СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 855
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Ами,за теста с такива трудност дават на пробните изпити.Преразказът е много труден,не се плашете,но свиквайте-дълъг ,с много факти и подробности.Въпросите ,според мен са по материала-тези за не взетите произведения не са по тяхното същество.

# 631
  • София и там където не се пуши
Но, не забравяйте- с неположен изпит по ДЗИ или изкарана двойка на такъв, няма диплома!

А това обучението до 10 клас ще имат ли диплома  newsm78 .

# 632
  • България, София
Изпратих в пощата теста от Милениум ... заедно в грешките  #Cussing out

# 633
П.П. Забравих да питам как е минал този пробен изпит в Междучасие май беше.....? Някой качил ли е теста в пощата? Същата ли е паролата за пощата тази година?
Вече е в пощата Peace
На ПИ в Междучасие са имали 3 варианта на тест и преразказ. Аз съм качила този при Тодоров. Моля майките, които имат другите два теста да ги пуснат в пощата и да подсетя някой беше обещал да пусне ПИ от Милениум. Чакам го Wink

Не ми хареса, лошо подбран текст за преразказ. Лошо подбран тест с въпроси, които още не са минавани като материал в училище-наклоненията се учат доста по-късно например. За въпросите по литература пък направо нямам думи, децата още са в началото, какъв Йовков,какъв Яворов, какви 5 лева, това е на края на годината.... Close
Ще разгледам пак старите тестове и ще пусна в темата някой подходящ за сега. Тестът трябва да върви с материала, взет до момента все пак....оффф, кой е този Тодоров?

# 634
  • София
 #Crazy И ние така гледахме за теста на Междучасие. Госпожицата каза, че сега започват с наклоненията и вид, но може пък да са ги взели по-рано в тази школа и децата там да са наясно.

# 635
П.П. Забравих да питам как е минал този пробен изпит в Междучасие май беше.....? Някой качил ли е теста в пощата? Същата ли е паролата за пощата тази година?
Вече е в пощата Peace
На ПИ в Междучасие са имали 3 варианта на тест и преразказ. Аз съм качила този при Тодоров. Моля майките, които имат другите два теста да ги пуснат в пощата и да подсетя някой беше обещал да пусне ПИ от Милениум. Чакам го Wink

Не ми хареса, лошо подбран текст за преразказ. Лошо подбран тест с въпроси, които още не са минавани като материал в училище-наклоненията се учат доста по-късно например. За въпросите по литература пък направо нямам думи, децата още са в началото, какъв Йовков,какъв Яворов, какви 5 лева, това е на края на годината.... Close
Ще разгледам пак старите тестове и ще пусна в темата някой подходящ за сега. Тестът трябва да върви с материала, взет до момента все пак....оффф, кой е този Тодоров?

Peace

Не виждам смисъл от такива тестове. Всеки може да си изтегли и да даде на децата през ноември дори примери от реално НВО, в такъв случай, но няма смисъл да се препитва по неучен материал. Нещо е през пръсти тази работа свършена.
Наклонението и видовете сложни изречения са по- назад във времето. За неучени автори- същото.

Лично за мен тези текстове за преразказ са добри.
http://www.book.store.bg/p67918/nacionalno-vynshno-oceniavane-i- … nka-toncheva.html

# 636
  • Вече на светло в София
Тодоров доколкото знам е университетски преподавател и учител в английската. Много харизматична личност. Обяснява увлекателно. Синът ми много го харесва още от миналата година. Успя да завладее вниманието му, което си е направо постижение. Преподавал е и на дъщеря ми в училище и нейното мнение е ,че целия клас е ставал за 1 час заради него, въпреки че никога не е писал отсъствия, само заради самия преподавател.
Благодаря ти за мнението ти за теста, мен хич ме няма в тази област и разчитам изцяло на учителите.

# 637
  • София
Мами, ползвайте базата с пробни изпити в блога на Лени (деветокласна мама). Peace
Ето например този по БЕЛ ми се струва подходящ за момента. В литературната му част са обхванати единствено "На прощаване" и " Немили-недраги - все изучени към момента  произведения.  Unadaptable би могла да каже дали тестът е подходящ и в  граматичната си част.
ето тук

# 638
Здравейте дами,

може ли и на мен пощата и паролата за нея. Аз докато сколасам, една мама каза, че е качила теста на Милениум.  Аз също имам тест , който обещах да кача - от офиса на Милениум в Лозенец. Не знам дали са едни и същи.

Записах госпожицата на пробния изпит в  Междучасие по МАТ на 10 ноември. Много съжалявам, че не бяхме в София, за да се явим и на пробния им по БЕЛ. Нищо, че е бил труден.

Успешна седмица! Simple Smile  

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 09:14 от galka

# 639

[/quote]
Мами, ползвайте базата с пробни изпити в блога на Лени (деветокласна мама). Peace
Ето например този по БЕЛ ми се струва подходящ за момента. В литературната му част са обхванати единствено "На прощаване" и " Немили-недраги - все изучени към момента  произведения.  Unadaptable би могла да каже дали тестът е подходящ и в  граматичната си част.
ето тук

Това е един добър тест, съобразен с взетия материал по български и по литература. Peace

Направо ме изумиха тези от Междучасие с теста и преразказа си. досега имах впечатления само от един пробен по мат на големия, но сега имам негативно отношение и към тестовете им по БЕЛ. Peace Не бих причинила подобен пробен на сина ми, още повече в началото на подготовката му. Не ме нападайте, просто си разсъждавам на глас. Peace Mr. Green

Много съжалявам, че не бяхме в София, за да се явим и на пробния им по БЕЛ. Нищо, че е бил труден.

Не е труден, ако познаваш материала.
Нямам как да решиш тест, който обхваща граматика и творби, които към момента не се изучени.  Peace
Има много стойностни тестове, които са трудни, но си заслужава да се направят, дори и заради грешките, коите биха се допуснали. А от този освен да си стресирате децата, не виждам друг смисъл. Peace

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 09:56 от paleto

# 640
  • София
Може в Междучасие да са ги минали вече тези наклонения, а аз дори не помня дали се учат. Помня, че миналата година доста хора ходиха на изпитите в Регалия и бяха доволни.
Купих двете книжки с тестовете на Веси, хубаво е, че са тематични. Въпросът е дали ще накарам младежа да решава, че на него българският му е по-зле. Не зная защо, но на Веди книжките така и никой от двамата не ги искаше, пък и незнайно защо, съвсем субективно, и мен не ме кефят. за какво ли ги купих милатата година, само ще си отлежат и сега!

# 641
Ето например този по БЕЛ ми се струва подходящ за момента. В литературната му част са обхванати единствено "На прощаване" и " Немили-недраги - все изучени към момента  произведения.  Unadaptable би могла да каже дали тестът е подходящ и в  граматичната си част.
ето тук
Този блог общодостъпен ли е? Може ли линк или да разчитаме на теб за следващи тестове 'пропорционални' на взетия материал?

# 642
  • София
Ето например този по БЕЛ ми се струва подходящ за момента. В литературната му част са обхванати единствено "На прощаване" и " Немили-недраги - все изучени към момента  произведения.  Unadaptable би могла да каже дали тестът е подходящ и в  граматичната си част.
ето тук
Този блог общодостъпен ли е? Може ли линк или да разчитаме на теб за следващи тестове 'пропорционални' на взетия материал?

Съвсем достъпен. Peace Пробните тестове са от различни школи и са съхранени така на сигурно място, тъй като тогава някой беше атакувал пощата им. Ако не се лъжа Лени беше отправила покана някоя мама-доброволка от всеки следващ випуск  да продължи работата й, но изглежда е нямало желаещи. Thinking
Иначе ето линк към блога:
http://sedmoklasnici.wordpress.com/

# 643
На мен не ми стана ясно - в "Междучасие" учили ли са вече наклонения? Мад?
Дали имаме ключ с верни отговори?

ПП. Какво означава вид и съответствие на фонема? newsm78

На "ц" и "ю" бих се сетила кой звук/звуци съответстват (ако това е питането), но "л" ме обърква.
На пернишки е "у".  Joy

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 11:27 от нова

# 644
  • Вече на светло в София
нова, отговарям Grinning
Трудно, ама много ми е трудно да следя материала по български. Първо защото много грозно и разхвърляно пише, второ защото имам чувството, че това е на пакистански, а не на родния ми език hahaha
Отговорите на теста ги нямам - проверяват се. Резултат - не знам кога.
а на този тест от блога има ли отговори? (че съм загинала )

Общи условия

Активация на акаунт