Американски колеж прием 2013-трета тема

• 93 355
  • 800
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Информация относно отпуснатите стипендии, академични резултати и прием на учениците от АК в университети (от сайта на колежа).
http://www.acs.bg/Home/Giving_to_the_College/Education_Quality.aspx

# 406
Сега се сетих да питам нещо.

Есето също ли се пише с молив?

Вероятно - да, но досега не бях се замисляла за есето, а за тестовете е нормално да е с молив. Дори май е по-лесно за запълване на кръгчето, в сравнение с химикал. Но за есето си трябва по-четливо писане, ако е с молив.

# 407
Много е удобно с молив, защото нямат време за чернова, когато сбъркат - трият и продължават.  Peace

# 408
  • София
И есето е с молив.

# 409
Мерси, момичета!   bouquet

Дадох на сина ми една темичка за есе и писа с молив. Искам да се ориентирам във възможностите му. Хареса ми, макар че има още какво да се желае, но те си пишат есета в у-ще и изглежда се справя. Оказа се, че пише доста разбираемо (т.е. четливо) с молив. Може би наистина е удобно.

Иначе си спомням, че до 3 клас в нашето у-ще пишеха по английски с моливи.
В АК също ли е така или само на изпита?

# 410
  • София
По-нататък с химикал, моливът е за изпита.

# 411
По-нататък с химикал, моливът е за изпита.

Благодаря ти, Ironic!

Eх, жалко, че няма изпит още от 6 клас! Да се явяваме и отсега да сме си наясно. Simple Smile

# 412
Данибон, есето е 20% като тегло на изпита, не си го слагайте много на сърце, ще се справи младежа... Заглавие, ясно формулирана теза, няколко аргумента, личен пример и заключение, всичко това грамотно, без правописни грешки и ще е ОК.
Зорът и основните тренировки - акцентирайте на блиц математиката за време, със стратегията как да се избират задачите и логиката.
Успех!

# 413
StefanB, благодаря за съветите! Точно в блиц математиката ни е много силната страна. Но се радвам, че пише и добре, увлекателно и грамотно. От време на време ще му пускам някакви темички за есета. Ориентирах се във възможностите му.
Единствено ме е яд, че е тооооолкова далече този изпит. Хихии!  Mr. Green
Като четох Рос за "ранното решение" за университетите, се размечтах поне за Колежа да е така. Заявяваш рано-рано желание, който се чувства сигурен - да се явява на изпит и да се приключва с този ангажимент навреме. Simple Smile Честно да си кажа хич не ми се иска да влизам в кандидат-гимназиални трески.

# 414
  • София
Ако някое от децата се интересува от филмово изкуство, има интересен конкурс за тийнейджъри - да се направи 3 мин. клипче на тема "Толерантността е"
http://www.reporteen.bg/rules

# 415
Едно въпросче пак.

По колко деца са в паралелка и колко са вече паралелките след увеличаване на приема м.г.?

Гледах оня ден, че 91НЕГ си намалява бройките в класове и вече стават 26. Учудих се, защото по мое време в езиковите или поне в моята АЕГ си бяха винаги по 26 ученика. Замислих се, че не знам как е в АК. В нашето у-ще ги държат около 18 деца (+/- един ученик).

# 416
  • София
В 8-ми клас са по 18-19 деца в клас(това е при старата бройка - 150 деца).
А после са различна бройка  в зависимост от 2-рия език. Има дори и по 8 деца, но не надвишават повече от 20.  Пак са 8 паралелки. Има доста напуснали ученици и средно са по 16-17 в клас.

# 417
  • България
 Старата бройка е 71+71 + интернешъли
 11 кл продължават да са 8 секции, въпреки напусналите. Обикновено са 15-18 в секция.

# 418
Много ви благодаря, момичета! Определено си е доста добре тази бройка.

А вторият език от 8 клас ли се почваше? И той по нива ли е? Например, ако някой е учил даден чужд език, да си почва от по-високо ниво. Макар че аз си мисля, че е по-добре да се почне "на чисто", за да не се "мешат" системите на обучение.

# 419
  • София
2-ри език започват да учат от 9-ти клас - начално ниво. Няма практика да се проверява нивото им и така да се сформират паралелките. Голяма част от учениците преди това са учили друг език и сега избират да усвоят 3-ти чужд език.

Общи условия

Активация на акаунт