СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 834
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Мами, ползвайте базата с пробни изпити в блога на Лени (деветокласна мама). Peace
Ето например този по БЕЛ ми се струва подходящ за момента. В литературната му част са обхванати единствено "На прощаване" и " Немили-недраги - все изучени към момента  произведения.  Unadaptable би могла да каже дали тестът е подходящ и в  граматичната си част.
ето тук

Този тест е подходящ и като трудност, и като подбор на въпросите. Аз също го имам и го давам. Само за 12-ти въпрос не съм сигурна, че навсякъде е отработено вече.... Rolling Eyes "Малкият беломорец" е подходящ текст за началото на учебната година. И най-важното: децата трябва да свикнат с такава дължина текстове за преразказ, защото това се пада на реалния изпит. Не разбирам защо трябва да бъдат товарени с прекалено дълги разкази, които да ги стресират излишно. Ми....няма да се падне такова нещо, защо е нужно? Rolling Eyes

# 646
  • София
Здравейте чета ви с интерес и все повече  се  Tired притеснявам с моята госпожица . По БЕЛ и е ясно уж ама не знам как ще се справи като не ни се учи  ooooh!
Иначе г-жата и по БЕЛ е много доволна от нея и казва че в писането и е силата ,но си мисля че трябва повече  Thinking

Аз също бих искала да помоля за достъп до пощата за тестове   Praynig Praynig Praynig за да може ме да се упражняваме .

Приятен ден   Hug Hug Hug

# 647
  • Вече на светло в София
vimares  благодаря   bouquet за теста от Милениум. Там не са ли правили преразказ? Той е с верните отговори,нали?

unadaptable, а какво ти е мнението този тест, ако си го разглеждала?

# 648
  • България, София
vimares  благодаря   bouquet за теста от Милениум. Там не са ли правили преразказ? Той е с верните отговори,нали?
Довечера ще кача и преразказа, както и верните отговори, ако се сдобия с тях.  Wink

# 649
с първото не съм гледала и с второто няма гледам, каквото такова.
Колко по-лесно е втория път!
Не е съвсем така, зависи от детето  Laughing
+1 Grinning

# 650
На Малкият беломорещ беше първата ни самостоятна работа от курса по български. Резултат - 4.02. Бях много разочарована от резултата. Според атестацията - преразказано вярно, във вярно време, но с ужасно много пунктуационни грешки  Sick. Ние също правихме първи пробен по български. Преразказът е бил нещо от Петя Дубарова. Но синът ми не донесе работата си - събират ги в академията и им ги връщ  накрая. Резултатът му е 4.20. Мисля, че тази оценкаподобава на дете дето не ходи на курс, но моето...ах, не знам... Как ми се ще да кажа, че не ми пука от оценките ( не, че много ми пука), ама системата така ни е поставила на колене...яд ме е , че сме зависими  и така...

# 651
  • София
G..D.. Hug как те разбирам! А мен не ме свърта, че трябва да обяснявам, че 5,50 е хубава оценка, но.....недостатъчна и как така трябва да имаш почти 6, за да си спокоен. Не е нормално това! Но...жестоката реалност е тази особено ако си момиче, родено в София.
И сега един въпрос: Може ли да ми обясните каква е разликата между есе и съчинение с/- разсъждение ooooh!

# 652
  • в полите на Балкана
Есето е изцяло разсъждение.То може да няма увод,може да започне с въпрос.Самото разсъждение може да се подхранва от риторични въпроси.В подкрепа на мислите ни може да се използват и пословици, поговорки,сентенции
Съчинението разсъждение има задължително увод, теза, подтеза,аргументативна част и заключение.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 19:49 от мамаРаче

# 653
  • София
Сърдечно Благодаря Мамо Раче! Hug

# 654
G..D.. Hug как те разбирам! А мен не ме свърта, че трябва да обяснявам, че 5,50 е хубава оценка, но.....недостатъчна и как така трябва да имаш почти 6, за да си спокоен. Не е нормално това! Но...жестоката реалност е тази особено ако си момиче, родено в София.
И сега един въпрос: Може ли да ми обясните каква е разликата между есе и съчинение с/- разсъждение ooooh!

Може и да е парадокс,но сега го учи моя в следващия клас.По учебен план е за седмокласници,но понеже го няма в изпита е пропуснат. Sick

# 655
  • в полите на Балкана
Sause baus, малкият го учи сега. Взеха го преди седмица. Яд ме е че пишат всичко друго само не и преразказ в у-ще. Аз натискам в къщи, но ......... абе друго е ....... дасакал е казал. Тогава е закон, а аз ако може да забравя....... да не намилам пиши преразказ пък и то трансофрмиращ. Брат му учи как се пише есе в осми клас. Странното е че се случиха при една и съща учителка по БЕЛ с разлика от три години.

# 656
Нещо не съм в час-мислех ,че пробният по мат в междучасие тепърва предстои а девойката каза ,че нейна съученичка се похвалила с висока оценка от този изпит newsm78Кога е бил и някой има ли задачите снимани?

# 657

unadaptable, а какво ти е мнението този тест, ако си го разглеждала?
Това е този, пуснат преди теста на Междучасие, нали? Ако става въпрос за него- литературната част ми хареса, "На прощаване" и "Немили-недраги" мисля, че навсякъде вече са взети, въпросите са подходящи, но граматическите въпроси нещо..... Confused Не ми хареса, че има въпроси, които изобщо не съм видяла да се падат досега, например да се прави морфологичен разбор.... Rolling Eyes Няма да има според мен такова нещо, никога не е имало..... Защо дават това, а няма най-важния въпрос-да се редактира текст? Това е въпросът, който носи най-много точки от всички граматични, а не видях изобщо да има  такъв въпрос...защо?.....Аз обръщам винаги най-голямо внимание на този въпрос, логично-ще донесе между 10 и 15 точки на изпита. Следете как редактират текст, също дали знаят сложните съставни с подчинени изречения (допълнително,подложно, обстоятелствено, определително) винаги има повече от 1 въпрос по тази материя. Миналата година една майка беше пуснала цял тест за сложни изречения, даван в една школа, но забравих коя....много ценен беше.... bowuu

# 658

Може и да е парадокс,но сега го учи моя в следващия клас.По учебен план е за седмокласници,но понеже го няма в изпита е пропуснат. Sick

Питаш за есе и съчинение-разсъждение върху дадено произведение или есе по някакъв проблем, без да се визира произведение? Ако питаш за първото, което подозирам, разликата е най-вече в начина на поднасяне. Есето е кратък жанр и изисква да си развиеш и защитиш тезата в рамките на 1 до най-много 2 страници. Докато съчинението-разсъждение предполага по-дълго и обстойно разсъждаване и повече примери, които да приведеш като доказателство към тезата ти. С други думи, очаква се да напишеш около 3 до 4 страници. Върху даден проблем от произведение може да се напише както есе, така и съчинение-разсъждение, но...есето е по-трудно(поне според мен), особено за един 7-класник, който още не се е научил да си излага стегнато мислите.

# 659
Момичета, преди време някой беше качил тестове по БЕЛ в странен формат. Самите тестове бяха много добри ( според мое скромно мнение) - Имаше текст в началото,5 -6  въпроси за този текст и после въпроси за "На прощаване". Моля, който ги беше качил да каже  кое е помагалото, че  много ми допаднаха!

Общи условия

Активация на акаунт