Седмичката 16.01-22.01. Много усмивки и много + тестове:)

• 8 660
  • 180
  •   1
Отговори
# 120
Vessi, зъбите няма как да се оправят от само себе си, ако усещаш, че нещо не е наред. Отиди на профилактичен преглед за да си по-спокойна, защото наистина не е препоръчително бременните да се излагат на стреса при зъболекар.  ooooh! И не само стрес, а медикаменти и т.н.  Профилактичния преглед така или иначе е въпрос на навици и култура, не отлагай.

ПЕТЪК е и е повод за празник  newsm44!

# 121
Добро утро девойки! Предвкусвате ли сладостта от съботното излежаване... smile3524
Веси не е зле да отидеш на зъболекар и да оправите каквото има за оправяне...Знам, че след бременност състоянието на зъбките се влошава и затова е необходимо и по време на бременност да се прави профилактика...за да няма после генерални ремонти...но всичко опира до самия човек и зъбите му...
И няма нищо страшно... newsm10 newsm47

# 122
  • BABYLAND
Моми4ета,добро утро. Blush

Я да попитам,zадължително ли е преди zабременяване да се оправят вси4ки zъби? CloseОт време на време ме zаболява някой,ама поне е zа кратко..А ме е страх на zъбар.. Cry
   Весси, задължително чак не е, но е препоръчително!!! Колкото и да се опитваме да предвидим всичко-не е възможно. Не е гаранция, че като си си оправила всички зъбки по време на бремеността няма да те заболи някое палаво зъбче....но определено е по-добре да не се ходи по зъбари в този период, да не се правят рентгенови снимки, да не се поставят упойки и т.н.

# 123
здравейте милички!
Честит празник. Аз не го усещам много, че нали тази седмца се разложих в леглото, но все пак е гот!
Лея, наистина не му трябва много на човек. Честита придобивка Simple Smile
Веси, препоръчителното минаване през зъболекарския кабинет е както поради факта, че понякога бременността влошава състоянието на зъбките, така и защото понякога инфекция тръгнала от зъбите може да доведе до спонтанен аборт, мисед и т.н. неприятности.

# 124
Добрютро Crazy
Минавам само за да се похваля, че събрах кураж и днеска отидох на гинеколог...с две думи: много съм доволна, убеждавам се че мъжете са доста по-добри гинеколози newsm78 Предразположи ме веднага, шегува се, обяснява каквото го питам...взе ми цитонамазка, която ще е готова в четвъртък.
-за моята Спина Бифида го попитах, дали трябва да взимам по-големи дози фолиева- той каза че по принцип има риск да се предаде генетично, но ако се пие фолиева, няма проблеми...само че ми каза че трябва да си пия нормална доза Rolling Eyes При него имало много пациентки, които също имали тази скрита Спина Бифида както при мен, бебчетата йм са си нормални...
- споделих му че скоро ще почваме опити за бебче и попитах дали нещо специално трябва да правя- направих се на чукната де, че не знам- той каза че един преглед като този е достатъчен + ФК и много спокойствие, без вманиачаване Blush
- оказа се че имам една дребна мизерна раничка, по негова преценка не е нужно да я правим нещо, за гъбите ми изписа Канестен крем и свещички, според него това е достатъчно.
- ехографчето показа че всичко си е с нормални размери, нямам кисти-от което се опасявах поради закъсненията ми от предишните 2 месеца...Мисля че като съчетая знанията от форума с неговите, всичко ще е наред Crazy

И това е май, сега ми е спокойно че ми се махна това от главата, също така се радвам че май най-сетне си открих мечтания гинеколог...остава да видя и цитонамазката, дано да е ок. Това е от мен, сега тръгвам на лекции. Цункам ви и ви желая лек ден.  bouquet

# 125
Браво, Стефчо! Heart Eyes
Успех, миличка!Аз дано не те притесня, но аз знам, че раничките се горят задължително, защото могат да пораснат и да направят бели.
Това е мое мнение, от скромният ми опит.Моята лекарка, която ми е много близка ми казва, че ще се спестят много проблеми така и че всичко бързо ще се прекъсне по този начин.
Май обаче, не всички лекари го практикуват, а не е страшно чак толкова. Ако искаш, попитай го пак.
Целувки! Hug
Лек и успешен ден на всички!  bouquet

bouquet

Последна редакция: пт, 20 яну 2006, 11:42 от danidan

# 126
  • София-Лозен
Идаа идаааааа! Не ме бийте! Пуста работа, няма начин!
Ето я и изненадата днес, надявам се да ви хареса!

Стефко, много са редвам за теб! Хай все по-добри неща да ни казваш и всеки ден да е така до победата!  Praynig Praynig PraynigПо отношение на това, че мъжете са по-добри гинеколози аз гласувам със ЗА!  

# 127
Здравейте момичета.
Честит ни петък Laughing
Аз преди малко писих писах а пък то взе че стана нещо и не го побликува та сега наново. ooooh!
Стефич, Браво за хубавите новини  bouquet.Дай Боже и от цитонамаската всичко да е ОК. А за раничката, искам да ти кажа че и аз имам и е мног мъничка и генеколожката ми каза че не е опасна и да не я пипаме.
Незнам май найстина всеки лекар различно си практикува и действа newsm78
Успешни лекции Peace
Тединко,ябълките ми дойдоха идеално.Тенкс отново  bouquet Hug Grinning
Вече и аз мога да се присъедина към "петъчния празник", защото на новата работа и аз почивам в събота.
Усмихнат ден на всички Joy Joy Joy

# 128
Аде, народееееееее, петъка дойде Mr. Green

Теди, мерси за здравословната закуска. И аз си хапнах бананче...
Стеф, браво за гинеколога и за това че си открила специалния доктор...
Аз все още го търся Sad. Все няма часове при него или ако има не ме устройват защото са някаквки криви, а да стоя и да чакам по 3 часа пред кабинета не ми се ще, защото ако вляза между капките, може и въобще да не ми обърне особенно внимание.
Затова се надявам все пак да се вредя другата седмица Crossing Arms

# 129
Ейййй, това Теди какви вкуснотии пак е намерила за нас Laughing
Хем вкусни, хем красиви, хем здравословни. 3 в 1 ли беше Wink

Стеф, аз също те поздравявам за гинеколога и пожелавам всичко да е оки и с цитонамазката Laughing
Дарилка, мила нали знаеш който търси намира, продължавай пък дано скоро се пофалиш Hug

Страхотен петък ви желая  bouquet

# 130
И аз да се отчета! Първо на всички весел, хубав и много ползотварен ден! Стеф, хубави новини за доктора, радвам се за теб! Аз също съм в чудесно настроение, имам нови идеи за моето професионално развитие и само да съм здрава - ще успея, пък после ще се хваля! На всички пожелавам много енергия и още повече хъс и всичко най - най!
П. С. Петък е, а взех и заплата + бонус, вместо очакваната глоба за закъснение  Mr. Green

Последна редакция: пт, 20 яну 2006, 12:35 от Etina

# 131
Абе Теди, нямаш милост към нашите талии!  Animal Pig
Благодарим за почерпката, на мен ми хареса това в чашките, каквото и да е то!

Да ви кажа какво знам за раничките и аз! Не винаги се горят, някои се третират с едно лекарство - мисля че беше Solcogyn - намазват се и после се следят 1-2 пъти в годината. Но със сигурност си зависи от раничката.
Стеф, щом доктора ти е казал че няма нужда от лечение - значи може да си спокойна! Браво за хубавия преглед! smile3501

# 132
Стеф, много добри новини  Laughing Бравос!
Казвай му именцето на този добър човек да го слагам и в моя списък. Това лекарство за гъби ми е нещо непознато  Thinking, не мога да повярвам, че съм го пропуснала  Stop.

Да съ пофаля и аз  newsm44: През уикенда ще се разкрасявам. Намерих един готин салон, дето има пакетна цена за група процедури  и можеш да си киснеш и да ти правят всяка една от тях за "скромната" сума от 20 лв. И понеже моя милост е ходила един път на маникюр и един път на козметик в живота, реших - ЩЕ СЕ ГЛЕЗЯ!

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 133
  • Стара Загора
Честит ви петък момичета  Party Party Party Party
СТефчо бравос чадо...само така Hug Обаче и на мен това лекарство за пичурките не ми е познато ...но както и да е..той лекаря си зна работата Blush
Лея аз такова...забравих Embarassed снимките ще ги имаш довечера Crazy Този твоя мъж златен бе...дай го на заем Mr. Green
*vera че много скъпи салони бе...20лв. всяка процедура Crossing Arms но важното е да се поглезиш. Ела ми на гости и ще те заведа на райско кътче Mr. Green
Теди ако мъж ми види кви ги размяташ тук из форума ще ми забрани да влизам бе Crazy
Даре къв е тоя доктор бе...то значи одисея стана докато си намериш час за него...а кажи пак името му..може да се опитам да ти помогна ама не обещавам Blush Знаеш тарифата ми...маврудец Mr. Green

# 134
  • BABYLAND
Maлко ОФФ-че, ама не се стърпях ХЕРКОООООО, аватара ти е адски як! Бравос слънце!

Общи условия

Активация на акаунт