Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 304
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Съученик на дъщеря ми, приет в колежа и това е било единственото му желание, си е излязъл от 2-рата част. Квесторите са го умолявали да остане. Било е голям цирк. Те са си мислели, че се отказал от отчаяние и го убеждавали, че има шанс за по-високи резултати. Laughing

# 451
Благодаря Ви за милите думи!  bouquet  bouquet  bouquet

Дани, повечето имат условие за минимум диплома и съответно чакат матурите и файнълите, но горе долу се знае.
Здравейте и поздравления за успехите! Бих искала да споделите /ако знаете/, какъв успех от дипломата изискват английските университети от завършващите Американския колеж. От кандидатите тази година, завършващи други училища чувам за изискван успех - 6.00 или 5.90 /това за желаните университети в Англия/. Интересно ми е дали изискванията са същите и за възпитаниците от АК или все пак се отчита ранга на училището.
Miralex,
Ще отговоря на база, това което съм чула. Не подадохме документи за UK, но подготвяше такива.
Доколкото знам консултантите в колежа, когато се налага дори се свързват с адмишъните на университетите и правят разяснения за процеса на обучение в АК.
Нямам база за сравнение с другите училища в България, какъв успех им искат на тях и на децата от колежа.
При консултантите им има ориентировъчна информация за университетите, към които са се насочили, какво да очакват като изисквания. Все пак единият от консултантите се занимава с това от 10 години и сигурно за толкова години си е изградил солидна представа.
По мое скромно мнение едва ли са повече от 15% децата в колежа с диплом над 5,90 /даже за всеки случай завишавам мнението си/, а над 80% от випуск отиват да учат на Острова.

Колкото до ранг- не знам точно, имат определени акредитации. И на нас от университета доколкото знам ни искаха документи за/от училището, беше нещо различно от транскрипта, не им обърнах внимание какви са точно, защото дъщеря ми каза, това го подготвят и изпращат от колежа.

Енита,
При желание могат да спортуват и извън колежа, с бележка тези часове им ги зачитат като кас. Ние не сме носили бележка, но смогвахме и активно да спортуваме и извън колежа.
А в колежа най- много й харесваше софтбола

Последна редакция: ср, 08 май 2013, 17:28 от rosss

# 452
  • София
Здравейте и поздравления на приетите деца! Моля за съвет,  ако детето продължи образованието си в университет във Франция, удачен вариант ли е АК?

# 453
Не познавам българче с неудовлетворено първо желание за Франция. Там приемат голям поток от деца и ги отсяват първата и втората година с изпитната си система. В това би бил от полза АК, защото детето ще бъде свикнало с начина, обема и трудността на изпитване. През третата година повечето френски университети предлагат обменни програми , за които студентите преминават през нещо като конкурс, за което пак си мисля, че школата на АК ще му е от полза.

Френският в колежа се учи на високо ниво. Не мога да кажа дали е достатъчно високо, за да не се занимава детето допълнително с френски, защото нашия втори език е друг. Но си спомням постове от първата тема за АК, в които пишеше за деца, справили се с нужните сертификати без допълнителни занимания.

# 454
  • София
Rosss, благодаря ти много за информацията и помощта във вземането на решението ни Simple Smile

# 455
  • В най - голямото село
rosss вие с какъв втори език сте?
Дъщеря ми (8 клас)  първо записа Френски, след това се прехвърли на Испански, но за Испанския, чух недобри отзиви.

# 456
cikoni,
С испански сме. Немски и френски се учат на по-високо ниво, но това си има и плюсовете и минусите, зависи от приоритетите. Аз и в момента се чудя как е смогнала да си организира времето за всичко, с което се е занимавала- спорт+състезания, наука+състезания, клубове, напъна в колежа , други дейности, които сама си инициираше и се плашех чак нещо да не закуца, но пък бяха полезни за нея. А и не е на лошо ниво испанския, така че не е проблем.

Сетих се още нещо по въпроса с дипломите за Великобритания, който се дискутираше в предните постове. Миналата година за едно от децата прието в Кембридж, проверих, че дипломата му не е била над 5,90, а в момента това дете от горе до долу има само отлични оценки в Кембридж. При това положение, не мисля, че дори и Кембридж би им сложил такава летва.

# 457
rosss, много благодаря за информацията. Аз също чувах от различни места подобна информация.  Надявам се да е така. Laughing Иначе АК би се явил "пречка"при кандидатстване в Англия...

А как се заплаща таксата годишно? На една или на повече вноски?

# 458
Таксата се заплаща на две вноски - за първи и за втори учебен срок- едната вноска е до 20 септември, другата до 20 февруари.

За повече вноски е необходимо родител да подаде молба до Президента на АК.

# 459
  • В най - голямото село
rosss    bouquet

# 460
  • Рая на земята
Включвам се с въпрос - днех ходих до колежа, за да взема документи за записване. Замислих се, дали е възможен достъпът до там с кола? Пътят дотам не е малко, а сутрин, ако закъсняваме, ще бъде улеснение да се влиза с кола до самия вход. Пък и не само.

# 461
  • България
 Достъпът с кола е възможен само до гейта. Пропуски се дават само на родителите, не децата, които живеят в общежитието.

# 462
Я да се включа с шегичка  Wink

Софи, може и без пропуск вътре с кола, ама на бала. Тамън ще знаеш за догодина  bouquet

Ина, опитай да не закъснявате. Там се гледа сериозно на отсъствията и няма да пропуснат да отбележат закъснението.
Всъшност си мисля, че няма да закъснявате. Те като се опознаят, а и за да се избегнат и задръстванията, ходят доста рано в училище. Часовете им все пак са от 8,15.

Сетих се как в 8 клас вкупом им бяха написали закъснение за час по рисуване. Докато открият къде е кабинета , а май и сградата и 5-те минути междучасие свършили. Имали сме и едно закъснение, че след като е бил звънеца, е била права до чина, а не седнала Joy

Последна редакция: чт, 16 май 2013, 16:05 от rosss

# 463
  • България
Я да се включа с шегичка  Wink

Софи, може и без пропуск вътре с кола, ама на бала. Тамън ще знаеш за догодина  bouquet

rosss благодаря!  Hug Тъкмо си предствих паркинга пред гейта пълен с коли  Joy Joy Joy

Без майтап - Закъсненията се следят много строго и се вписват. Съответно се трупат и при определен брой /мисля, че са 5 за семестър/ следва наказание. Но не се притеснявай - бързо ще влезете в час Simple Smile! В АК правилата са за всички и се спазват стриктно.

# 464
  • В най - голямото село
Цитат
Имали сме и едно закъснение, че след като е бил звънеца, е била права до чина, а не седнала

A ние имаме цяло отсъствие, поради същата причина (май е по рисуване)
И освет това след физическото, ако имат час е ужас.

Общи условия

Активация на акаунт