ПЪРВОКЛАСНИЦИ - Тема 13

• 42 022
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Интересно е, че от дънките и от пуловера се изпра още на първото пране и то при 40 градуса. От маншетите на ризата - не става. Два пъти я въртях и сега ще си ходи така омацана  Whistling

Мартеа, случайно да знаеш коя е новата фирма производител на нашите униформи?

# 121
  • София
Голям противник съм на униформите, особено в бг.вариант. В училището, обаче се държи на тях и децата ги носят. Допускат се някои отклонения, но трябва да се придържаме към цветовете. Не съм подсигурила още достатъчен брой ризи за първокласничката, та като се прибера вечер първата ми работа е да пусна пералнята, а после казвам "Здравейте!". По този повод, ако сте срещали светлосини памучни ризи за момиче - казвайте.
Спунк, аз от Теско си набавих почти всичко http://www.clothingattesco.com/f+f/f+f-school-girls-pack-of-2-ea … school,bts-shirts
Нещо ми се бъгна компа, не знам дали съм копирала правилно.
От униформата взех по едно, че риза за 38лв нещо не ми се нрави Tired Все ми е тая, че нямат лого на училището.
Ако искаш нещо пиши на ЛС Peace

# 122
  • София
Спунк и аз съм като теб.От вратата директно отивам към пералнята,а понякога макар и рядко сутрин пускам сушилнята.И това при положение,че съм купила от всичко по две.Купих и едни други блузки пак към униформата,но на едната се появиха дупки около шевовете и това точно след 2-3 носения.Пълен боклук ooooh!.

# 123
  • София
Ms.Gorgeous съкровище си  Hug  Харесах си бели ризи, сини тениски и син суитчър. Предполагам си доволна от качеството?

# 124
Да призная, голямо улеснение са ми тези униформи. Спестяват ми големи спорове с малката дизайнерка, за която да излезе с лятна рокля през февруари и с вълнени чорапи и ушанка през август е въпрос на чест. Сега с униформата е толкова стриктна, че трудно успявам да я убедя сутрин да не слага вратовръзката поне.
МИА, не знам на кой производител са, ако разбереш, пиши. Но майките ветеранки казват, че тази година са много по-добри от предишните. Аз смених наскоро Персила с Тео бебе (тук следва да извадя 16-килограмова разфасовка от дамската си чанта и мъжът ми да се появи да ме прегърне през кръста) и да си призная, много по-доволна съм. Има тук-таме някое петно от боя или флумастер, но по-скоро са за разкош, да не изглеждаме толкова стерилни.
Иначе, за пуловерчето, ние пуснахме вече парното на минимум и изсъхва за една нощ без проблем.
И още нещо - бях поръчала точно от теди дънки, които са за униформата, оказаха се страхотни като качество, много са изчистени като дизайн (нямат пайетки, кръпки и пирамидки, които са ми много анти), а пък са много евтини - 18 или 20 лв - за такава цена досега детски дънки не съм купувала.

# 125
  • София
Здравейте  Hug.
Досега никога не е закъснявал за 1 - вия час, но много често влиза в 8.15 - 8.18 часа в клас при положение, че е от 8.20. Това разбира се е по вина на баща му, който сутрин е най - спокойния човек на света Twisted Evil.
Униформи, уж щяха да имат, но до момента у - щното ръководство мълчи по този въпрос, което е добре за мен лично, тъй като аз съм против униформите.
Когато има футбол го изпращам с анцуг, защото това е изискване на треньора. Иначе това физическо, което всички очаквахме, че ще имат за момента не се състои и в дните, когато имат часове по физическо, той си ходи с дънки, защото реално не играят никакви игри, а се гонят по двора или ритат топка.

# 126
  • Пловдив
При нас униформите са задължителни за всички. По-малките се движат с блузки тип лакост, които досега не съм рискувала да пера в пералня, защото са бели с една зелена ивица, която пуска. При първолаците след занималнята спокойно по блузката можеш да разбереш какво са яли на обяд. При по - големите - бялата риза /от официалната униформа/ се нахлузва върху всякакви видове разноцветни блузки, гледката е поразяващо грозна. На изхода на училището ризата се сваля и се натъпква в раницата, на следващия ден не може да се облече пак, щото е като извадена от възглавница. В магазина на нашия "шивач" на униформи се продава всичко /на теория/, на практика понякога липсват някои елементи или номера. В Пловдив в общи линии две фирми шият униформите на училищата и са си подсигурили доживотен оборот. 

# 127
  • София
... в общи линии две фирми шият униформите на училищата и са си подсигурили доживотен оборот. 
И като отчетем цените на парцалките, той никак не е малък.

# 128
... в общи линии две фирми шият униформите на училищата и са си подсигурили доживотен оборот. 
И като отчетем цените на парцалките, той никак не е малък.

А във Варна една фирма и то Софийска шие на 2/3 от училищата, които са с униформи.

И малко извън униформите, прескачам на тема "Роден край"
Нали се рисуват съответните тематични рисунки и се подготвя разказ.Тъй като синът ми не рисува добре, картинките ги прави само с черен молив, като преди това гледа от някъде.

Успоредно, преди да съставим разказ го питам какво знае, за да построим по-лесно сюжет.
Сега сме на тема"Нашата улица".Питам го как би описал улицата и той започна "Нашата улица се казва.../името и/"Нашата улица може и да не е нарисувана черна/ досега сме рисували, както казах с черен молив./
"Може да я нарисуваме розова.Тогава ще е любовна улица/тъй като редактирам, липсва ми емотикон с ококорени очи/"А може да я нарисуваме червена.Тогава ще е опасна улица.Защото отнякъде идват чудовища.А ако я нарисуваме зелена, ще е тревна улица.Може и жълта, тогава ще е улица "крушкина"

И реших ,че не е моментът за съчинение на разказ, ще отложа за по-добри моменти.

Последна редакция: сб, 20 окт 2012, 18:12 от Светкавица

# 129
Светкавица, детето има въображение, какъв нестандартен разказ!  Hug Много ме впечатли!  Peace Мисля, че и учителката би го оценила Simple Smile

# 130
  • Варна
Светкавица разказа е прекрасен, много ми хареса  Peace.

# 131
  • София
Съчинението е страхотно.  Heart Eyes

# 132
Включвам се и аз в новата тема. Относно закъсненията мисля, че не е редно да се влиза след като учебния час е започнал. По-добре е да се изчака приключването му. Досега не сме закъснявали, но човек никога не знае дали нещо няма да го изненада.
Относно учебната програма - нашите учебници и помагала са на "Просвета". В момента децата пишат буква У и са взели цифрата 5.

# 133
Относно учебната програма - нашите учебници и помагала са на "Просвета". В момента децата пишат буква У и са взели цифрата 5.
И ние така - сега са на голямо "У", в понеделник ще взимат малко "е". А по математика им е казала, че сега ще взимат "0", а после "6"Simple Smile
Много ми хареса, че правят постоянно препис от дъската - госпожата пише с печатни букви, те в тетрадката преписват с ръкописни.
По математика най-много ми харесва задачката кои са събираемите на дадено число  Twisted Evil

Светкавица, уникално е, направо го пишете  Peace и аз мисля, че учителката ще го оцени. Е, ако искаш може и нещо по-традиционно да го накараш да измисли, но аз и това бих записала:)

# 134
  • София
Светкавица, много е сладко  - има си от всичко тази вашата улица  Wink

Това ми напомни как към началото  на учебната година в буквара имаше картинки на тема: "интересният разговор". Учителката накарала 2 от момчетата да проведат въображаем, интересен, телефонен разговор. Е такъв разговор бяха провели, че целия клас се заливал да се смее, а госпожата заключила че стават за комици. Някакви абсолютни детски измислици съпроводени с фрази чути от родителите им. Няма и да опитвам да го пресъздавам, защото няма да успея.
Та децата ни са големи сладури като си развихрят въображението.

Аз днес давам на моята малко задачки и докато ги проверявам и бутам по един ред упражнение на О и У. Седя до нея, проверявам задачи и слушам как си мърмори: "Ооо, сега още едно о, такааа пак о. Сега у-то, ето у, хайде пак едно у ... готовооо, готова съм" Вдигам глава и учудено гледам нищо не е написано. А тя ми се смее и ми казва: "Написах ги с вълшебна, невидима химикалка"  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт