СЕДМИ клас - първи срок - 2 тема

• 40 875
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
Крайно време е да се запиша и да следя по-сериозно темата. Тази година нещо много ме мързи да пиша, но поне да чета. Минаха ли вече някакви пробни изпити по школите?
Виждам познати никове, явно втората смяна домашни седмокласници е на линия Laughing

Точно така, крайно време е Simple Smile   bouquet Да, втората смяна при мен лично е на ред. Обаче много трудна таз втора смяна.... Crazy Първата беше по-ученолюбива...

Току-що гледах матурата по БЕЛ 2011г. Стори ми се, че НВО 2011 е с по-трудни въпроси от матурата  newsm78 Може би просто ми се спи  hahaha

Ох, много е тежко, когато първо е минало по-добре справящото се дете. Някак вече не ти се щат компромиси....

На пръв поглед наистина изглежда така, особено граматическите въпроси. Като започнеш да работиш върху вариантите, виждаш, че матурата все пак е по-трудна. Но в 7-ми клас е несравнимо по-важен крайният резултат. Тежко е, но напъвайте ги, още от началото.
П.П. Забравих да питам как е минал този пробен изпит в Междучасие май беше.....? Някой качил ли е теста в пощата? Същата ли е паролата за пощата тази година?

# 616
  • София
Но, не забравяйте- с неположен изпит по ДЗИ или изкарана двойка на такъв, няма диплома!

Е, сега, колко тъп и неходил на училище трябва да си, че да не изкараш тройка на матурите, и то на преклонните 18-19 години! На всичко отгоре има поправителна сесия. Човек, който смята да ходи в университет, едва ли се бори за тройка на матурите.  Peace

Аз миналата година си мислех, че малкият ще се справи по-лесно, защото е по-трудолюбив. Обаче сега, като мина голямото, и вече хич не съм толкова сигурна, и дори по-зле - малкият ми изглежда по-зле от сестра си, защото учи по-малко. Предполагам, че се поддавам на стереотипа, че колкото повече часове се прекарват над книгите, толкова по-добри са резултатите. Някак, все едно колкото по-тежък е трудът, по-успокояващо действа.

# 617
  • Бургас
Каквито и оцевки да изкара на матурите в 12-ти клас, те нищо не означават, а си стоят кротко в дипломата. В нашенските вузове за най-желаните специалности има приемен изпит, а не прием по документи.

Ако детето отива в чужбина,матурите са почти една трета от дипломата!
Минах тази година и по тази пътека.Синът ми учи в Германия.Важни са матурите,не се знае какъв вятър ще го отвее.

# 618
  • София
Каквито и оцевки да изкара на матурите в 12-ти клас, те нищо не означават, а си стоят кротко в дипломата. В нашенските вузове за най-желаните специалности има приемен изпит, а не прием по документи.

Ако детето отива в чужбина,матурите са почти една трета от дипломата!
Минах тази година и по тази пътека.Синът ми учи в Германия.Важни са матурите,не се знае какъв вятър ще го отвее.

И никакъв вятър да не ги отвее децата навън, а да си останат тук, матурите им  като оценка пак имат значение. Пример - насочил се  ученик  към специалност " Архитектура"  в УАСГ. Там се взима ЦЯЛАТА диплома ,а  една трета от нея, както вече казаха,  като тежест пада на матурите. Отделно има специалности, при които матурата се намесва и по друг начин, също съвсем не маловажен. Явява се примерно детето на матура по математика, след което се явява и на изпит. Балообразуващата оценка по математика , освен изпитната,  е вече не оценката от дипломата по математика, а тази от матурата. Много случаи, много различни условия за прием и балообразуване...Затова всъщност е и важно много добре да се прецени каква да е втората матура и доколко резултатът от нея ще окаже влияние върху кандидатстването - било тук или в чужбина.

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 16:59 от eine in Rente gegangene Nixe

# 619
  • София
Русалката го каза точно, както винаги:)

# 620
Вие за матурите сте се заприказвали Thinking, а аз се задълбах в НВо за 7 клас и изпаднах в потрес ooooh!!

По принцип съм страшно против тестовото изпитване, особено по математика -
Колежка ми сподели, че м.г дете от класа й е изкарало 5! на изпита - с тото и преписване, а на края на годината е било на поправителен!

А у нас - тези минуси, ах тези мминуси и това бързане и неразписване на задачите -  newsm45

Писна ми да каканижа едно и също и му забих един тест от това помагало http://arhimedbg.com/3uchebni-pomagala/125natsionalno-vnshno-ots … shcha-podgotovka- много добре са направени нещата и са по формата на изпита! После го накарах да си сметне оценката - изкара 4 и нещо! И то с грешки основно на първия модул - едва тогава ме разбра какво иде реч.

# 621
Според мен малко е раничко за тези тестове-не е взет материала и оценяването според мен не може да е обективно.И въпреки това според мен детето се е справило много добре. Laughing

# 622
  • Вече на светло в София
П.П. Забравих да питам как е минал този пробен изпит в Междучасие май беше.....? Някой качил ли е теста в пощата? Същата ли е паролата за пощата тази година?
Вече е в пощата Peace
На ПИ в Междучасие са имали 3 варианта на тест и преразказ. Аз съм качила този при Тодоров. Моля майките, които имат другите два теста да ги пуснат в пощата и да подсетя някой беше обещал да пусне ПИ от Милениум. Чакам го Wink

# 623
точно това помагало е с тестове за текуща подготовка по формата на изпита!

Напр тест 1 и 2 бяха с 25 задачи от 5 и6 клас и 5 обши.
Днес решавахме тест 3 и 4, които са с 25 задачи от първия взет раздел на учебника и 5 задачи от него и 5и 6 клас.

# 624
  • Вече на светло в София
gold__, на мен линка ми дава грешка и не разбирам за кое помагало става дума newsm78

# 625
# 626

А,грешката е в помагалото ,друго съм разбрала че е.

# 627
Това става да му давам контролнички от него - и му засичам час за 25-те въпроса и час и 30 за 5-те, но за първия модул не му стига времето, а за втория му е пре-достатъчно,

Ако има такъв формат по БЕЛ щеще да е чудесно, но до сега не съм попадала!С това помагало не му трябва да ходи на пробни изпити (освен за да свиква с обстановката де)

# 628
Вече е в пощата Peace
На ПИ в Междучасие са имали 3 варианта на тест и преразказ. Аз съм качила този при Тодоров. Моля майките, които имат другите два теста да ги пуснат в пощата и да подсетя някой беше обещал да пусне ПИ от Милениум. Чакам го Wink

Мерси за теста! Hug

Сега го разгледах и съм силно изненадана от обхвата на материала по литература. В момента моят е взел+ На прощаване" и сега работят върху "Немили-недраги". А в теста има въпроси върху По жицата, Бай Ганьо, Заточеници...Това всичко ли са минали в школата... Shocked

Добре, че не го пуснах моя, правилно прецених, че е рано и само ще се стресира излишно. Peace

# 629
  • Вече на светло в София
Сега го разгледах и съм силно изненадана от обхвата на материала по литература. В момента моят е взел+ На прощаване" и сега работят върху "Немили-недраги". А в теста има въпроси върху По жицата, Бай Ганьо, Заточеници...Това всичко ли са минали в школата... Shocked

Добре, че не го пуснах моя, правилно прецених, че е рано и само ще се стресира излишно. Peace
Самите произведения не са ги взели. Има различни неща споменати общо за всички.
Тъй като не съм много на ти с материята, нека някой, който разбира да сподели за трудността на теста и преразказа Praynig

Общи условия

Активация на акаунт