Американски колеж прием 2013-трета тема

• 92 564
  • 800
  •   1
Отговори
# 645
Цитат

Прочетете си препоръчаната литература за 8 клас.

Благодаря ти, камъче  Simple Smile
Нямам списък... никакъв

А за ваканцията - в момента се наслаждаваме на лежане (само той де, аз се трудя) пред телевизора, активната ваканция съм им я планирала за след месец Wink само да са ми здрави и тримцата, че...

# 646
Ако ходите в посока АК, обърнете внимание на промени на линии на автобуси в района http://www.acs.bg/NewsDetails.aspx?cat_id=3&news_id=422
И с кола има забавяне заради строежа за метрото, предвидете си поне 10тина минути в повече във всяка посока.

# 647
  • София
ПеневаІразбирам вълненията ти. И аз предиш години така разпитвах.
Наистина всичко ще кажат от колежа, но не на вас, а на младежа. това е и политиката - да ги направят самостоятелни личности и да отговарят сами за ангажиментите си.
Ще има родителска среща е1 или 2 дни преди началото на учебната година. Тя е от общ харектер. Представят ви президента, декана и в най-общи линии говорят за колежа.
Мисля, че в началото на октомври има друга, където ще се запознаете с преподавателите и изискванията им.
Учебници ще им дадат. Само по англ. език се събират пари и АК ги осигурява.
Тетрадки не купувайте. Малко се използват. Предимно се пише на раирани листа. А всеки учител ще им каже каква тетрадка иска, но няма да са голям брой - напр. за работа в клас, за домашни и т. н.
За спортния екип - не си спомням нещо конкретно да са искали. Само тук в темата ми казаха, че кецовете не трябва да са с черна подметка. Това е за зимата, когато играят в балона и да не оставят следи по настилката.
За училище не е необходим лаптоп. В библиотеката има компютъри, които могат да ползват, а също и принтери. Ако нямате принтер, ви съветвам да помислите след време. След 8-ми кл. имат доста домашни. Някои се предават и на хартиен носител и се изпращат по е-майл.
Докато съм писала и вече Камъче е отговорила.
И на мен ми направи приятно впечатление, че информират за промяната в маршрута и да няма изненадани и закъсняли за файнълите ученици.

# 648
Тук има мами на осмокласници, надявам се да ме допълнят, ако съм изпуснала нещо.
Има среща преди учебната година, на която присъства детето и родител/родителите. Ще Ви представят различните катедри и преподаватели.

След като ги разпределят по класове ще има родителска среща с двамата преподаватели, които ще им водят англ. ез и те ще кажат как ще работят, какво очакват от децата. Мисля, че на тази среща, ако искате можете да се видите персонално и с другите им преподаватели. Преди всяка среща ще получавате писмо с разяснения и информация кой учител в коя сграда и коя стая е, часове и тн.
Основните им часове в 8ми клас /английският/ е в сграда Сандърс

Учителите ще кажат на децата какви тетрадки да си приготвят.
Ще им трябва и тефтер с дати, в който да си записват какво в какъв срок/час трябва да представят или свършат, защото може да имат нещо за след две седмици или друг период от време, а там "забравих" не е извинение,а 0%
Спомням си, че търсих ноутбук / листове А4 на редове , отпред с поле, които са перфорирани в горния край и лесно можеш да откъснеш и да ползваш/ Полето беше задължително иначе трябва да го разчертава.
Някаква папчица - тип тънък класьор, в която да си събира материалите , предоставени от учителя.
Но това са все неща, за които учителите ще им кажат.

Децата имат гардеробчета и екипите за спорт стоят в тях. Детето ще прецени какъв екип да си занесе, но имайте предвид, че заниманията не са само на закрито - дори и зимата милята или 5те мили се бягат навън.

В 8ми клас сме купували един речник, в 9ти клас 1 учебник . После само САТ съм купувала, даже някой от САТ-овете си ги взе от библиотеката. Каквото й е трябвало си е взимала от библиотеката. Библиотеката им е изключително богата.

Компютри има и в колежа. Имам някакъв спомен, че на две деца зачисляват един компютър. Но не помня дали й се е налагало за някоя презентация да си носи компютъра в у-ще. Обаче принтирането се заплаща

Препоръчителната л-ра трябва вече да са Ви я дали от колежа. А всяка книга, която е интересна за детето, ще му е от полза

* изпреварили са ме, но ще го оставя поста

# 649
ПеневаІразбирам вълненията ти. И аз предиш години така разпитвах.
Наистина всичко ще кажат от колежа, но не на вас, а на младежа. това е и политиката - да ги направят самостоятелни личности и да отговарят сами за ангажиментите си.
Ще има родителска среща е1 или 2 дни преди началото на учебната година. Тя е от общ харектер. Представят ви президента, декана и в най-общи линии говорят за колежа.
Мисля, че в началото на октомври има друга, където ще се запознаете с преподавателите и изискванията им.
Учебници ще им дадат. Само по англ. език се събират пари и АК ги осигурява.
Тетрадки не купувайте. Малко се използват. Предимно се пише на раирани листа. А всеки учител ще им каже каква тетрадка иска, но няма да са голям брой - напр. за работа в клас, за домашни и т. н.
За спортния екип - не си спомням нещо конкретно да са искали. Само тук в темата ми казаха, че кецовете не трябва да са с черна подметка. Това е за зимата, когато играят в балона и да не оставят следи по настилката.
За училище не е необходим лаптоп. В библиотеката има компютъри, които могат да ползват, а също и принтери. Ако нямате принтер, ви съветвам да помислите след време. След 8-ми кл. имат доста домашни. Някои се предават и на хартиен носител и се изпращат по е-майл.
Докато съм писала и вече Камъче е отговорила.
И на мен ми направи приятно впечатление, че информират за промяната в маршрута и да няма изненадани и закъсняли за файнълите ученици.

Благодаря ви, момичета  Simple Smile

Май наистина трябва да го оставя да става по-самостоятелен... ама аз покрай мъничката, пак ме е прихванало да съм "майка орлица" Crazy
Хайде, остана само да занеса подписания анекс към договора и ... уж казаха, че вече е записан, ама хайде и това и то до 26.06. И аз каквато съм нерва само се притеснявам, че нещо ще се обърка в последния момент  ooooh!

# 650
  • София
Интересувам се какъв е теста за владеене на АЕ в самото начало на 8ми клас.Също така някой знае ли горе-долу на какво ниво отговарят паралелки 8/7 и 8/8.
Входящото ниво практически няма значение - не може да се влияе на разпределението, което прави Колежа.
В края на подготвителен клас няма никакво значение кой с какво ниво е влязъл.
В практически план препоръката ми е да не се тревожите или обмисляте в кой секшън би попаднало детето. Наистина няма значение.

# 651
Здравейте отново. Току - що се прибираме от писмения изпит. За инфо, темата, която дадоха на децата бе: "Каква професия бихте избрали, след като завършите ? Напишете отговора си като обосновете решението си..."
Общо 11 деца се явиха днес - 5 момчета и 6 момичета. Изпитът продължи 45 минути. Заедно с предварителния инструктаж и прочие, продължи около час.
Утре предстои второто изпитание пред децата - събеседването. От бележките с определения час в който трябва да се яви всяко дете направихме сметка, че всяко интервю ще продължи около 15 мин.
Това е за сега. Стискайте ни палци  Hug

Как мина днес?

# 652

ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Толкова е хубаво да чета такива новини! Сигурно сте много щастливи в момента. Би ли споделила:
Къде сте се поготвяли за АК и от кой клас започнахте?

Честно казано никъде - нито частни уроци, нито курсове по каквото и да е, нищо извън учебния материал...Учеше си здраво в училище и това е. Признавам си, че случихме на страхотни учители и подготовката, която те му дадоха в училище по БЕЛ и Математика тази година беше безценна... А иначе малкият обича да чете много, непрекъснато се рови из интернет да чете допълнително по разни теми и сам пише.
Браво! Искрени поздравления! Синът ми влезе, но след сериозна подготовка за есето. С математиката е ОК , но есето за нас беше епопея... В кое училище е детето?

И аз със същото питане - в кое у-ще учихте, та резултатите са толкова добри?
Енита, а вие къде се готвихте?

С риск да стана досадна  Mr. Green - в кое у-ще учите hellsun и къде се подготвяхте Enita ?

# 653

ПОЗДРАВЛЕНИЯ. Толкова е хубаво да чета такива новини! Сигурно сте много щастливи в момента. Би ли споделила:
Къде сте се поготвяли за АК и от кой клас започнахте?

Честно казано никъде - нито частни уроци, нито курсове по каквото и да е, нищо извън учебния материал...Учеше си здраво в училище и това е. Признавам си, че случихме на страхотни учители и подготовката, която те му дадоха в училище по БЕЛ и Математика тази година беше безценна... А иначе малкият обича да чете много, непрекъснато се рови из интернет да чете допълнително по разни теми и сам пише.
Браво! Искрени поздравления! Синът ми влезе, но след сериозна подготовка за есето. С математиката е ОК , но есето за нас беше епопея... В кое училище е детето?

И аз със същото питане - в кое у-ще учихте, та резултатите са толкова добри?
Енита, а вие къде се готвихте?

С риск да стана досадна  Mr. Green - в кое у-ще учите hellsun и къде се подготвяхте Enita ?

Не съм Хелсън, но по назад жената беше писла, че синът й учи в Бургаската математическа гимназия.

# 654
Благодаря! Аз уж търсих, търсих, но не съм намерила ...

# 655
Последният документ за тази година е подписан и подаден! Записан е! Сега зора с ученето си е за него  hahaha
Аз пак догодина за документи  Wink

PS Дадоха ни списък с книжките за четене, връчих му го да се забавлява Simple Smile

# 656
Записваме се в АК! Свърши се! Даже  не съм подавала документи за другите училища......

# 657
Ох, умирам от любопитство какви книги са ви дали за четене за 8 клас. Някой ще ми каже ли? Grinning

mamabama, честито! Честито и на всички, които вече се записаха!

Чудя се дали ще има тази година ново канене на резервите?

# 658
  • Там, където ме обичат
Цитат
Ние не се докарахме дотам, но пък имаме приемлив процент намаление  Smile
Виж публикация на  Hellsun няколко странички назад. Те са поканени, но се свържи с нея дали имат повече информация.

За жалост и ние не сме сред поканените. Видях публикацията на Hellsun и надеждите ми за показване на възможности някак замряха. Но ми се стори, че от поствалите тук, те единствено са допуснати до следващия етап.
Изпуснала съм дискусията. Това явно е за прием след 8 клас или 9 клас, така ли е?
Какво представлява първия етап, само есе?

# 659
  • София
Записваме се в АК! Свърши се!......

И ние наесен започваме там. Преборихме се Simple Smile)))

Общи условия

Активация на акаунт