Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 60 965
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Маями, каква интересна чуденка за ябълката Simple Smile Моето мнение за въглехидратите  по здравни препоръки те не трябва да са по-малко от 130 грама на ден, а ябълката има 12 грама въглехидрати . Аз гледам ябълки обелени . Все си мисля, че захаридите от плодовете, не са равнозначни на захар и по-точно на добавена захар, но трябва да прочета още по-въпроса. Т.е посочените 10 грама захариди, не са равни на 10 грама рафинирана захар. newsm78

Важни неща за ябълката и за другите плодове - тя съдържа ензими, пребиотик, пектин, някои антиоксидантни вещества, 85% вода, т.е измива червата, мисля че беше сред храните с отрицателен калориен баланс. Добре е по-една ябълка на ден, по една мандарина и по 2 малки салатки без алкохол Simple Smile Може да се обмисли още и кое е най-добре, ябълките са достъпни, устойчиви... и може би за това така рекламирани.

Аз прекарах 2 часа тази сутрин пак в четене на здравни сайтове, не намерих нещо значително добро. Ето едно интересно десертче крем с тиква. Много ми харесват подправките в него- http://thelemonbowl.com/2012/05/pumpkin-pie-yogurt.html

А тази сутрин детето ме разпитва рано сутрин какви витамини съдържал граха . Аз, за да не говоря съвсем на изуст погледнах рано-рано и много ми хареса - има вит. К, фолиева к-на и желязо. Смятам да метна един грах, а и щом проявява интерес може и да го яде.

И последно намерих тази сутрин една търсачка на рецепти - http://www.yummly.com/ . Доколкото разгледах, може да селектираш рецепта с колко калории искаш и ти показва. И доколкото си спомням в един вестник пишеше, че това в разработка има българин, живеещ в Щатите. Това ми остава за разучаване през следващите дни. Simple Smile

Отдавам се на работа

Приятен ден!

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 11:49 от TanyaMG

# 616
TanyaMG , да, имам кулинарен блог, който малко поизоставих... а имах идея да вкарам някои рецепти с изчислени калории, но все не остава ред ... остава като задачка за в бъдеще  Blush
и за ябълката си много права  Peace и е от храните с отрицателен калориен баланс, същото знам и за лютите чушки  Laughing едно много люто чушле гори 50кал!

отчет за вчера: 1454кал   Б 31%   М 28%   В 41%
з. препечена филия с кренвирш и кашкавал, кафе
о. пълном.кисело мляко с пш.зародиш и ов.ядки
в. 1 пълнена чушка, много салати и "кухи" калории  Blush

# 617
Tanya - Явно е тия пробиотици и пектини е скрит ключа на чудесните свойства на ябълката!  Rolling Eyes Аз не съм казал, че ще ги спирам ябълките, но си зададох въпроса "За какво ми са?"  Sunglasses И вярно - тия захари от ябълката НЕ СА като захарта на кристалчета. Знаете, че си ги деля на две - захар от плодове и зеленчуци и друга захар (от всичко останало!) .... Проблемът е, че не мога да избягам (напълно) от втория вид (друга) захар....  Все има по нещо: бисквитки, шоколад, други сладки Rolling Eyes Ииии... сумата от тези два вида захар ми е все двойно и отгоре на нормата за деня! Ей това е истински лошо! Мисля....  Thinking В бананите, примерно, има доста повече захар.... Пак плодова! Ама е повече! И на въпроса "За какво ми е?" намирам отговор - "Защото вдига % магнезий с 10-12%!" А магнезия често и в доста диети и хр. режими куца! При мен - тоже!  Crazy Ям моркови и/или тиква заради вит. А.... Слънчогледовото семе вдига сериозно вит. Е... Това са главните добри ефекти от тези храни, разбира се има и други! В добрите съвети влиза и този - Да се ядат протеини с всяко ядене! Ееее.... аз не знам как може да стане това - ако имаш 5-6 хапвания за деня.... Нали така е полезното за по-добър ефект върху теглото?! Мислех да цитирам за Partizanka 2-3 такива странички, където се дава добри съвети за хр.режими, ама като прегледах съветитеееее... някои не ми се видяха много добри! Даже има и откровено вредни сред тях..... И как човек да си ги филтрира? Аз съм изпитал доста от тия съвети на гърба си и знам че НЕ са добри.... Ама другите? Дето сега се сблъскват с проблема "Искам да отслабна" - как да си ги филтрират?!?!?  Rolling Eyes В повечето такива сайтове и странички със "съвети" има скрита и реклама! Тъй че засичайте информацията, която четете! Не лапайте ей така "съветите"! Трябва да отсеете истински добрите!  Peace

Пускам все пак тия странички със съвети...

http://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-best-diet-tips-ever
http://www.webmd.com/diet/features/what-eat-before-during-after-exercise
http://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-boost-your-metabolism

Има и много други подобни на тези!

В една от горните обаче се казва: "Дъвчете дъвка без захар и ще отслабнете!" Ами да, ама дъвките без захар (повечето) са със захарин или аспартам, а те зациклят желанието на човек да хапва сладко пак и пак и пак.... Значиии - този "съвет" е направо трагичен!  Crazy

За туй - четете повечко преди да действате!  Hug Peace

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 16:26 от Miami_beach

# 618
  • out of space
Вярно- 1000 кал.са малко, но на около 1200-1300 мисля, че съм ок.....и като ги сваля (като не си поставям срокове) постепенно ще ги вдигна с 300-400кал отгоре. Мисля, че е добра идея.

Точно така се прави!  Peace
Първоначално калориите трябва рязко да се смъкнат, за да има ефект, т.е ако човек до сега е поглъщал 1800-2000 кал дневно, редно е да ги смъкне на 1000-1200. Така се продължава до желания резултат като тегло + още 2-3 месеца. След това е хубаво да се вдигнат с 200-300 и така да се продължи цял живот.
Резултатът е идеално тегло и идеално здраве.  Simple Smile

Препоръчвам, който може, през първите 2-3 месеца тотално да се забрави за всякакво сладко, тестено, да се намали солта на половина, ориза и картофите да се ограничат.
След това си ги яжте с кеф.  Simple Smile

# 619
гледах двата филма , които пусна Miami_beach - силно впечатлена съм и все още асимилирам огромното количество информация  Peace и все повече се убеждавам , че най-важното е да приемаме храната в натуралните и форми . . . къде си бе селооо  Laughing
и завладяна от здравословна еуфория отивам да нападна зарзаватчийницата  hahaha

пожелавам ви хубава вечер   bouquet

# 620
Вярно- 1000 кал.са малко, но на около 1200-1300 мисля, че съм ок.....и като ги сваля (като не си поставям срокове) постепенно ще ги вдигна с 300-400кал отгоре. Мисля, че е добра идея.

Първоначално калориите трябва рязко да се смъкнат, за да има ефект, т.е ако човек до сега е поглъщал 1800-2000 кал дневно, редно е да ги смъкне на 1000-1200. Така се продължава до желания резултат като тегло + още 2-3 месеца. След това е хубаво да се вдигнат с 200-300 и така да се продължи цял живот.

Препоръчвам, който може, през първите 2-3 месеца тотално да се забрави за всякакво сладко, тестено, да се намали солта на половина, ориза и картофите да се ограничат.

Това ми е мисълта и на мен.

За днес:
З- 190 гр.кисело мляко с лъжичка мед
О- пилешко месо с гъби
В - пилешко филе на скара (120гр.), зелена салата с домат, няколко парчета пастърма и 2 чаши бира.
 Всичко това е около 1100ккал. Днес-без спорт. Приятна вечер!

# 621

Аз не съм много съгласна с написаното по-горе.. съгласна съм, че трябва да се намалят калориите отначало доста но не и до 1000.. 1,200 е минимума за всеки човек за да могат органите му да функционират. Аз започнах на 1200 за първите 2 седмици като и когато ходих на фитнес си "ядох" калориите изгорени поне наполовина. След около 2 седмици на 1200 ккал започнах да не свалям повече килограми ( аз имам само 3-4 останали да сваля и затова накрая знам, че е най-трудно). Преди няколко дни си УВЕЛИЧИХ калориите на 1450 + и веднага видях че започнах да свалям отново.
За да отслабнете наистина здравословно го направете без гладуване и бъдете по-търпеливи.
Според мен всеки човек трябва да си изчисли първо и ПРАВИЛНО колко калории да поема на ден. Много е важно да знаете какво ви е BMR и TDEE. Ако ядете само 15-20% под ТDЕЕ ще загубите тегло без да гладувате. Но не трябва и не е здравословно да ядете под вашето BMR.

# 622
  • 1st floor
Подкрепям, MissBluIz!!!  Peace
И според мен е лудост да се пада под 1200 дневно. Не говоря за инцидентни случаи, или в разтоварващи дни, след такива, в които сме се поуляли...Говоря за дневна норма, поставена като всекидневна цел!
Аз днес съм на 1523 ккал. Това е горе-долу поддържащата ми норма. Целя се в 1300-1350 ккал. за да смъкна половин-един кг.

# 623
 Ок, съгласявам се, че 1000 са малко. Как мога да си изчисля необходимите калории? Аз също имам да свалям около 3-4, максимум 5 кг.... Помогнете ми.....
 MissBluIz, ти колко кг. си и колко си висока, как мога да си сметна необходимите калории за деня? Знам, че е според физическата активност, но аз по цял ден съм седяща....статична... Само едно тичане дневно имам и това е.....

# 624
В една от горните обаче се казва: "Дъвчете дъвка без захар и ще отслабнете!" Ами да, ама дъвките без захар (повечето) са със захарин или аспартам, а те зациклят желанието на човек да хапва сладко пак и пак и пак.... Значиии - този "съвет" е направо трагичен!  Crazy

За туй - четете повечко преди да действате!  Hug Peace
Зависи за каква дъвка става въпрос Simple Smile Навремето една приятелка ми носеше от нейното село дъвка без захар. На въпроса ми нали и орбит са без захар (тогава ги рекламираха), тя викаше, че били обикновени дъвки със захар. Кой да знае тогава за подсладители, били сме някъде 2-ри клас сигурно. Но нейните дъвки още ги помня, в тях наистина нямаше захар, но нямаше и подсладител. Бяха много интересни, безвкусни определено, но ми харесваха.

Относно калориите под 1200 лудост, лудост, ама бях ви казала, в една съседна тема мацките карат на по 800 и пият хормони. Ама вършело работа казват.

# 625
Ок, съгласявам се, че 1000 са малко. Как мога да си изчисля необходимите калории? Аз също имам да свалям около 3-4, максимум 5 кг.... Помогнете ми.....
 MissBluIz, ти колко кг. си и колко си висока, как мога да си сметна необходимите калории за деня? Знам, че е според физическата активност, но аз по цял ден съм седяща....статична... Само едно тичане дневно имам и това е.....
Аз съм 168 см 62 кг в момента, започнах от почти 66, 58 ми е идеалното тегло. Не съм гладувала въобще, ям си абсолютно нормално и се чувствам идеално. Както казах, изчисли си TDEE номера ето тук http://thefitgirls.com/tdee-calculator.aspx . Калориите които ще получиш са толкова колкото трябва да поемаш за да си поддържаш сегашното тегло. Ако искаш да свалиш 4-5 кг, намали приема на калориис около 15-20% от този  номер. Например: аз спортувам около 3 дни в седмицата и моето TDEE е 1900 ккал. Взимам 80% от този номер, което е около 1520 ккал. Това са калориите при които аз отслабвам.
Ако имаш някакви колебания, напиши си данните, височина, сегашно тегло и т.н. и аз ще ти помогна да си изчислиш калориите.

За англо говорящите искам да ви препоръчам един сайт, който мен лично ме изуми.. има страхотни истории, включително и мноооого снимки, на хора които са отслабнали чрез броене на калории. http://www.myfitnesspal.com/forums

Пробвала съм доста пъти да сваля "тия" излишни 3-4 килограма и винаги неуспешно за съжаление, но този път ЩЕ ги сваля и то ще е по здравословен начин, без галдуване и за постоянно!!

# 626
Време е да поискам мнението на специалисти  bouquet
Тежа 58кг,висока съм 1,60,до сега съм си поддържала 52-53кг,качването на тия кг си го обеснявам заради стреса който ми дойде малко в повече последните 2-3 месеца..
Та иска да смъкна около 5 килца.
Минах през доста калкулатори които показват,че за да намаля теглото си трябва да приемам по 1200 калории,но нещо не ми се получава...от 2 седмици броя калории и средно приемам по 1500 и така като гледам сякаш приемам по много въглехидрати
Не мога да се храня много редовно,защото работя през нощта средно ям по 3-4 пъти на ден ,като закуската ми почти винаги е мюсли,а през останалото време наблягам на абълки,зеленчуци и пилешко месо по рядко картофи и ориз.
В неделя ще се тегля,но много ме съмнява да имам някакъв -
И нещо започвам да се отчайвам затова искам вашето мнение дали така ще постигна някакъв резултат или ще трябва да намаля още калориите newsm78

# 627
Аз съм 168 см 62 кг в момента, започнах от почти 66, 58 ми е идеалното тегло. Не съм гладувала въобще, ям си абсолютно нормално и се чувствам идеално. Както казах, изчисли си TDEE номера ето тук http://thefitgirls.com/tdee-calculator.aspx . Калориите които ще получиш са толкова колкото трябва да поемаш за да си поддържаш сегашното тегло. Ако искаш да свалиш 4-5 кг, намали приема на калориис около 15-20% от този  номер. Например: аз спортувам около 3 дни в седмицата и моето TDEE е 1900 ккал. Взимам 80% от този номер, което е около 1520 ккал. Това са калориите при които аз отслабвам.
Ако имаш някакви колебания, напиши си данните, височина, сегашно тегло и т.н. и аз ще ти помогна да си изчислиш калориите.

За англо говорящите искам да ви препоръчам един сайт, който мен лично ме изуми.. има страхотни истории, включително и мноооого снимки, на хора които са отслабнали чрез броене на калории. http://www.myfitnesspal.com/forums

Пробвала съм доста пъти да сваля "тия" излишни 3-4 килограма и винаги неуспешно за съжаление, но този път ЩЕ ги сваля и то ще е по здравословен начин, без галдуване и за постоянно!!

Благодаря ти. Висока съм 165 см и съм 54 кг. И..както казах спортувам 5 пъти седмично горе долу само тичане по 5-6-7-8км. Това е.  Мисля, че колкото по-малко кг.тежа, толкова по-малкокалории трябва да пемам.

# 628
bubeto0, А спортуваш ли? 2 седмици не са достатъчно време за да видиш кой знае какви резултати, но ако пък нито един грам не си мръднала според мен не броиш правилно...

# 629
Partizanka, твоето TDEE е към 1800 ккал на ден (не спомена на колко год си, а това има значение). 80 % е 1440 ккал, значи 1440 ккал е към което аз бих се стремила на ден. Гледай също да не са тия калории 80% от въглехидрати... 40-30-30 В-П-М е идеално казват но и към 50% въглехидрати е ок според мен. При твоята физичеса активност и тия калории със сигурност ще започнеш да сваляш. Peace  Успех!

Общи условия

Активация на акаунт