Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 62 005
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Сети, ти ме подсещаш за начина на хранене на една потребителка от тази тема - тя ядаше една и съща храна за деня. Това ми се видя интересно. Мога да пробвам половината руло с пълнозърнест хляб някой ден Simple Smile А за дребния шрифт, да дойде време да видим как ще е снега Simple Smile

Дидка, а ти ме подсещаш, че в нашия край правят няколко кълцани лютики - едната е много добра за зимата - червени сухи разварени чушки, картофи, сирене, яйца - трябва да питам майка ми за рецептата, нещо може да се промени например картофите.

Приятни почивни дни  bouquet

# 301
  • 1st floor

Дидка, а ти ме подсещаш, че в нашия край правят няколко кълцани лютики - едната е много добра за зимата - червени сухи разварени чушки, картофи, сирене, яйца - трябва да питам майка ми за рецептата, нещо може да се промени например картофите.

Това съм го яла във вариант без картофи. На чушките се маха люспата и се пържи с лук, яйца и сирене.

# 302
Tanya - за това, което обсъждахме: сурови vs варени домати - повтарям пак: САМО до-ма-ти.... без каквото и да било друго в добавка --> точно по показател вит. С във варените домати има 22.8 мг вит. С в 100 гр., докато при суровите е само 13.7 мг!!! Не знам защо....  Rolling Eyes Поне това са измерили в лаборатория нашите братя американците.....  Sunglasses Аз затова се привързах така много към тоя италиански сос ARRABIATTA - щото НЕ намерих недостатъци в него! И го препоръчвам горещо на всички!!! Ето и неговите етикетчета, откъдето е видно, че няма вътре нито нишесте, нито от фалшивите Е-та:

http://abidos.rbcmail.ru/Kalorii/Arrabbiata_front.jpg
http://abidos.rbcmail.ru/Kalorii/Arrabbiata_back.jpg
http://abidos.rbcmail.ru/Kalorii/Arrabbiata_BG.jpg

А има и 3-4 други подобни соса от "семейството" - все със същите добри качества и малко по-различни съставки: босилек, например.... И ако нашите момчета си позволяват да си спестяват информацията за Е-та и др' съставки, които ги има в продукта, ама не е хубаво да се показват на народа, то - види се от италианския етикет - тук превода е точен и действително няма аскорбинова киселина и други "дежурни" в тоя случай Е-та, както и нишесте от всякакъв тип (модифицирано, картофено и т.н.)  Flutter Еееее. може да не е най-здравословния продукт на света, но аз поне дефекти у тоя сос НЕ съм видял! Peace

did_ka - таз староселска джурканица сигурно добре върви с хубаво червено винце?  #Silly

# 303
didka аз цяла седмица се крия от срам,че съм се насвинила Simple Smile след като се изтеглих че съм смъкнала кило,тотално се улях,че пак бях детегледачка и като няма какво да правя и ям.Срам и позор съм,не мога да се мобилизирам,трудно ми е да започна,ако това стане се зарибявам повече и повече  Rolling Eyes
Днес завърших на голям плюс и няма да казвам какво съм яла,че е от изключително неполезните храни.От утре по сериозно!! (това важи за мен)

# 304
  • 1st floor
Аз вчера го докарах горе-долу през деня, но вечертааа...Свински пържолки със сметана... Embarassed
Днес съм на филия с топено сирене, за обяд кисело мляко с овесени трици, вечеря -неизвестна...

# 305
Аз да ви кажа, може и да съм отслабнала най-сетне, но никъде вкъщи не успях да намеря диска на играта, която ми трябва, за да се изтегля (тегля се на wii fit, защото кантар нямаме, но то е доста точно според мен). За сметка на това талията в някои дни си я меря 61 см., в други е пак 62 см. (преди най-малко 62 см. съм стигала). За жалост не е по хубав повод. От притеснение ми изчезна апетита и вече повече от седмица много трудно ям. Ям де, не е да не ям изобщо, в някакъв момент обикновено огладнявам, но не ми се яде. И много лесно ги държа около 1200 калориите Tired Чак се изненадах как стана тази работа, защото на мен дори като ми е зле понякога по-скоро ще тръгна да ям, за да се утеша по някакъв начин, никогане съм била от тея, дето не могат да ядат. Но сега проблемите ми са доста сериозни и явно заради това.

# 306
Бухтичка - Мдаааа, стресссс.... проблеми и проблемчета.... влияят именно така зле!  Cry #2gunfire  Намалявай го стреса всячески! Кажи, ако можем да помогнем с нещо - да действаме!  Hug     bouquet

Чудя се Mikkey къде потъна.... Не се е мяркала скоро тук... newsm78

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 11:50 от Miami_beach

# 307
  • 1st floor
Отчет за вчера:
З: филия с топено сирене
О: кисело мляко + 2 курабийки
Сл З: реване  Embarassed Защо го ядох не знам, даже не обичам  Tired
В: две кюфтета, в които освен кайма, имаше и цели парченца пилешко, та не мога да ги сметна съвсем както трябва. Изчислявам като обикновени на скара. Картофена салата, банан. И бананите не са ми любими... Tired
Тотал: 1750 ккал, мноооооого въглехидрати, обвинявам за всичко МЦ...

Сега в кухнята има един страхотен козунак. Пия си бавно кафето,  с надеждата домочадието да го излапа преди да съм огладняла... Laughing

# 308
  • София
Честит първи сняг в София! При нас вече падат подобаващи снежинки! Simple Smile

Бухтичка, надявам се скоро неприятностите ти се разсеят Hug

Аз да ви кажа, че моите + 1,5 кг. изчезнаха и пак си стоя на -11 кг. Ще го наблюдавам този процес.

Днес менюто е
Закуска около 270 калории - филия с различни сладко солени неща
Обяд - 120 грама супа леща /95 кал/, 90 грама ориз /117 кал./, 50 грама печено свинско месо /160 кал./, 20 грама хляб /50 кал/1 мандарина /40 кал/
Следобедна закуска 50 грама марципан /250 кал/, 230 грама мляко /150 кал/ 1 лъжица овесени ядки /60 кал/
Набързо пресметнати до тук са 1192 -  като гледам няма място за вечеря, най-много омлет от 1 яйце, 1 лъжица овесени трици и извара /119 кал/

# 309
Отново се включвам, въпреки че считате месеца за неподходящ за ограничения...
Не знам вие къде си изчислявате калориите или според таблици  ималко "на око"...
Аз видях днес, че в сайт "1001 рецепти " има рецепти и калории и смятам да си готвя от там и да си нося на работата...
Днес стартирам от 67 кг и тъй като толкова не съм била от 4 години, много се надявам новата година да посрещна с нещо оклоо 60 кг..
Признавам, че вечер ми е най-трудно... остава да си намеря забавление, защото се улавям, че ям вечер без да съм гладна а просто ми се струва, че вече съм някакво БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ...
което много взе да ме притеснява...
Днес до сега :
-400 кисело мляко
-100 гр боровинки
-100 гр арония
-1 сл. овесени ядки
-1 парче черен шоколад
- вечерята ще е "на гости" но каквото и да е мисля, че няма как да превиша 1100 ккал

# 310
Аз от 2 дни съм в полите на Осогово, та да ви кажа: Честит първи сняг и от тук!  Grinning

Лимонка - Почвай след като си се навила, ще те подкрепим! Никъде не сме казвали, че е НЕвъзможно да се свалят килца през декември!  Peace А за вечерната ти страст към допълнително (и ненуно) похапване - пробвай това: Броиш си калориите, правиш си план за деня и за вечерта ви оставяш към 200 ккал резервни.... Като те засърбят ръцете да похапнеш нещо - вземеш си 1-2 "резервни" бисквитки, специално измерени и приготвени за целта. Казваш си: "Ето хапвам само това и край - за днес ми стига!" Пиеш и 1 чай след бисквитките. Правиш го и още веднъж, ако случайно се наложи.... Ееее.... гледай да не е повече от 2 пъти все пак!  Hug Twisted Evil

# 311
здравейте сладурчета  Hug
аз пропуснах мерки и теглилки, че просто се олях през почивните дни  Embarassed имам обаче сериозни опасения, че съм се закръглила с почти 1см  #Cussing out и сега три дена ще компенсирам, че ме чака и Никулден  Mr. Green
после пак намалям дажбата  Tired

за днес се очертават ~1300кал:
з. две препечени филии със сирене, кафе - 310кал
о. коф.кис.мляко 4,5% и един банан - 440кал
в. две препечени филии, маринована рибка, чаша вино - ~550кал

# 312
привет,то предните два дена бяха на ограничения,но не съм броила за днес
з:2 препечени филийки 40гр.сирене малка чашка кафе
о:  :2gunfire:1 чаша горещ шоколад  #2gunfire
сл.з. 3в1 и 50гр.крекери+1 грейфрут
в: 1 чаша чай+2 преп.филйки+ 50 гр.сирене+1 сварено яйце+3 мандарини
Тотал:1300
добре,че бях цял ден по пътищата,за да не се тъпча из къщи Simple Smile

# 313
Отчетът ми за месеца е -3.6кг и по минус 3-4 см бедра, ханш и талия ( тя е -2см де  Embarassed) От няколко дена се задържам на 60.4кг, но сигурно цял месец ще си ги държа. От две седмици пека АКК, щолени, а днес и меденки  Blush А колко още има до Коледа  Whistling Както и да е, гледам да си правя тренировка сутрин и после с малкия да правим дълги разходки ( май и те ще спрат от утре  Confused днес беше 16градуса на морето  Heart Eyes ) Иначе днес броях до едно време... докато не изядох няколко от меденките, които опекох...и не ми се мисли Simple Smile Дано са около 1500кал. Успешна седмица на всички  Peace

# 314
besyto  smile3501 страхотен резултат!

п.п. вечерната чаша вино смених с варена тиква, но калориите пак са толкова  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт