Калории броим, здравето ценим и кила топим! - тема 7

• 61 321
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Отчета ми за днес:
з: 100гр. прясно мляко с 30гр мюсли
о: Малко супа зелен боб+1 препечена филийка+30гр.извара
сл.з. Малко крекери и 3в1 и 1 ябълка с 3 лъжици кисело мляко
И до тук към 700
за вечеря грах със свинско и се надявам да няма прегрешения със сладко,сега ще мушна нещо малко за да не се тъпча на вечеря.Айде лека вечер на всички Simple Smile

# 646
  • MUC
Добър вечер от мен!
Преди почти година се подвизавах в тази темичка, някои от вас може и да ме помнят. Не бях особено редовна и когато ми се случиха разни неочаквани събития, съвсем зарязах нещата. С килограмите обаче работата се забатачи порядъчно последните месеци, та реших, че е крайно време да се взема в ръце. От три седмици ходя на зумба, днес си поръчах (най-накрая!) и кухненска везна.
Радвам се, че ви намерих отново, пожелайте ми успех!  Hug

# 647
spring rain - Успех в новата офанзива!  Hug

Успехи на всички в борбата против ненужните калории за цялата седмица!  Peace

# 648
  • In transit
spring rain  Hug Heart Eyes добре дошла отново!

# 649
spring rain, добре дошла!  Дано този път всичко мине безаварийно и достигнеш желаните от теб резултати  Hug

Аз да се похваля, че от три дена съм под 59кг Simple Smile почти достигнах желаното от мен тегло  Mr. Green Чувствам се повече от прекрасно тъй като лятото бях качила едни 5кг и бях достигнала 65. Направо не мога да повярвам, че ги премахнах само за 3-4месеца.  Peace Ако не бях ви намерила, кой знае на колко диети щях да се подложа  ooooh!  Hug

Успешна седмица на всички Simple Smile

# 650
привет  Hug
spring rain , добре дошла пак  bouquet

аз не броих два дни , че даже не ми е и гузно  Crazy, защото наблегнах на салати, супи и в събота си спретнах един солен кекс - пиша и рецептата:
Скрит текст:
кекс с овесени ядки
(1ч.ч. ~150мл)
1ч.ч. овесени ядки фини
1ч.ч. соево брашно
1ч.ч. брашно пшенично
1ч.ч. прясно мляко
3 белтъка + 1 яйце
1/2ч.ч. сирене натрошено
1ч.л. сода (загасена с капка лим.сок)
1ч.л. сол
+ малко вода, ако се получи твърде гъсто

всичко се смесва с миксер - първо яйцата, после се добавят и останалите продукти
плитка тавичка се застила с хартия за печене и се намаслява
изсипва се тестото - да не е повече от 1 пръст дебело тестото
пече се в умерена фурна до готовност (пробва се с клечка)

след като изстине се реже на малки парчета /ромбоиди или квадратчета/ и се гарнира с овкусена извара и/или шунка.

*става тънък и леко глетав, заради състава и пропорциите на брашната, но с хрупкава коричка и доста ми хареса  Peace

за цялото количество ~650гр (без гарнитурата): 1474кал (Б-101гр. ; М-38гр. ; В-187гр.)

Последна редакция: вт, 29 яну 2013, 10:46 от did_ka

# 651
besito - Браво на теб! Поредния добър пример, че с постоянство - се успява!   bouquet

# 652
деня е към края си и съм готова за отчет  bowuu
з. кафе+сметана+захар , 1/2 ръжена филия с кашкавал - 172кал
о. салата от спанак, чушки, лук, сирене, шунка и маслини; 100гр от кекса - 426кал
з. 1 портокал, чай с мед - 102кал
в. 1 куп.пил.супа, 1 резен варен джолан + 2 варени картофи, чаша вино - 576кал
тотал: 1276кал, което си е повече от добре в моя случай  Simple Smile и съотношение Б/М/В ~ 20/20/60

* не знаех , че джолана е толкова ниско калоричен  newsm78  само е варен в зелев сок.

# 653
Здравейте и от мен, днес е още рано за отчет, но е малко скучно на работа и реших да дам отчет за вчера  Embarassed
З. Пълнозърнести мюсли с ягоди и goji berry
О. Див ориз с гъби
В. Омлет от белтъци и гъби и зелена салата
Тотал: 1450, към което и се стремя в момента

Успешна седмица на всички!

# 654
 Здравейте и от мен. През уикенда нямах време за писане, но бях малко надвишила калориите на 1600. Днес: 6 км.крос и:

З-190гр.кисело мляко със супена лъжица мен
 О- кремвиршка (балатон)
 В- скумрия със салата от моркови и бира
Тотал: 1400ккал.

Приятна вечер!

# 655
  • MUC
Много благодаря за милото посрещане!  Hug
Давам и отчет:

З: мюзли с кисело мляко
О: домашно правен сандвич със сьомга
СЗ: банан
късна закуска преди зумбата: една ябълка и 30 г пилешко филе
В: зеленчукова супа с две филии хляб, една шайба 20г сирене, още 20 г пилешко филе и 2 сушени кайсии

тотал: 1350 при дневна нужда 1690 за задържане.
Едночасовата зумба не я броя.  bowuu

# 656
  • 1st floor
spring rain, помним те и още как!!! Добре завърнала се в темичката ни!!!  Hug Пожелавам ти този път да имаш успех!!!  Peace

Аз зачезнах малко, защото няма с какво да се похваля - имаше разни РД и др. социализации, както казва Маями. Важното е , че няма и с какво да се оплача... Mr. Green

Вчера, по понеделишки, бях на 1569 ккал. Днес дано намаля още...

# 657
  • In transit
добро утро и от мен  Hug
 От днес съм сериозна, че взе да става трагично положението  Mr. Green

менюто за днес:
з: 5 бисквити Дивела с какао, капучино и 1 ябълка
2з: 2 яйца
о: супа леща, 50 г сирене и 150 г целина (селъри)
сл.з: тиква с мед и орехи
в: скумрия на скара + зелена салата
тотал: 1520ккал (33%П/23%М/44%В)

Целя се в около 1450-1500ккал на ден. Фитнеса не го броя засега ще видим как ще е ефекта след 2 седмици примерно. Сега опитвам да заменя стандарното кардио с интервално такова да видя дали ще има ефекта върху метаболизма, за който четох в сайта на Любо Иванов.

# 658
блазя ви за ентусиазма с тренировките   bouquet
аз съм от мързеливите в това отношение, считам го за губене на време  Rolling Eyes
но пък съм се насочила с пълни сили към по-здравословното хранене  Peace зарибих и колежките, гледам едната си вари яйца за обяд, другата си направила кълнове от пшеница...  hahaha
така , аз вчера се представих направо блестящо с калориите  bowuu
да видим до къде ще я докарам днес, че съм на гости в мама ...  Blush ето какво се случва до тук:

з1. пилешка супа с една филия - 264кал
з2. 2 ч.ч. чай, подсладен - 70кал
о. салата от спанак и маслини, 100гр.шунка, една филия - 356кал

остава:  да подкрепя положението по-късно с два портокала - 132кал, а за вечеря риба на скара и картофи соте , уж!  Blush но ми мирише и на десерт...  Whistling

# 659
Благодаря на всички за подкрепата Hug
От утре започвам стриктно без отклонения като максимално ще се стремя да приемам по 1200 калории.
Съжалявам,че не съм редовна,но не ми остава много време за лаптопа.
Когато мога ще се отчитам за менюто и ще се мъча да намеря време за спорт...
Лека вечер  Peace

Общи условия

Активация на акаунт