Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 315
  • 800
  •   1
Отговори
# 420
2-ри език започват да учат от 9-ти клас - начално ниво. Няма практика да се проверява нивото им и така да се сформират паралелките. Голяма част от учениците преди това са учили друг език и сега избират да усвоят 3-ти чужд език.

zuri, мерси! Simple Smile Значи си е както си беше по мое време в езиковите гимназии.
И аз мисля, че това е правилната стратегия - нов чужд език. А по едно ниво на година ли се покрива от втория чужд език? Докъде стигат накрая спрямо Европейската езикова рамка?

# 421
  • София
Когато приеха детето ми в АК, се вълнувах до колко усвояват 2-рия език и поразпитах "гърмяните зайци". Оказа се , че зависи от няколко фактора - от ученика(то е ясно), от учителя и допълнителните занимания, естествено.
Някои от децата се записват на допълнителни курсове и успяват да покрият нивото на езикови гимназии. Други със самостоятелни занимания достигат до високи нива(информация от учител по език).
Разбрах наскоро, че имат електив японски език.

# 422
zuri, много благодаря! Simple Smile

Аз все тормозя и Рос по този въпрос за втория чужд език. Отстрани ми се струва много лесно в АК да усвоят още един език на високо ниво, но наистина си има много фактори.

# 423
  • България
Danybon не разчитай на високо ниво на втори чужд език само на АК. Мисля, че е е нужна и допълнителна подготовка, за да се напредне с втори чужд език. АК дава възможност за много допълнителни дейности, но всичко е въпрос на приоритети.

# 424
SofiaV, мерси много! Simple Smile
То за нас реално би бил 4-ти чужд език. От няколко години учи френски и поназнайва руски. Ама аз нали съм майка и си викам - "ей сега и един немски може да понаучи". Wink За майките - всиииичко е възможно.  Mr. Green Пък и японски ако включи - бижу. Съвсем ще съм доволна. Хихиии! Шегувам се (но и малко ми се иска така да бъде)! Simple Smile

# 425
  • София
Натоварването в колежа е голямо. В зависимост избора на допълнителните занимания, вземете решение за 2-ри език. Ако сериозно се занимава с математика, явява се на състезания и се забише и в някой от отборите на АК, тогава по-добре заложете на познат език. И евентуално електив японски. Ако си избере по-лека допълнителна програма, в тозислучай ще се справи и с усвояването на още 1 нов език.

# 426
  • София
Доколкото аз имам информация, най-сериозно се набляга на немския. В момента повече деца отиват да учат в немскоговорящи държави отколкото преди време.

Синът ми е с немски, започна от 0. Ходи и веднъж в седмицата на урок. Трудно му е. (По английски също започна от ниско ниво, но имаше само отлични оценки, доста често 98-100%, не учеше. Това го казвам за сравнение.)
По информация от родителската среща - ако дете има 6 в колежа по немски+учи сериозно последните две лета евентуално покрива ниво, което му позволява да учи в немскоговоряща страна.
Накратко - може да се научи и втори език, но с доста допълнителни усилия. Което ще рече, че е възможно само за децата, които нямат проблеми с останалата част от материала и се справят с лекота.

# 427
Според графика за кандидатстване за намаление на таксата в момента тече срокът за получаване на формуляр.
В него има ли нещо допълнително, което е важно да се знае предварително, или може спокойно да си действаме по списъка с изискваните документи, а формулярът - по-натам?

# 428
zuri, bib.bib, благодаря много за ценните съвети и насоки!

Моята работа е малко като "Нероден Петко", но ми се иска да съм подготвена предварително с доста информация. Simple Smile

# 429
  • София
Попълвате формуляра, набавяте си необходимите документи. После звъните във финансовия отдел и си уговаряте среща. Разглеждат ви документите, казват дали ги приемат или е необходим още някакъв документ. След няколко дни ви се обаждат да ви кажат дали ви отпускат финансова помощ и в какъв размер.

# 430
  • София
zuri, bib.bib, благодаря много за ценните съвети и насоки!

Моята работа е малко като "Нероден Петко", но ми се иска да съм подготвена предварително с доста информация. Simple Smile

Няма проблем. И аз доста разпитвах, когато ни приеха. Все пак е добре да се знае какво ни предстои.

# 431
  • Рая на земята
Здравейте и от мен! Моля за малко повече информация относно битовите условия в колежа - сгради, стаи, училищен двор, стол, храна, медицинско обслужване ... Вълнувам се, защото като имам предвид условията в държавните училища, много ми се иска там стандартът да е по-различен и да не чувам реплики: "Храната в стола е гадна", "В стаята ни е клинчар", "Изкривих се на този стол" и подобни. И от колко започва сутрин първият час?

# 432
  • България
  В сградите е топло, даже доста. Според мен сградният фонд е много добър - стари, но добре поддържани сгради.
 Първият час в понеделник започва в 8.55, но преди това имат "тест период", в останалите дни - 8.15ч.
 Храната в стола не се харесва от учениците. Преди 2г. бяхме занимавали тогавашния декан с този проблем и имаше ефект, но след това пак нещо не се одобри от децата. Просто съм елиминирала стола като опция. Мисля, че той е проблем за децата от общежитието, защото това е мястото, където могат да ядат готвено ядене, а освен това храната е включена в таксата за него. Дъщеря ми обикновено си носи нещо за ядене от къщи.

# 433
София,
мисля, че нещата със стола / "кафетирия" са променени.
И дъщеря ми дълго време не се хранеше там. Ядеше салати от Онда, но в последния месец казва, че се храни /готвено/ в Кафетирия и много й харесва.
Не се заслушах каква е точно промяната, стигаше ми факта, че вече яде готвена храна, но има такава.

Утре е нашия ден за last bell. Дъщеря ми сподели, че вече я обхваща чувство на тъга за АК

Последна редакция: пн, 29 апр 2013, 10:59 от rosss

# 434
  • България
 В тази връзка, моята дъщеря сподели, че тази година те ще подаряват цветя на 12 кл. и не може да повярва, че догодина ще са най-големи в училище Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт