Мозъчен кръвоизлив и апаратно дишане на бебе на 1месец

• 5 297
  • 29
  •   1
Отговори
Здравейте, бебенцето ми получи мозъчен кръвоизлив преди 1 месец. Казаха че е от недостиг на витамин К,  сега сме в болница Токуда на апаратно дишане. Един месец беше в кома, а  сега казват че е  повърхностна кома - реагира на допир, звук-мърда крачета, отваря очички, ръчичките за сега не. Кръвоизлива беше много голям и предполагат че ако оживее, ще има големи увреждания, не дават големи надежди че ще оживее. Но най-големият проблем е че, все още не диша самостоятелно. В най-добрия случай прави няколко вдишвания без апарата, там предполагат че е увреден дихателния център. Според неврохирурзите, които му направиха операцията нямаше почти никакъв шанс да оживее, но вече 1 месец то се бори. Моля ви, ако някой от вас,  е имал подобен проблем, да сподели опит,лекари, болници......благодаря ви

# 1
  • София
Много се развълнува Sad хЗа съжаление не мога да помогна със съвет, но ще се моля силно за вас и да се случи чудо Praynig Praynig

# 2
  • варна
 Praynig

# 3
Mного тъжно , каквото и да кажа думите не могат да опишат , колко болно ми стана за теб като майка и за мъника , който е на прага на два свята.
А защо получи кръвоизлив?какво стана?

# 4
Казаха че е късна форма на хеморагична болест на новороденото, липсващи фактори на кръвосъсиравнето, липса на витамин К. Такива случай са много редки  1 случай на 10 000 и ние сме от тях за съжаление

# 5
Нали след раждането веднага слагат инжекция с вит К? Не са ли ви сложили?

# 6
Не са ни сложили, ние сме от Враца, а там положението е трагично и зловещо, там няма такава практика, разбрахме тук в Болница Токуда че те практикуват така

# 7
Много съжалявам,дано детенцето да има сили да се пребори и да живее.На вас много кураж и силна вяра. newsm17

# 8
Съжалявам... нямам думи просто... заради една проста, обикновена инжекция с витамин да се стига до подобни трагедии. Като няма болницата пари, ами да казват на родителите да си я купят тогава, може ли такива неща да се случват в 21-ви век  ooooh! Cry

# 9
  • София
Съжалявам... нямам думи просто... заради една проста, обикновена инжекция с витамин да се стига до подобни трагедии. Като няма болницата пари, ами да казват на родителите да си я купят тогава, може ли такива неща да се случват в 21-ви век  ooooh! Cry

Сега ме накара да се замисля на моите деца (раждани в столични родилни домове) дали е слагана такава инжекция. Къде мога да проверя? Може би в епикризата? newsm78

# 10
 Praynig Hug за бебчето!

За инжекцията с витамин К, до колкото знам я слагат само в Токуда, но не съм сигурна.

# 11
В моята епикриза е отбелязано, има си го на самата бланка и е подчертано, че е сложена. Аз мислех, че по цял свят се слага задължително! Как само в Токуда?  Sad  ooooh!

П.С. Май в устата се дава.

# 12
  • София
Petia_vr, здравей! Случайно те намерих по името на темата. Съпругът ми работи с твоя и косвено по телефона съм в течение на нещата. Стискаме ви палци през цялото време и голямата ми дъщеря току пита "Мамо, как е бебчето?". Какво повече да кажа, дано има късмет това дете и дано Господ му помогне. Ако можем да помогнем с нещо, насреща сме. Hug

# 13
# 14
 Praynig Миличка,дано детенцето да се пребори и дано всички лоши неща които са ви казали да не се случат.Моля се за вас.Зная как се измъчвате.Имайте вярата в Господ.
Аз също се питам,практика ли е да се слага тази ваксина.А ние като сме в чужбина,нищо не са ни казвали.Маи трябва да питам.

Общи условия

Активация на акаунт