Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 309
  • 800
  •   1
Отговори
# 435

Утре е нашия ден за last bell. Дъщеря ми сподели, че вече я обхваща чувство на тъга за АК

Успех на целия випуск!

Вече всички ли са наясно кой накъде продължава или все още има време?

# 436
Софи, вече са най- големи  Wink. Остават ни само файнъли и церемониите. Спомням си миналата година през май колко бяха щастливи, че Синиър корнър е вече техен и са най-големите. Сега на повечето им се плаче, че си отиват.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Дани, повечето имат условие за минимум диплома и съответно чакат матурите и файнълите, но горе долу се знае.

# 437
  • София
Взехме пакета за записване и за финансова помощ, тепърва ще го разучавам.  Ще кандидатстваме за финансова помощ. Правилникът, обаче, признавам си, ме изненада - десетки страници сериозен текст...
Rosss, четох  сайта на данибон, поздравления, просто брилянтно сте се справили!
Какви спортове имат и може ли да се считат за достатъчни за развитието на тий-овете? Надали  има време да се водят допълнително на спорт...
Също така дали и къде мога да погледна периодите за ваканции /ако не съвпадат с тези на МОН/?

Последна редакция: чт, 02 май 2013, 00:32 от Енита

# 438
  • София
На добър час на дъщеря ти, Рос!
Желая й много успехи!
Спортове - футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса.
Ваканциите съвпадат с официалните. Има няколко дни допълнително - 2 за Деня на благодарността и понякога около зимната ваканция. По избори, дните на матурите и  други подобни мероприятия - учат. Още в началото на учебната година на сайта на АК обявяват графика за учебни и неучебни дни.

# 439
Дани, повечето имат условие за минимум диплома и съответно чакат матурите и файнълите, но горе долу се знае.
Здравейте и поздравления за успехите! Бих искала да споделите /ако знаете/, какъв успех от дипломата изискват английските университети от завършващите Американския колеж. От кандидатите тази година, завършващи други училища чувам за изискван успех - 6.00 или 5.90 /това за желаните университети в Англия/. Интересно ми е дали изискванията са същите и за възпитаниците от АК или все пак се отчита ранга на училището.

# 440
Интересно ми е дали изискванията са същите и за възпитаниците от АК или все пак се отчита ранга на училището.

Абе къде е написано, че АК е училище от по-висок ранг? Богоизбрани ли учат там? Нима децата от Немската и Английската са 2 качество? Или медалистите от олимпиади от МГ-тата?

# 441
Интересно ми е дали изискванията са същите и за възпитаниците от АК или все пак се отчита ранга на училището.

Абе къде е написано, че АК е училище от по-висок ранг? Богоизбрани ли учат там? Нима децата от Немската и Английската са 2 качество? Или медалистите от олимпиади от МГ-тата?
Никъде не съм казала, че АК е училище от по-висок ранг. Известно ми е, обаче, че там дипломите с общ успех 5.90 - 6.00 с в много по-малък процент отколкото в другите училища. И точно в тази връзка е питането ми към тези, чиито деца сега учат или завършват колежа.

# 442
  • София
Miralex, завършващите получават Бг диплома както и американска в повечето случаи (покриват се някои изисквания).
Синът ми не споделя много, но доколкото знам за американската диплома тежестта на оценките е според хорариума. Това ми е обяснявал в отговор на мои въпроси защо неглижира дадени предмети  Embarassed
Ако не ме е хързулнал яко, това означава, че двете дипломи като оценки не са еквивалентни.
Съответно на мен би ми било интересно в кои държави с коя диплома кандидатстват децата, техен ли е изборът или в определени д-ви искат примерно задължително Бг диплома и т.н.

# 443
  • България
bib.bib моите проучвания сочат, че в Европа кандидатстват с българската диплома, а в САЩ - с американската.

# 444
  • София
София, благодаря, ясно накъде го тегли моят младеж, не че не знам, ама много далеч...
Иначе уж обещава да заляга над немския през лятото, но знам къде са му очите.

# 445
  • България
 Не, че ще те успокоя, но и моята девойка гледа на там...

# 446
Питането ми беше най-вече във връзка с кандидатстването в Англия. В поста си rosss беше споменала за поставени условия за минимум диплома и поради това попитах за информация по този въпрос.

# 447
извинявам се, ако преди това е коментирано в темата - въпросът ми е необходимо ли е дъщеря ми да държи втори модул на матурите, след като е приета в АК?

# 448
  • България
Ако ще учи в АК не е необходимо.

# 449
благодаря за отговора, тя се притеснява да не й намалят оценката на матурата, след като няма да държи втори модул. Иначе - да, ще учи в АК, взех документите за записване.

Общи условия

Активация на акаунт