ОКТОМВРИйчето ще духне две свещички, радост голяма има за всички.

• 36 055
  • 757
  •   1
Отговори
# 60
Аз да се похваля, че ще си имаме момиченце  Party  Очаквам другия месец да се потвърди на ФМ, но доктора каза, че е сигурен  Sunglasses

smile3501 Честито!
Няма те на първа страничка, пиши кога ти е термина Party

Мише, Бобинка, Облаче, Орхи, Тани, Буболече, Барбалетка благодаря ви, момичета! Hug

# 61
Честит рожден ден на Симеон! Да расне и порасне прекрасен човек с прекрасен живот!   newsm59
облаче и аз мисля, че е нормално да обсъждаме и други теми покрай тази за октомврийчетата - още повече, че и те ще пораснат, ще преминат през различни етапи от живота си, ще имат различни проблеми и за нас като техни майки ще е добре ако сме чули и прочели повече неща, за да сме подготвени - доколкото е възможно - за това. Макар че не мога да давам компетентни съвети за проблемите на по-големи деца /защото нямам по-близки наблюдения/ с интерес чета съветите, които дават хора, сблъскали се вече с тях. Още повече, че ми се струва, че моето мъниче се очертава доста чувствително, но дано е в умерени граници поне  Praynig
И нашето адаптиране към яслата продължава. Все още плаче сутрин като го водя - започва още като види сградата на яслата. Аз гледам да го разсейвам - пея песнички, броя дърветата, подскачам - представям си как изглежда отстрани, но има ефект и обикновено спира да плаче. Обаче като влезем в яслата нищо не помага - започва страшен рев, но в същото време протяга ръце към лелката да я гушне. Не знам как да го тълкувам това  newsm78 Поне вече не плаче като го вземам.
илка твоята майка да не е в критическата? И ние с моята се разбираме чудесно, но точно като влезе в критическата беше станала супер изнервена и ми крещеше за някакви съвсем елементарни неща. За няколко месеца се нормализираха нещата.
bubolechence благодаря за пожеланията  Hug
barboletka честита розова новина![/b] stork-girl

# 62
Честит рожден ден на Мони!

# 63
  • София
илка твоята майка да не е в критическата? И ние с моята се разбираме чудесно, но точно като влезе в критическата беше станала супер изнервена и ми крещеше за някакви съвсем елементарни неща. За няколко месеца се нормализираха нещата.

hahaha
искрено ме разсмя! може и да си права.

Краси, честит ти рожденик!

Нашият младеж вчера се е държал мъжки. Не е плакъл. Заигравал се е. Ял, спал. Като отидох да си го прибера ревна сърцераздирателно, да се оплаче, и 5 мин. ме се гушкахме и целувахме. После естествено ме нащипа, за наказание може би.
Днес поплака, но се успокои бързо. На обяд наминах да го видя, хапваше.
Днес и аз съм по-спокойна без тях, въпреки че страшно ми липсват!  Tired

# 64
Хейли, Честит рожден ден на Мони!!! Жив и здрав да е, много усмихнат и безкрайно щастлив!!!
Флъфче, честито и на Ник! Да порасне голям мъж за чудо и приказ Hug. Как мина вашият празник?

# 65
Хейли,честит ти пораснал мъж! Да е жив,здрав и послушен!
 Тортата е чудна.
Барбалетка, честита розова новина! Ех,че хубавооо, ще има да връзваш панделки и да купуваш роклички Grinning
Буболече, да пускат, но днес не ми разрешиха, което...хем може, пък след ден не може..Освен това не съм убедена в ползата на това мое седене там. В смисъл,че на запад го правят по някаква схема, с цел. Имам братовчедка в Германия. Тя оставаше с малката две седмици там, като първата беше постоянно с нея, после започна да излиза - 15 мин е вътре, 15 мин. -вън и се удължава времето вън постепенно. Е, малката пак е плакала, когато е трябвало да остане сама в градината..
И аз мисля да почна да давам Аконитум, освен това ,ако го преживява много драматично, просто ще го спра, имам тази възможност. Днес като отидох след час да проверя какво е положението, плачеше и то доста. Взех си го,ама как ми се метна на врата.. Tired РАзплакал се е след незнаещото български дете..мисля,че ако няма плачещи, ще е по-спокоен и той. Ще го заведа и утре и ще видим какво ще правим по-нататък. Ама как го преживявам, няма да ви казвам..

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 17:48 от legeo

# 66
  • София
Нещо съм пропуснала. Защо давате Аконитум?  newsm78 То е за силна уплаха, но от друго естество, по-скоро за ситуации, в които човек чувства риск за живота си. Поне аз това знам.  Rolling Eyes
Майка ми пък ми дава акъл да давам на децата Натриум Мориатикум, поне две седмици, племенницата ми била пила това като тръгвала на градина и нямало никакви драми. Аз хич не съм фен на "пий това, защото на еди-кой-си много му помогна". Имаме хомеопат и ако видя, че нещата стават много драматични по-скоро ще потърся съвет от нея, който да е конкретно за моите деца.  Peace
Освен това всяко дете е различно и приема раздялата с мама по различен начин.

И да споделя - днес се почувствах супер дискриминирана. Влязох в Теранова, което не се беше случвало от незапомнени времена, и всичко, което си харесах беше размер XS, S или M.  Crossing Arms

Последна редакция: ср, 24 окт 2012, 19:25 от _илка

# 67
  Честит рожден ден на страхотния Мони, да расте много здрав, разумен и много да ви радва Краси! Честит рожден ден и на Ник със закъснение, Флъфче, много да хапва да и да ви е здрав  Hug
  Облаче, и аз следя случващото се с Мая с интерес и се надявам да се пооправят нещата, като поотрасне, споделяй, съветите са полезни за всички и се надяваме да сме ти подкрепа  Hug
  Барбалетка, честита розава новина, суперр!!!
 Та влизам да ви кажа, че днес идва здравен работник у нас, да направи тест на Мишел за 2 годишни. Беше доста интересно за мен, ако желаете мога да ви напиша какво я питаха и какво прави.
  За градините и чужбината, тук е по-желание доколкото знам, дали можеш да седиш. Аз никога не съм седяла, не са ми и казвали да седя.Аз също мисля, че деца, който не са мн склонни към реване с часове е по-добре да не седят родителите там, да се заблуждава детето, че това е място, което седи и  майка му. Може би разсъждавам така, защото Мишел никога не е плакала повече от 1 минута, ако беше се драла цял ден сигурно друго щях да мисля. Но на мен ми вади очите това, че детето седи на столче и се дере и никой не го поглежда едва ли не. Ако едно дете се посрешне подобаващо, ако се занимава непрекъснато и предразположи, не мисля, че ще реве толкова много. Тук имам една приятелка, детето и хора не беше виждало, то като им идеха гости почваще да реве истерично. Та почна градина, една седмица порева милото, но го пое лично една госпожа и то свикна с нея. Ако детето получи топлина и внимание мисля, че ще му е по леко. Моя си е теорията, че детето има нужда от градина, дори и по 3 часа на ден.
  Отивам да я будя, че си отспа  Crazy
  Илка аз в БГ като си търсех дрехи продавачките ми казваха толкова големи дрехи не продаваме  #Cussing out

# 68
  • София
  Илка аз в БГ като си търсех дрехи продавачките ми казваха толкова големи дрехи не продаваме  #Cussing out

Тия много ги обичам!  Wink
Но още повече ги обичам от ония дето се опитват да ме убедят, че дреха, два номера по-малка от обичайния ми, ще ми е точно по мярка!  hahaha

Файнче, пиши моля те и какво са я тествали Мишел.

# 69
Честит Рожден Ден на Симеон!!!Да расте жив и здрав !!!

Облаче,много  е трудна тази ситуация,аз чета разни книги в тази насока ,понеже в доста по-малка степен го имаме и ние този проблем с каката.Винаги е била най-послушното дете ,но много свито и срамежливо.До ден днешен не поздравява никого от срам,а познатите от гардина/училище си мислят че се "надува"(така ми го предадоха).Говори си много с възрастни,напр.с госпожите ,но с връстниците мълчи ,слуша и контактува с най-добрите й приятелки.Миналата година имаше някакъв лексикон из класа ,беше у приятелката й и видяхме ,че една съученичка е писала на въпроса Кого мразите? отговорила Габи.Дъщеря ми каза ,че никога не си е говорила с нея. Shocked а тя чак я мрази.Но този е единичен случай,като цяло всички я харесват и искат да играят с нея,да стоят с нея на един чин (правят уговорки),на двора като я видят да идва на училище и се втурват да я прегръщат.Мен обаче ме притеснява тази прекалена стеснителност ,ще й пречи в живота.От прочетеното в  книгите разбрах това ,което сте коментирали по-горе:да й вдигам самочувствието ,да я хваля ,да я поощрявам ,аз наистина не го правя все тя ми е виновна за всичко и мн й се карам.До голяма степен проблема е в мен,направила съм едно дете без собствено мнение,тя за всичко пита мен (дори какво да облече),слуша и изпълнява чинно всичко и навсякъде се държи послушно.Не е никак оправна и това ме подлудява ,особено като сравнявам с приятелките й(това също е грешно де).Та така много е чувствителна и не знам как да й помогна,на практика какво да правя .Търся някоя книга в тази насока,с предната само установих какво се случва ,но на практика какво да направя ...На всичко отгоре е и злояда и аз само акцентирам на това,и нещата стават на моменти плачевни.
Извинявайте ,че и аз се отплеснах.

# 70
Здравейте момичета!
Честит рожден ден на Симеон  Hug

Вчера бях на родителска среща-лекция в Икеа - беше супер интересно. Темата беше за готовността на децата да започнат да посещават детска градина. По доста теми се говореше, лекторката, ако не се лъжа е детски психолг, Нина Йорданова се казва. Та според нея нормалния период за адаптация на детето в градинаа е около месец - това по повод дрането сутрин и вечер  Peace и ако и след това време продължат ревовете, според нея е нужно да се потърси детски психолог, не защото на детето ви му има нещо, а защото той би могъл да предложи интересни решения за всяка ситуация  Peace
Не е лошо да се дава любима играчка, която детето да носи в групата, лошото е, че не е ясно дали тя не се "конфискува" от персонала  Thinking
Също така, каза, че първите деца в сем-вото се адаптират по-трудно, защото у дома не са имали конкуренцията и възможността да се преборят за нещо - в случая за играчки, внимание и прочее.
мога да изброявам иоще, ама да не ставам досадна. подхвърлих им на икейци, че тези лекции биха могли да ги качват на сайта като запис на звук или под формата на набран текст, дали ще го наяравят, не зная.
предвиждат още една такава среща до края на годината.

Илка, Файнче, и аз скоро попаднах на такава дискриминация, ама на детски дрехи  - както знаете, съм фен на секънд хенда, ама спечелих един ваучер за отстъпка в h&m и с болка в сърцето реших да купя нещо  hahaha - за мене си нищо не харесах, всичко беше от полиестер, викам айде, на децата ще взема нещо - и там полиестер, накрая изрових една пижама с Маккуин - ми тя детската им серия е за  китайчета - всичко тясно, тясно...накрая взех пижама размер 122-128 за Момо, при положение, че той е 110см  newsm78 шашава работа  Thinking

# 71
   pashic Габи беше ли ходила на градина. Преди малко мислех да напиша това, но аз понеже малко по-различно мисля от другите и не исках да предизвиквам полемики. Според мен, понякога силната привързаност, гледането на дете до по-голяма възраст и тн може да създаде проблеми като вашите. Изобщо не казвам, че при вас е така, имам такива наблюдения при близки приятели. Ти си си осъзнала пропуските, поработи върху това и съм сигурна, че ще има резултати скоро. Габи е страхотно дете  Simple Smile Това, че някой е написал, че я мрази са детски неща, може да я мрази, да кажем, че е красива, важното е, че има приятели  Peace Ти си най-важния човек за нея, гледай да не и се караш много, защото тя така може би се подтиска и затваря още повече, ако не отговаря на твойте критерии. Малко не съм добра с обесненията, дано си ми схванала мисълта.
  За теста на малката да кажа-
  - накара я да нареди малки кубчета на кула, Мишел нареди 5 едно върху друго
  - Два пъзела, от тези дървените, където се слага формичка в отвори като дупки. Единия беше лесен-геометрични фигури, другия беше с три почти еднакви риби и беше доста труден, но се справи
   - На един лист имаше около 14 цветни квадрата, различни цветове, даваше и по едно листче от съответния цвят да го сложи върху листа. Мишел се затрудни само на зеленото и оранжавото, но ги сложи
   - мозайка да нареди
   - в една чашка да нареди 10 пирончета от мозайката, но едно по едно
   - учителката  и Мишел рисуваха, жената нарисува кръг, черта надолу и нагоре и Мишел трябваше да го повтори, направи го
   - четири картинки и жената я питаше къде спи детенце, къде се храни детенце, къде си играе детенце и тн. Това с картинките и въпросите беше 4 листа с различни въпроси, и това го направи, само на една снимка имаше голямо и малко дете и тя я попита кое е по-голямо и Мишел не я разбра, но тя каза, че това е за 3 годишни
   -Даде и една кукла, гребен, чаша, и лъжица и трябваше да реше куклата, да я храни с лъжица, да и дава да пие и да я приспива. След това на куклата да показва коса, нос, уши и тн. И с това се справи, да се изфукам колко ми е златно детето го направи и на български  Mr. Green
   - Разглеждаха книжка, мишел да и показва кое какво е, пита ме за гърнето, физическа активност, спане, говорене с изречения, ядене, качване на стълби и други неща, но вече май позабравих
   Май това бяха нещата, като цяло се изненадах, че Мишел се справи толкова добре и съм много горда, ако не сте усепили, че се фукам  Joy Единствено с памперса е назад, но там не зависи от мен. Покри и някой критерии за 3 годишни  Simple Smile

# 72
 Краси честит 2-ри рожден ден на Мони!Да е здрав и много щастлив!   bouquet
 И аз имах такива проблеми с Алек,много тежко ги преживявах!Като беше малък всяка година беше в различна детска градина (така се получи,че се местехме) и после като дойдохме тука в кварталното училище не познаваше никой.Те се познаваха и си бяха на групички,3 години не му знаеха името,а и той техните.Но сега като го удари пубертета и взе да се налага като личност и нещата се промениха.Вече си има приятели и съм спокойна,че напразно съм се притеснявала.Това като утеха го споделям де,аз много съм го поткрепяла и съм му казвала,че като порасне ще намери свойта си среда.
  Цвети много лесно тръгна на ясла,ама то беше преди близо година.Сега си говори на малко име на госпожите и си влиза с бодра крачка,много ми е смешна.Аз съм щастлива много,че съм на работа.Нямам търпение да отида и да вървят нещата,хайде стига с това майчинство,че при мен много се проточи...
  Цвети ми ще си го похвалиш детето,защо не!Я как добре се е справило,то не само красиво ми и умно дете ще бъде  Hug!

# 73
Честит Рожден Ден на Мони! Здраве, щастие, късмет и много усмивки!

Hailie, честит празник и на теб!  Heart Eyes
Благодаря ви за пожеланията, Hug милички Вчера бях почивка, но въпреки, чи Ник беше на градина не ми останаха и пет минутки свободни. Освен тортата правих и едни тарталети и плодова салата за децата от яслата, бяхме с мъжа ми на ресторант за обяд и времето мина страшно бързо. В яслата присъствах на празненството, нищо особено не беше, Ник не хареса особено тортата на вкус, но стоеше за известно време мирно и кротко на масата. В момента, в който се опита да стане една от стажантките му изсъстка, че аз като съм била там не означавало, че може да прави каквото си иска Sad. В първия възможен момент отиде и си донесе обувките милия и поиска да си ходим. Като се прибрахме вкъщи и започна да разопакова подаръци беше на седмото небе. Аз тази година реших да не правя рожден ден с гости и си бяхме само аз, мъжа ми и свекърва ми.  Снимах тортите и като сваля снимките ще ви покажа чудото на швейцарското сладкарство Laughing

Облаче, и аз следя какво пишеш за Мая и много й стискам палци да стане по-уверена. И аз не съм от най-отворените и общо взето и аз постоянно мисля и премислям дали това, което правя е правилно, как ще го възприемат останалите. Абе кофти е в днешно време да си срамежлив. И аз мисля, че е много важно тя да усеща твоята подкрепа, да я поощряваш и да не й се караш много. Hug
Pashic, стискам палци и на теб да намериш правилния подход. Peace

Цвети, много интересен тест, не се и съмнявам как се е справила перфектно Мишелка. Изпълни ми душата как пее "Мила моя мамо" Heart Eyes

Доста от вас ги тресат ясленски вълнения. При нас мина сравнително леко, но пък и Ник беше доста по-малък, вероятно около годинка е доста по-лесно, разбират доста по-малко. Има различни деца, разбира се, но всички свикват рано или късно. Може би, ако сте на работа и не ви остава време да ги мислите ще е по-лесно. Hug

# 74
  • София
Честит вчерашен ден на Симеончето!   party023 nbirthday  Gift  bigdance2
Хейли, честит празник! (не стигнах вчера до темата да те поздравя  Embarassed)

Честито, Барбалетка! Не знаех че си бременна и ми стана мнооооого приятно като те прочетох! Много се радвам за теб   ylinfant newsm44

Не съм допрочела, ще се включа по-късно.

Общи условия

Активация на акаунт