомодна, а може би и децата ми още не са много големи и са в много затворена среда. В класа ни са все рокаджии, а и за концертите все такива песни разучават. Но вероятно още са под наше и на учителите си въздействие. Моят мъж се е заел с възпитанието в "правилната музика" и с големия все ходят по рок концерти. Чувам, че и при другите е така. Ще ги видим после. Растат децата.

Софи, браво на детето!

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 22:48 от Danybon

# 471
  • България
 Имате време. За вас "Син Сити" може да е в далечното минало Wink. Като знам характера и предпочитанията на сина ми, сигурно би пропуснал и бала ако няма рок Wink.

# 472
Имате време. За вас "Син Сити" може да е в далечното минало Wink. Като знам характера и предпочитанията на сина ми, сигурно би пропуснал и бала ако няма рок Wink.

Хахааа, мъжът ми същото изкоментира. А дано! Simple Smile

# 473
  • България

Дали от Колежа ще публикуват накъде продължава вашия випуск? Много я обичам тази статистика.

Обикновено я публикуват, все пак това е атестат и за тях. Вече и аз се интересувам живо от нея. Яйцето дойде до ......

# 474

Обикновено я публикуват, все пак това е атестат и за тях. Вече и аз се интересувам живо от нея. Яйцето дойде до ......

Мислех да се пробвам да ги изпреваря, ама ако от някъде ме прочете щерката, тоя път ще ми вирусизира компа със сигурност. Огромен процент от децата отиват в Англия и Шотландия / за да не съм съвсем спам/

Само ще кажа, че випуска е страхотен!
Успех на всички дечица, които се трудят за бъдещето си. Hug Hug Hug

# 475
Ross, явно нещата и в АК , естествено се променят, заедно с децата.
Преди 4 години, когато голямата щерка беше абитуриентка не разрешиха да влезем с коли, родителите, единствено и само абитуриентите имаха тази привилегия. А и обяснимо, все пак, там като се наредят от Сандърс назад към входа и бяха стигнали почти до вратите, а какво остава ако и родители влизаха с коли... Едвам се изнесоха после.
Градуацията като церемония в АК не беше по-различна от тази в Утрехт на която ходихме като взимаше дипломата за бакалореат. Първо официална част, на която се посрещат професорите с тоги, после реч на президента, тържествено обявяване на отличниците и кум лауде, после отговор на випускниците чрез най-заслужилия и  връчване на всеки един на тапията и накрая хвърляне на шапките, снимки, ревове на майки, абе едно към едно беше и в Холандия и тук....
Абитурентския бал на моята май беше в Шератон..., после дискотека или клуб и пиано бар, знам че бяха обикаляли бая места през нощта. Чалга те не знам да са слушали, поне не нейната компания, тогава, а предполагам и сега, въпреки въртенето в различни класове през годините си се заформят групи по интереси - по 10-20 може би деца и си движат заедно , и досега се търсят постоянно, като се приберат по празниците ,много са задружни, дори си гостуват през ваканциите по различните държави, където учат...  

# 476
StefanB,
Аз мисля да скоча в колата на абитуриентака. Едва ли ще пуснат и тг всички коли. Имах предвид, че е единственото събитие, на което пускат вътре с коли, а не само децата от дормата. То 120 коли не си ги представям как ще влезнат камо ли повече.
Церемонията с дипломите ни предстои. В момента репетират по нея. Днес ще си вземем тогата. Казвам й "Прибери си тогата в гардеробчето, за да не я разнасяш", а тя "Вече си нямам гардеробче  Sad Sad   
Доколкото разбрах им оставят за спомен пискюлчето с надпис 2013.
Абсолютно си прав за чалгата и нашия випуск не й е фен.
Честито Ви дипломиране в Утрех!

Все изпускам да напиша нещо, което научих едва тази година. До сега все си мислех, че матурите се провеждат в тяхното си училище, но в тяхното училище матури не се провеждат. Пръснати са из цяла София. Пиша го, за да се избегнат спекулации за традиционно високите им резултати на матури.

# 477
  • България
 Аз знам, че в АК матури не се провеждат. Те са единствените, които учат в деня на матурите, което едва ли ги радва особено, но това е без значение. Simple Smile

# 478
  • Рая на земята
Искам да споделя нови вълнения. Вчера четох правилника на колежа, който ме впечатли с подробностите и строгостта си, но и меко казано доста ме притесни. С въпроса, дали ще можем да отговорим на високите изисквания, детето ми като ученик и аз като родител. Ние, които до момента не сме се съобразявали с кой знае какви правила, не защото ги няма, а защото всички правят така. Ние, на които ни е по-лесно да живеем в хаос, защото така сме свикнали, и преминаването към ред и дисциплина няма как да не ни стресира. Всяко начало е трудно и подлага на изпитание, подготвени сме за това, но Началото, което ни предстои наесен, наистина е съвсем друго, защото преобръща всичките ни представи, нагласи и досегашни умения да лавираме между правилата, да се оправдаваме, да търсим компромиси, да се покриваме и да хитреем. Ами ако се провалим? Наистина ли там българите, които работят (преподаватели и администрация) не са побългарили вече средата, спазва ли се всичко това, което го пише в правилника, стараят ли се всички в еднаква степен да са отговорни и да се самоусъвършенстват, питам аз с моя ум, свикнал да подлага всичко на съмнение? Моля, вдъхнете ми кураж! Има ли деца, които отпадат след осми клес поради това, че не успяват да се приспособят? Няма ли все пак проява и на разбиране и компромиси в определени случаи, на снизходителност поне в първите месеци на адаптация?

# 479
  • София
Ина Митова, синът ми никога не е бил сред "послушните" деца до 7-ми клас. И сега не е.
Няма проблеми със спазването на реда и дисциплината в училище. Хитрее в посока на това, че не прави нищо което не е абсолютно задължително. Но дисциплината спазва и никога не е мърморил в тази посока. Някак я е приел за част от обстановката в училището, което сам си е избрал.

Учителите проявяват пълно разбиране към пубертетските специфики. На родителски срещи ми споделят по-скоро с усмивка разни негови особености, за да си сверим часовника. Същите тези бунтарски особености изнервяха крайно учителите му в прогимназията. В интерес на истината ме изнервяха и мен. Сега и аз ги приемам повече с усмивка, когато виждам че не му причиняват вреди.

Миналата година се виждах с Декана на учениците по повод едно недоразумение (синът ми прие много лично една забележка, която нямаше административни последици за него и аз исках да си изясня ситуацията). Жената си спомняше случая, но младежа го помнеше бегло, с което ме успокои по нейните думи - щом не го помни добре, значи с дисциплината няма проблем.

Общи условия

Активация на акаунт